perjantai 27. joulukuuta 2013

Savusiika-mätitrifle


Pari viikkoa sitten huomasin Annasta nro 49 kiinnostavan siika-mäti-sipuli-kerrosherkun, joka herätti heti uteliaisuuteni, koska se oli pakattu kiinnostavasti purkkiin. Tuollaista tahtoisin minäkin tehdä pienenä yllätyksenä joulua viettämään tulevalle nuorisolle! Aineksista näki heti, että sen on pakko olla hyvää.

Savusiika-mätitrifle 
200g savusiikaa
150 g ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ sitruunan mehu
2 dl mätiä
1 punasipuli
1 nippu tilliä
saaristolaisleipää 
1.  Silppua tilli ja punasipuli. Hienonna savukala haarukalla.
2.  Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma, savukala, sitruunamehu ja mausteet.
3.  Murenna leipä isohkoiksi murusiksi. Lado leipämuruja, savukalaseosta, mätiä, tilliä ja sipulisilppua kerroksittain yhteen isoon lasipurkkiin tai annoslaseihin.
4.  Anna makujen tekeytyä ainakin pari tuntia tai mieluummin yön yli.


Jukra että me tykättiin! Satuin saamaan (tai ehkä sieltä aina saa?) kalaliikkeestä aivan tuoretta savusiikaa, joka oli todella mehevää, ja se osaltaan vaikutti hyvään makuun. Mutta myös tilli ja sitruunan raikkaus maistuivat ihanalta yhdistettynä ranskankermaan. 

Kotiin päästyään miniä pyysi heti ohjetta ja aikoi tehdä tätä sörsseliä heille jo jouluksi. Tätä tullaan kyllä tekemään vastakin: se sopii paitsi jouluun, myös ihan mihin tahansa kissanristiäisiin ympäri vuoden. Vaikka jo uudenvuoden vastaanottajaisiin. 

7 kommenttia:

  1. Oi miten kaunis
    ja vielä, jos maistuu hyvältä.
    …ja onnistuit kuvaamaankin näillä pimeillä,
    hyvä sinä.
    Kerroit niistä miehesi saamista lahjoista.
    Itse sain kauniin ruskeraitaisen lasipurkin,
    johon oli raidoitettu muffinssitaikina.
    Yritin kuvata,
    onnistumatta.
    Jakamaasi reseptiä
    voisi kokeilla
    uusivuosiherkkuna.
    Kiitos taas reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin hyvin kuvitella tuon ihanan sörsselin herkuullisuuden!

      Poista
    2. Kerrokset tekevät homman houkuttelevan näköiseksi, paljon hauskemmaksi kuon kaikki vain sekoitettuna. Seuraavalla kerralla pakkaan tuon ruokalajin sylinterinmuotoiseen astiaan tarjolle, se on vähän juhlavampi.

      Otin jouluna suosiolla salamn esille, kun huomasin, miten. Pimeitä kuvat muuten olivat. Kokeilin jopa jalustaa ja pitkää valotusaikaa, mutta päivänvaloa tässä kaivataan.

      Poista
  2. Minulla oli tietokone kiinni aatonaatosta eiliseen saakka. Nyt piipahtelen katsomassa muiden jouluja ja teilläkin. Tunnelmalliselta näyttää.
    Tämä siikatrifle on todella herkullisen näköinen, tätä pitää kokeilla uuden vuoden kemuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tauko tekee todella hyvää, sen verran paljon tulee koneella aikaa vietettyä. Noin moneen päivään en itse kyllä pystynyt;)

      Poista
  3. Menemme Ukin kanssa aattona tapaamaan velipoikaa. Tässäpä oiva tulisinen! Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisesta purkkitukiaisesta ilahtuisi aika moni!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...