keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Ensimmäinen jouluajatus


Käväisin katsomassa, joko jouluisia kukkia olisi tarjolla. Ja olihan niitä, niin puutarhamyymälässä kuin marketeissakin, ihan kaikenlaisia. Halusin tehdä jonkun pienen talvisen asetelman ruukkuun. Ei liian jouluista vielä, mutta kuitenkin loppuvuoden tunnelmaa. Amarylliksen vuoro on myöhemmin, ja punaisen joulukukan, miehen lempparin, hankin vasta aatoksi.


Löysin näitä ihan tutunnäköisiä kasveja, vähän kuin lumimarjaa, mutta nimet unohtuivat samantien. Olisiko marjakanerva? Näitä vihreitä pinjan näköisiäkin oli vaikka minkä nimisiä.Löysin kauniin harmaan korin, johon asetelma sopisi täydellisesti. Se löysi kuitenkin paikkansa olohuoneen ikkunalaudalta rahapuun alta, se nimittäin sopi siihen ihan täydellisesti. Niin jäi jäljelle vain tämä vanha saviruukku. 

Otin myös viisi valkoista hyasintinnuppua ja istutin ne ilman multaa kevytsoraan. Viime vuonna kesti tosi kauan, ennen kuin ne alkoivat kukkia, varmaan vasta uudenvuoden jälkeen. Varsi tosin pysyi matalana ilman kastelua. Tänä vuonna kukinta osuu ainakin joulukuulle. Niissä viimevuotisissa oli muuten se hyvä puoli, että ne tuoksuivat vain viiden sentin päästä. Ihanan jouluinen tuoksu sinänsä, mutta ennen se oli ennen niin voimakas, että melkein sattui ja piti lopettaa hyasinttien hankkiminen kokonaan.


Kyllä kai se joulun lähestyminen kohta alkaa tuntua jossakin? Ainakin heti kun saadaan lunta.4 kommenttia:

 1. Lunta tarvitaan ehdottomasti joulumielen aikaansaamiseksi.
  Valoja olen viritellyt ja ystävä toi valkoisen amarylliksen. Olen ollut tosi huono ostamaan joulukukkia, muutenkin elän melko kukatonta elämää. Orkidea on ainoa melko vakituinen kasvini - onneksi sitä ei tarvitse kastella kuin kerran viikossa, jos muistaa.

  Tänään oli -5 pakkasta, mutta maa on paljas. Kohti talvea mennään kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupakkanen oli täälläkin tänään, ja toivon että se jatkuisi jo. Taitaa olla turhaa, lumi sulaa varmaan taas pois. Kyllä Vilmakin oli innoissaan lumesta!

   Poista
 2. Hyvältä näyttävät!
  Tuopa oli hyvä tietää, että vähemmän tuoksuvia hyasintteja löytyy! Meillä ei enää aikoihin ole hyasinttia tuotu sisätiloihin, kun mies ja tytär siitä kakovat. Tykkään kukasta ja tuoksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan noista valkoisista ei tullut tuoksua nimeksikään. Ne näyttävät ryhmässä jotenkin paremmalta, nyt odottelen vielä kukintaa.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...