maanantai 12. elokuuta 2013

Raitoja



Olen ollut aina raitaihmisiä. Käytössäni on nytkin neljä tummansinivalkoista tai mustavalkoista teepaitaa. Pitkähihainen merimiespaita on ollut lempivaatteeni nuoruusvuosilta asti ja säännöllisesti se pompahtaa muotiin takaisin. Niitä on vain vaikea löytää, kun haluaisin hiukan väljyyttä ja koot ovat oudosti aikojen saatossa pienentyneet.

Siedän aika huonosti kuviollisia kankaita, ja oikeastaan poikkeuksena ovat vain liinat. Useimmat pitkät liinani ovat värikkäitä marikankaita, joilla voi tuoda tarvittavaa tunnelmaa. Keittiössä tosin käytän tätä artisokkakuviota, joka neutraalina sopii sinne parhaiten. Nyt kun keittiössä ei (vieläkään) ole verhoja, siellä kaipaa jotain tekstiiliä vaimentamaan ääniä ja pehmentämään tunnelmaa. 




Tarkoitus ei kyllä ollut jaaritella liinoista, vaan siis kertoa, että löysin tällaisen mustavalkoraitaisen sokeriastian. Tykkään tarjoilla sokerinkäyttäjille noita pitkulaisia pusseja. Koska en itse käytä kahvissa sokeria, sujautan kahvilassa tarjottavan pussin aina laukkuun ja tuon kotiin. -Paitsi jos tilaan tuplaespresson, lisään kyllä makeutusta. Kotona lorautan joukkoon maitoa, mieluiten mikrossa kiehautettua.



Tämä ei nyt liity raita-aiheeseen, mutta otin kuvan näistä omaa silmääni miellyttävistä astioista.  Vanha mortteli on betonia, samoin kuppi, jossa on ollut ranskalaista suklaakastiketta. Nyt siinä majailee munakello ja sakset, joista ei kyllä näy jälkeäkään.


Sateisen hämärässä päivässä otettuja kuvia, ja siksi niin kovin harmaita. Hyllyllä on myös nuo kaksi raidallista kulhoa, jotka ostin samalla kuin sokeripurkinkin. Innostuin ostamaan ne 40% alennuksella Pellon Vihreältä pysäkiltä, jossa oli myytävänä paljonkin tanskalaisia design-juttuja. Nämä ovat Tine K:n. Pystyraitaiset Marimekon kupit ovat jo muutaman talven takaa, heräteostos talvi-iltana bussia kaupungilla odotellessa. Paljon käytössä muuten, minulla. Mies pitää omaa lempimukiaan niitten vieressä.


Lautasten takana näkyy maalattu betoniseinä kaikessa epätasaisuudessaan. Kyllä sitä yritettiin tasoitella remontissa, mutta ei ihan onnistuttu. Ei sitä huomaa muuten kuin kuvissa.

Keittiön ainut väriläiskä.


Kivinen tuikkukuppi on vanha kiva löytö Maailmakauppa Mangosta, kun kerran kävelin ohi. Se on minusta tosi kiva ja sopii meillä minne vaan.




Näihin pikkuisiin tuikkukuppeihin olen myös tykästynyt! Pari vanhaa Iittalan Kivi-kuppia olen onnistunut halkaisemaan ja jäljellä on vain turkoosi ja tumma sininen. Niistä ei jaksa nyt innostua, nämä ovat paljon herkempiä ja päästävät kivasti valoa ympärilleen. Vaikkeivät nyt raidallisia olekaan.


10 kommenttia:

  1. Raitafani täälläkin! Musta-valkoraidat etenkin ovat suosikkini, kuten myös muutkin musta-valkoasiat. Tämä nyt ei liene mikään yllätys...

    Tuosta kahviasiasta piti oikeastaan tulla kommentoimaan. Juon kahvin yleensä isosta 0,4 dl mukista (korento/taika) ja lämmitän mikrossa ensin maitoa noin 1,5 dl ja sitten loput lisään kahvia. Tai oikeastaan mies lämmittää maidon mulle valmiiksi, kun toimii meillä kahvinkeittäjänä. Yksin ollessani en keitä koskaan kahvia, teetä ainoastaan. Kahville tarvitsen seuraa.

