maanantai 20. tammikuuta 2014

Kudde kuddarOlen jotenkin ajatellut, ettei tuohon vaaleaan sohvaan voi yhdistää mustavalkoisia tyynyjä. Olen kartellut niitä, vaikka pidän mustavalkoisesta varsinkin raitoina. Varsinkaan ohutkankaiset eivät näytä miltään. Yhdet vanhat paksua puuvillaa olevat mustavalkoiset on, mutta ne ovat majailleet vierashuoneen sängyllä jo kauan. Nyt tuntui, että oli pakko saada nämä monissa kuvissa näkyneet Ikean tyynyt, paksua puuvillakudosta nämäkin. Irtopäälliset sopivat täsmälleen vanhoihin tyynyihin.Samantien nostin makuuhuoneesta yhden pinkin samettityynyn antamaan joukolle vähän keväistä väriä. Luin sitäpaitsi jostakin, että pinkki on muotia. Oikeasti se tarkoittaa vaaleampaa punaista, mutta sitä ei ole tähän hätään saatavilla. Pandan toin tuliaisena Vilmalle ja nostin sen sohvalle houkuttelemaan myös koiraa kuvaan. Ihan turhaan, se osasi pysytellä kaukana, kun näki kameran kädessä. Yhdessä päivässä oli silti ehtinyt jo syödä pandalta toisen korvan. Saa nähdä, kauanko tämä muuten kestää, sisuskalut saavat varmaan kyytiä kohtapuoliin.


Heti kun ostaa jotakin uutta, alkaa kaivata kaikenlaista muutakin uutta. Sohvan ja sohvapöydän voisin hyvin jo vaihtaa hiukan pienempiin ja erityylisiin, ja heti lennossa vaihtaisin nojatuolit, jos löytäisin sopivat ja silmää miellyttävät ja löytäisin niihin vielä rahaakin. Tv-tason vaihtaisin heti, jos keksisin, millaiseen.Jos valo näyttää omituiselta, se johtuu kirkasvalolampusta, jota käytin kuvausvalona. Ei tullut tarpeeksi valoa itäpuolen ikkunoista.


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tuo vanha Lundia on kulkenut meillä mukana opiskeluajoista lähtien. Jossakin välissä maalasin sen vaan mustaksi, ja silloin oli myös kaksi mustaa sohvaa. Ne vaihdettiin isoon valkoiseen sohvaan, että mahtuu useampi kerrallaan loikomaan television ääreen. Tuolta sohvan takaa kuljetaan pariin huoneeseen, joten muita kalusteita siihen ei mahdu kuin kirjahylly.

   Poista
  2. Itsekin ihastelin, miten ihmeessä aina muiden sisustuskuvissa kirjahyllyt (siis niiden sisällöt) näyttävät niin ihanilta ja hauskoilta, mutta oma on aina sekainen, kirjava ja törkyisen näköinen. Teillä on ihanasti saman kokoisia kirjoja, jotka pinoutuvat nätisti.

   Poista
  3. Siivoan kirjahyllyn aina...no ainakin seinän maalauksen yhteydessä. Järjestän kirjat värin mukaan, joskus kirjailijan tai koon mukaan. Näin saan sopivia pinoja pysturivien väliin. Sillä tavalla hylly vetää paljon enemmän. Itse en ole vuosiin enää ostanut uusia, koska ne eivät mahdu minnekään.

   Poista
 2. Kuvissa onkin keväisen kirkasta, siis kirkasvalolamppu sen valon antoi :) Voi sellaista kaipaisin nyt, tähän vielä hetken kestävään pimeyteen.

  muuten, jos päädyt vaihtamaan sohvapöytää, voisin ostaa tuon vanhan pois, sopis just mun työhuoneelle.

  Kaunis koti jälleen teillä, onko järjestys vaihtunut olohuoneessa? Vai miksi sitä sanotaan ootko möbleerannu?

  -eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Möbleerasin varmaan pari vuotta sitten sohvan noin päin, kun tuntui, että telkkari oli liian kaukana toisella seinällä. Nyt sen voi kääntää, kun katsoo sohvalta. Nämä kuvat muuten näyttävät omituisen kalvakoilta täällä töissä, jossa mun ei tietenkään pitäisi blogia katsella;p

   Poista
 3. Minkälaiset nojatuolit teillä on / minkälaiset haluaisit?
  Meillä on sellaiset 50-lukulaiset uudelleen päällystettynä (tarvis uudet kankaat kylläkin) ja tekisi mieli uusia tuoleja. Suurin osa tuoleista on suorastaan rumia tai muuten sellaisia, ettei vaan kiinnosta. Saattaa esim olla kauhean leveät käsinojat, jotka vievät tilaa mutta sitten istumatilavuus on pieni. Jos löydät kivoja tuoleja normaalikohtuuhintaan niin laitapa vinkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaksi 90-luvulla ostettua Ritz-tuolia, alunperin vadelmanpunaista. Testasimme silloin nuo parhaimmiksi istua. Tällä vuosituhannella teetettiin uudet hiekanväriset päälliset, oikein hyvät, mutta nyt nekin näyttävät jo pliisuilta. Tilasin kesällä tummanharmaat irtopäälliset Iskun tarjouksesta, mutta ne olivat istuivat niin huonosti, että palautin ne. Mies tykkää istua tuoleissa eikä näe niissä mitään vikaa, mutta minun silmääni ne ovat niin yhdeksänkymmentälukua...Ottaisin uusiin matalammat selkänojat, ehkä tummaa väriä. Uusia on hirveän vaikea valita, kun haaveilen pienemmästä sohvastakin, ehkä kahdesta. Ja toisaalta haaveilen siitä muutosta, jolloin olohuone on todennäköisesti nykyistä pienempi.

   Poista
 4. Hienosti sopivat nuo mustavalkoiset kuviolliset ja pinkit tyynyt keskenään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin pienestä sitä voi saada uutta inspiraatiota ja iloa kotielämäänsä.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...