torstai 26. joulukuuta 2013

Minimaalista joululeivontaa


Mies sanoi tänään, ettei ole koskaan ennen syönyt jouluna näin vähän. Voin sanoa ihan samaa, jos suklaata ei lasketa mukaan; tämä samainen mies kun sai oppilailtaan viisi suklaarasiaa minun ja jälkikasvun suureksi riemuksi. Olin tehnyt tänä vuonna vähemmän ruokalajeja ja edellisvuosia  pienempiä määriä. Olimme oikein tyytyväisiä. 

Olin leiponut yhden rahkavoitaikinan verran pieniä torttuja ja ylläolevan pienen appelsiininmakuisen glögitortun, jota meillä on ollut jo muutamana vuonna. Se oli hyvää tuoreena. Loput maistuivat seuraavina päivinä jo painuneelta ja viimeiset rippeet heitin roskiin. Olen huomannut ennenkin, että joululeivonnaiset maistuvat parhailta pieninä annoksina ennen joulua, mutta pyhinä ei ole enää oikein menekkiä. 


Tämän pecanpähkinäkakun mieheni sai oppilaaltaan, jonka amerikkalainen äiti oli leiponut sen itse. Oli muuten todella hyvää, pitää joskus kokeilla taas itsekin, olen tehnyt vain kerran. Ja jos ihmettelette näitä oppilaitten lahjoja, niin ensimmäistä kertaa niitä tuli näin paljon. Joko se on uusi muoti tai sitten meidän H. todella paranee vaan vanhetessaan, niin töissä kuin kotonakin.


Oli kivaa, kun sain kerrankin pojat ja miniät yhtä aikaa oikein vanhanaikaisesti kahvipöytään. Sen kunniaksi otin esille juhlakupit, joilla ei ole ollut käyttöä aikoihin. 


6 kommenttia:

 1. Vanhoissa kupeissa on jotain ihanaa. Pekaanipähkinäkakku näyttää melkoisen herkulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyisin ei tunnu järkevältä käyttää lautasta kupin alla ja kaikki uudemmat kuppini ovat sen tyylisiä, ettei tarvitsekaan. Näitä Manoir-kuppeja olen kerännyt isoja juhlia varten ja ne meillä on kaikki jo pidetty.

   Poista
 2. Hei, minäkin huokaisin eilen, että kerrankin osasimme laskea jouluruoan kulutuksen oikein. Useimmat herkut loppuivat sopivasti eilen. Vielä ilalla tosin leivoin herkullisen taatelisuklaakakun, mutta... Meillä on 5 aikuista lasta (+näiden kumppaneita) joten joulupöydän syöjät ovat vaikeasti ennustettavissa ja varsinkin Ukki haluaaaina varata "varmuuden vuoksi". Mutta tänä vuonna onnestuimme laskuissa, kuten sanoin. Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruoka, niin hyvää kuin se kerran vuodessa onkin, ei millään maistu kovin monta päivää peräkkäin. Tänä iltana maistui töitten jälkeen Ötkerin pizza tosi hyvältä;)

   Poista
 3. Ihailen aina leipomuksiasi, vaikka en usein tule kommentoineeksi. Vesi tulee kielelle tuotakin glögitorttua katsoessa....=) Itse leivon melko harvoin, onneksi, voinen sanoa, sillä tuoreita leipomuksia en kykene vastustamaan......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan sama vaiva on täälläkin ja leivon vain täsmätarpeeseen. Tai siis sen luumu-konjakkikakun leikkasin neljään osaan ja pakastin joulua varten, mutta niin vaan me miehen kanssa syötiin se pala kerrallaan pois sieltä jo ennen aattoa.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...