    Tykkään astioistasi ja tuttuja keittokirjojakin hyllyssäsi näyttää olevan. Kastehelmituikkuja minulla ei ole, mutta miellyttävät kyllä silmää. En vaan halua ostaa mitään uutta keittiöön/kotiin, muutenkin on kaikki paikat täynnä tavaraa. Tai ainakin sitä on vielä liikaa. Yksi poikkeus vahvistaa säännön: stockan lisäalesta ostin korento-kulhon murokulhoksi. Se oli vaan niin ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on pakko vaan saada itselle silmäniloksi jotain uutta, vaikka samalla jo miettii, mihin se mahtuu. Remontissa järjestelin uudelleen kaappeja niin, että pinosin aika tiukasti sellaisia, joita ei tule käytettyä. En tule kattaneeksi enää lainkaan tavallisia kahvikuppeja pöytään. Meidänikäisillä niitä on paljon, kun on ollut isoja juhlia.

      Kastehelmet innostuin hankkimaan Citymarketista puoleen hintaan. Tarjosin juhannuksena samaa kuponkia oululaisessa K-marketissa ja sieltä sain myös puoleen hintaan, vaikka ei ollutkaan heidän keräilynsä;)

      Poista
  2. Astioilla on merkitystä myös muutakin kuin vain ruokaa syödessä. Niiden pitää olla myös kauniita ja mieluisia, ajattomia joihin ei kyllästy.
    Raitaidea yhdistää sopivasti erilaiset astiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joillekin ruoan ja kattauksen visuaalinen puoli on tärkeä, minullekin. Inhoan kotona äidin silakkalaatikkoa, koska hän pilkkoo perunat siihen niin rumasti ja epäsymmetrisesti. No, ei se hyvää ole muutenkaan, vaikka hän on ihan hyvä kokki. Sekaiselta pöydältäkään ei ole kiva syödä, tuntuu samalta kuin söisi likaiselta lautaselta. Rumat astiat ovat ihan hirveitä, ja niitten joukkoon lasken monet retroastiat. Kovin kuviollinen lautanen häiritsee ruoan näkemistä.

      Poista
  3. Raikas postaus <3

    Ja raidoissa on taikaa, pidän niistä itsekin! Nytkin on tummansini-valkoinen raitapaita päällä :)

    Keittiösi yksityiskohdat ovat kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tummansini-valkoinen on niin ajaton ja raikas väriyhdistelmä! Siinä tuntee itsensäkin nuoreksi ja raikkaaksi, jotenkin puhtaaksi;D

      Poista
  4. Nyt mua naurattaa... On näköjään joku toinenkin, joka jemmaa kahvilan sokeripötköt. Minä teen niin myös, koska sokeri laitetaan kahvilassa lautaselle enkä käytä sokeria. Tuntuu turhalta, että se menee roskiin, koska sinnehän käyttämätön sokeripötkö kaiketi joutuu. Meidän perheessä ainoastaan poikani käyttää kahvissa sokeria. Nyt otin sinusta mallia ja järjestin sokerit kuppiin, vaikka ei minulla ollutkaan yhtä hienoa raitakuppia kuin sinulla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin kerran yhdellä saksalaisella ystävällä keramiikkapurkin täynnä kahviloista ympäri maailman pihistettyjä sokeripusseja ja se oli minusta loistoidea! Kun ne kuitenkin katetaan siihen mukaan. Joskus jopa säästän nätin pussin, vaikka tekisi mieli lisätä espressoon makeutusta.

      Poista
  5. Nyt vasta tulin ajatelleeksi, kun sanoit kangasta artisokkakuosiksi, että minkähän ihmeen takia sen kuosin nimi on Tukaani :D Eihän se liity siihen mitenkään!

    Keittiössänne näyttää kyllä taas niin kivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei liitykään, katsoin itsekin kirjoittaessa kuvasta, että näyttää artisokalta. Tuo kangas on siitä kiva, että se pehmentää huoneen ilmettä ja on kuitenkin eleetön. Haluan keittiön olevan nyt tumma ja niukka väreiltään.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...