sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Sumussa ja tihkussa


Edellisillä pakkasilla tykitetty lumi on pysynyt rinteissä, vaikka lumetonta vuodenvaihdetta on muuten vietetty. Ei ole kaksiset kelit venäläisturisteilla, joita tänne keskiseen Suomeenkin on aika paljon tullut. Ensilumen ladusta on pohja jäljellä ja siellä on sivakoijia näkynyt tähän asti. Siis sieltä ei mennä lenkille.


Suuntaamme metsään Vuorilammen kautta, kuten tavallisesti. Se on vakiokuvauskohteeni, tällä kertaa puhelimella. Värikuva tuo ylläoleva on, vaikka maisema näytti tänään kovin mustavalkoiselta. Heräsin aamulla kymmenen aikaan, jolloin ikkunasta näkyi tiheä sumu, ihan uskomaton näky ollakseen tammikuinen. Nopeasti sumu sitten haihtui, paitsi tuolta ylhäältä.


Metsänraivausta on ollut tekeillä ja se on ollut tarpeen. Omituista kyllä maa on näissä kuvissa valkoinen, vaikka en muista sellaista. Monena päivänä on käväissyt jonkinlainen millinkerros lunta ja jotain sellaista satoi tänäänkin. Minun mielestäni se oli hyhmää. Miehen mielestä hyhmää on se sose, jota on jään ja rannan välissä keväällä. Minun mielestäni hyhmää voi myös sataa, silloin kun se ei ole räntää, joka on märkää, eikä lunta, joka on hiutaleina. Liekö sitten sitä kuuluisaa alijäätynyttä vettä? Puhumme muuten usein sanoista ja niiden merkityksistä, kaksi entistä kielitieteilijää.


Kummallista, että lammessa on edelleen jäät. Kunnollisista pakkasista on jo aikaa, eivätkä nekään kovin kummoisia olleet.


Auton lämmitystolppa vedessä...tai sitten entisen laiturin paikalla avannon vieressä ollut sähköpistoke vispilälle, joka piti veden liikkeessä ja esti jäätymisen. Mies löysi metsästä sienen, jota huuri katsomaan. Lähempää paljastui lepän kanto, vai haapako se on punainen?


Savusaunan ympärillä on ihanan puhdas savun tuoksu. Laiturille ei tekisi mieli paljain varpain hihhuloimaan, vedestä nyt puhumattakaan.


Ja siitä kun paineltiin rinteeseen ylöspäin, niin saatiin kierrettyä yhteensä tunnin lenkki. Se on entinen tavallinen viikonloppukierroksemme, mutta jotenkin on päässyt vauhti hiipumaan ja lenkki lyhenemään viime aikoina. Kunnon hiki tuli sauvoessa ja hengästyinkin perusteellisesti monimuotoisessa maastossa. Jukra että teki hyvää!


7 kommenttia:

 1. Mukava lenkki seurassanne 😊

  -eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otitko kuvia omasta tämänpäiväisestä retkestä? Olikohan siellä yhtä harmaata.

   Poista
  2. Oho, hymiö on muuttunut kysymysmerkeiksi! Otin kuvia, mutta ei niistä oikein ole julkaisuun, katotaanpa, jos vaikka pari. Ei ole yhtään kuvauksellista nyt.

   Poista
 2. Laajavuoren mäkisessä maastossa saa varmasti kunnon hiet sauvoessa ylös ja edelleen ylös. Hienoa!
  Minä kävin kanssa 'luontoretkellä' näissä uusissa maisemissa. Kuvia pääblogissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis muuttanut Lappeenrantaan, onnea uuteen kotiin ja kaupunkiin! Olen käynyt siellä kerran tutustumassa tehtaasen, kauan sitten. Itä-Suomessa on tullut ajeltua harmillisen vähän, Savonlinnassakin vain kerran ja Joensuussa ei ollenkaan. Arvaan, että siellä on kaunista ja paljon tutkittavaa.

   Poista
 3. Aika apealta ja hämärältä näyttää teilläkin maisemat :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää, mutta olen päättänyt, että otetaan, mitä annetaan. Muuta ei voi;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...