lauantai 10. elokuuta 2013

Kukkolankoskella


Kukkolankoski on hieno paikka Tornion kaupungin pohjoispuolella. Siellä ei tule etelänihmisen kovin usein käytyä, ja muistelenkin nähneeni sen aikaisemmin vain kerran, joskus nuoruusiässä. Tämä komeasti vyöryvä koski on koko Pohjois-Euroopan suurin valjastamaton koski. Jos pienessäkin kohinassa on katsomista ja kuulemista, niin voit kuvitella, miten suuren vaikutuksen iso vesimassa tekee. Kuva tosin latistaa maisemaa.

Tietokirjan mukaan siian lippoaminen on kehittynyt juuri Kukkolankoskella satoja vuosia sitten. Pitkän varren päässä on pieni haavi kalan pyytämistä varten. Oulussakin näkee Merikosken alajuoksulla joskus siian lippoamista siellä kävellessä.
Kalastaja lähdössä taas


RantakukkaNyt ei ollut aikaa jäädä syömään varrassiikaa tai tutustumaan aitoissa oleviin käsityöläispuoteihin, oli silloin Kittilästä tullessa sen verran pitkä kotimatka vielä edessä. Mielenkiintoista olisi ollut, mutta onneksi edes pysähdyttiin ihailemaan paikkaa. Se ei nimittäin näy ihan tielle, se pitää tietää.Pani taas huokaisemaan tutun kliseen: kyllä Suomen luonto on kaunis!
Ja Ruotsin, se on tuolla vastarannalla.

5 kommenttia:

 1. Aivan kuin vanhoista kotimaisista elokuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä on! Matti Oravisto, Tauno Palo, Regina Linnankoski tai Ansa Ikonen voisivat kirmata tuolla heinikossa, kainosti luoda katseensa tulevaisuuteen ja luikauttaa jonkun isänmaallisen runonpätkän värisevällä äänellä.

   Poista
 2. Varmasti mieltä kiehtova paikka, kun kuvatkin on niin kauniit. Aivan upeat värit. Vanha mies muistuttaa omaa isääni, ihan ikävä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo mies on mahdottoman symppis hiukan kumaraisine niskoineen ja lippis harmaitten kutrien yli vedettynä. Tulee myös oma isä mieleen mökkihommissaan.

   Poista
 3. Oih, tuleepa muistoja mieleen...

  Pienenä vanhempien kanssa matkaillessa pysähdyttiin usein Kukkolankoskella matkalla lappiin. Monesti tässä yövyttiinkin, matkailuvaunulla kun oltiin liikkeellä. Sittemmin paikka on tullut vain ohitettua.

  Mielenkiintoiset kuvat... Kalastaja ui maisemaan kuin kala! :)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...