sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Tyytyväistä turinaa


Vapaa viikko alkaa olla taas ohi, ja se huipentui pitkään ja kivaan viikonloppuun. Vieraat tulivat jo perjantaina alkuillasta. Tavallisen työpäivän jälkeen en saisi pöytään yhtään mitään, mutta nyt saatoin valmistautua hissukseen pitkin päivää. Ilonpitoa jatkui tällä kertaa pitkälle yöhön ja aamulla isäntäväki heräsi vasta kymmeneltä, viimeisenä tietysti, mutta hyväntuulisena. Sain violetteja kukkia tuliaisiksi, lempiväriäni, vaikka kamera tässä yritti kääntää niitä sinisiksi.

Myöhäisen aamiaisen jälkeen lähdimme kukin lauantaiostoksille. Olen pitkään toivonut lämpömuovautuvaa petauspatjaa jo väsyneen vaahtokumin tilalle, ja nyt kävimme tilaamassa sellaisen. Askossa oli hyvä tarjous ja yksi ystäväni oli ylistänyt sieltä samanlaisella 25% alennuksella hankkimaansa patjaa maasta taivaaseen. Siinä kuulemma keho lepää todella hyvin. Otimme vielä sen paksumman version. Olen ollut hirveän tyytyväinen itsekin Tempur-tyynyyni, joten tuskin maltan nyt odottaa patjaa. Myyjän suosituksesta hankimme siihen myös irrallisen patjansuojuksen, se on tarpeen koiran takia.


Muualla maailmassa ihmisillä on kuulemma tapana kutsua päivällisvieraita keskellä viikkoakin. Yhdysvalloissa ja Ranskassa työpäivät saattavat olla pitempiä kuin meillä, ja työmatkat vallankin, joten aikamoisen pitkän päivän jälkeen he jaksavat vielä vääntää kolmen ruokalajin aterian. Pitäähän omallekin perheelle ruokaa olla, mutta siihen riittää joku yksinkertaisempi viritys, lautasmallin mukaan toki. Tai sitten ei. 


Tänään on lunta ja pakkasta, oikean talven näköistä. Ajattelin yrittää ryhtiliikettä ensi viikolla ja käydä joka ilta ulkona lyhyellä kävelyllä. Se on aika paljon luvattu, kun muuten olen työpäivän jälkeen viettänyt aikaani sohvalla tabletti tai telkkarin kaukosäädin kädessä. 

Kuva on parin talven takaa

Toissatalvena ostaman toppatakki tuntui kuitenkin inhottavan ahtaalta, kun tänään puin sen ensimmäistä kertaa päälleni tälle syksylle. Hankin sen sinä talvena, kun olin juuri laihduttanut pussikuurilla neljä-viisi kuukautta. Siihen on nyt tullut kaikki takaisin ja vähän lisääkin. Pukuun kuuluvat toppahousut jäivät pieniksi jo viime talvena.


Viikonlopun runsaamman syömisen jälkeen en halunnut tänään tehdä sunnuntailounasta, vaan söimme miehen kanssa porkkanakeittoa ja salaattia. Hampaan oikomissysteemi aiheuttaa myös omat vaivansa, joten voisin ihan hyvin siirtyä arkena sosemaiseen ruokaan tai smoothie-linjalle. Voisi tehdä hyvää.




Mukavaa pikkupakkasta tulevalle viikolle!

8 kommenttia:

  1. Mukavalta kuulostava viikonloppu sinulla ollut, kiva! Tähtihetkiä, kun saa laittaa vieraille illallista oikein ajan kanssa.

    Heräsipä kiinnostus tohon lämpömuovautuvaan petauspatjaan, kertoisitko siitä sitten kuvin lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin joskus vierassänkyihin lämpömuovautuvat petarit Jyskistä alle satasella kappale, Vierashuonetta asustava nuoriso ihastui niihin ikihyväksi. Nyt ovat kumpikin pariskunta ostaneet kotiinsa jenkkisängyt sellaisilla patjoilla. Siskon huonouninen mies nukkuu kuulemma myös hyvin omalla vastaavalla patjallaan, joten on suuret odotukset kyllä. Mulla tosin ei ole juuri uniongelmia enää osa-aikatyössä ja meidän mies nukkuu kuin tukki.

      Poista
  2. Hassua, että lunta on rannikkoseutua lukuunpottamatta jo maassa. Täällä ei ole tainnut olla vielä yhtään pakkasyötäkään, ainakaan tässä ihan rannikolla. Nyt kun muutto on lähellä, toivon ettei tulisi viime joulukuun alun kaltaista lumimyräkkää ennen kuin tavarat on siirretty.
    En ole kuullutkaan lämpömuovautuneista patjoista. Mulla on Tempur-patja ja höyhentyyny, jonka muotoilen sopivasti päätä tukevaksi mytyksi. Olen molempiin tyytyväinen.
    Kauniin väriset kynttilät kuvassa. Taitaa olla sinun värisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tempurhan sen lämpömuovautuvan älypatjan on keksinytkin! Sulla siis on sellainen, ei ihme, jos olet tyytyväinen. Onneksi niitä materiaaleja on jo muillakin, Tempur taitaa olla kaikkein kalleinta, ainakin tyynynä. Nykyisiä sänkyjä ostaessa käytiin katselemassa myös Tempuri-sänkyjä. Koko käynnin aikana emme saaneet selville minkäänlaista esimerkkihintaa, joten lähdettiin pois. Mainoksissakin oli siihen aikaan vain alennuksen määrä, ei alkuperäistä hintaa. Joskus markkinointi on merkillistä.

      Toivottavsti saisitte sinne eteläänkin pientä pakkasta ja lunta, se virkistää kummasti!

      Poista
  3. Kunpa tämä pikkupakkanen jatkuisin, nautin tällaisista kirpeän kuulaista aamuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä talvinen sää yksinkertaisesti kuuluu tähän aikaan, tuo valoa ja virkistää!

      Poista
  4. Kurja juttu, kun vaatteet käyvät ahtaiksi... tiedän ongelman.

    Olemme miehen kanssa syöneet tämän syksyn aamupuuroa, ihan tavallista kaurapuuroa. Marjoja päälle tai sitten jotain soppaa. Päälle kuppi kahvia. Ennen kärsin turvonneesta mahasta ja väsähtäneestä aamuolosta, nyt huomaan aamujen olevan paljon helpompia ja mahakaan ei ole niin turvonnut, kun aamulla syötävä leipä on jäänyt pois. Kokeilepa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuro on hyvää! Olen syönyt tälllä viikolla kahtena aamuna tavoistani poiketen puuroa, kun leivän syönti sattuu poskeen vetoruuvin takia. Kaurapuuro becel-silmän kanssa on ihan lyömätön yhdistelmä, jostakin syystä en tykkää marjoista siinä. Kaikkein kamalinta minusta on, jos marjat on sekoitettu puuroon!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...