tiistai 2. heinäkuuta 2013

Lomapäiviä ja muuta silmään osunuttaKoska olen viettänyt aamupäivän suuhygienistin tuolissa hammaskiven puhdistuksessa ja sen jälkeen kaupungilla alennusmyynneissä, ei ole  kertynyt mitään kovin ihmeellistä postattavaa. Lomalla on voi tehdä myös tavallisia asioita. Voi nukkua iltapäiväunet tuon uuvuttavan päiväkierroksen päätteeksi, ja käydä sitä ennen miehen kanssa pizzalla, siis oikein hyvällä pizzalla. 

Kahden tunnin unien jälkeen meni ainakin tunti ennen kuin pää selvisi ja silmät eivät enää seisoneet päässä. Sitten saattoi käydä koiran kanssa haistelemassa ulkoilmaa ja sen jälkeen silitysten kimppuun. 


Kankaisia lautasliinoja ja tyynyliinoja oli kertynyt aikamoinen pino. Muut vaatteet olin sentään silittänyt jo aikaisemmin ja mies silittää onneksi omat paitansa. Pyykkivastaavana hoitelen useimmiten nämä muut. Siitä tuli mieleeni, että asuntoja katsellessani on ollut vaikea ajatella tuosta kodinhoitohuoneesta luopumista. Ettei olisi minkäänlaista pöytätasoa pesukoneen päällä, ettei olisi tilaa suosimalleni kuivauskaapille, vaan pitäisi käyttää kuivausrumpua. Minulla on monivuotinen kokemus siitäkin opiskelija-asuntoajoilta. Olihan se nopea, mutta vaatteet kutistuivat ja olivat ruttuisia. Kaapissa ei tarvitse käyttää edes sähköä, mutta tarvitessa voi kuivattaa monta koneellista yhteen menoon. Ja että pitäisi tunkea liinavaatteet yleensä vähäisiin vaatekaappeihin. Tiedän, että saavutetuista eduista on vaikea luopua, mutta että näin vaikeaa.Sain ihan kivasti karsittua liinavaatekaappien sisältöä, kun äiti pyysi tuomaan juhannuksena joutilaita vanhoja lakanoita ja muita kankaita leikattavaksi matonkuteiksi. Se on hänelle mukavaa kesäpuuhaa mökin terassilla. Löysin kaksi Ikea-kassillista vanhoja verhoja, liinoja ja lakanoita. Johan tuli tilaa! Vanhat pyyhkeet ovat myös pieni ongelma, niitäkin on vaikka kuinka paljon, enkä henno heittää kaikkia roskiinkaan. Käytän niitä lähinnä pakastimen sulatuksessa, eli siis eilen. Yksi iso pyyhe joka hyllylle, parille ylimmälle kattilallinen kuumaa vettä ja ovi kiinni. Sai pakastaa hyvin toimivalla laitteella sitten ensimmäisen laatikollisen mansikoita.Huomenna on yhtä jännittävää, kun vedetään lakanat ja mies jatkaa ikkunanpesua. Tänään hän sai valmiiksi olohuoneen ja makuuhuoneen ikkunat. Heti tulee vähän puhtia, kun ilma viilenee sopivaksi ja sisälläkään ei ole enää niin kuuma. Ulkona riittäisi kitkemistä ja ruohonleikkuuta, kun vain innostumme.
Kaikki kuvat tietenkin Kööpenhaminasta


En muuten ole vieläkään uinut. Oliskohan aika tehdä asialle jotakin?5 kommenttia:

 1. Minäkään en ole uinut, katsellut vain mainoksia kirkkaisiin vesiin.
  Tuo liinavaateinventaario pitäisi tehdä. Ihan muutamilla lempilakanoilla ihminen pärjäisi mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakanoita tekee mieli aina välillä päivittää, mutta vanhoja on vaikea kierrättää. Joskus olen vienyt ylioppilaskylään, jonne on toivottu vaihto-oppilaille kodintarvikkeita. Sinne meni vanhat pyyhkeetkin. Sitten jää SPR ja UFF.

   Unelmoin valkoisista pellavalakanoista, mutta unelmaksi taitaa jäädäkin, kun en raski maksaa niin paljon.

   Poista
  2. Tuula ja Riitu4.7.2013 16.53

   Ja löytöeläintalo ainaki Mikkelissä ottaa vastaa mielellää petivaatteita. Riitu löysi itsellee uuden urheilulajin.... Frisbee!!! Käyvin pojan opissa parina iltana urheilukentällä, eka iltailtana koira katto et jo on pöljiä ku pitää lättyjä heittää, toisena iltana meni viereen istumaan kun lätty maastoutu mutta kolmantena iltana alko hakee ne lätyt ja KASASI ne ja meni maate niiten päälle! Luulin jo et voin ottaa Riitun Frisbeegolfkentälle mukaan mutta mitäs tuumaisivat muut pelaajat jos mäykkylis hakis pelivehkeet kasaan ja makais päälle

   Poista
  3. Johan on hyvän homman Riitu itselleen löytänyt! Muutenhan se toimisi hyvin, kun koira tuo lätyt takaisin, kun emäntä heittää harhaan; mutta se ei sitten haluakaan luopua niistä.

   Poista
 2. Tuula ja Riitu5.7.2013 20.21

  Joo kyllä oli pojalla hupia illalla kenttäreissun jälkeen. Äippällä pää töys pöheikköä kun olin könynny läpyskän perässä, alko puolessa välissä kenttää huummmori loppuu kun könys lätkän perässä pitkin nokkos ja vattupuskia

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...