lauantai 8. kesäkuuta 2013

Köpiskierros vesibussilla


Postikorttikuvia, mutta ei voi mitään. Kööpenhaminan Nyhavn vaan on niin postikorttimaisen kaunis ja idyllinen paikka! Kestättekö nyt pitkän kuvapläjäyksen tunnin pituiselta vesibussikierrokselta? Tykkään käydä veneretkillä, koska niillä näkee kaupunkia vähän eri kulmasta kuin kävellen, ja saa samalla lyhyessä ajassa jonkinlaisen kuban paikasta. Onneksi on aurinkoista ja lämmintä, ja sopiva viileä tuuli mereltä päin. Hyppää kyytiin!Suomalaiseen vaaleuteen tottuneena ihastelen hirveästi näitä värikkäitä taloja.

Aina vaan paranee!

Tämä upea talo on hotelli.


Oli vissiin oopperatalo, vastapäätä kuninkaanlinnaa.


Joku puolustuslinnake selvästi. Tanskalaisten menestys viime sodassa oli aika huono. Maa valloitettiin parissa tunnissa ja miehitys kesti viisi vuotta. Mutta nätti linnake!

Pieni merenneito. 

Kovasti virallisen näköinen paikka, mikä lienee.

Vanhaa ja uutta, ja kontrasti toimii!

Tää vaan on niin upea!

Amalienborgin linna. Ei mikään pahannäköinen vene tuossa edessä.
Näinpähän edes talon.


Tällaisilla retkillä löydän itsestäni pienen rasistin. Minusta nämä aasialaiset turistit ovat ihan tomppelin näköisiä. Luulisin heitä kiinalaisiksi. Jos menisin itse Kiinaan, herättäisin luultavasti samanlaisia ajatuksia.
Eiköhän tämäkin ole Slottsholmen ja Christiansborgin linna, toiselta puolelta.Kanavia täälläkin on, vaikka osin keinotekoisia. Vai ovatko ne muuallakin? 

Vasemmalla Börsen 1600-luvulta, ja tuossa oikealla on se Vallan linnake, Borgen eli Christiansborgin palatsi Slottshomenilla. Sieltä maata hallitaan. Paikalla on kuulemma ollut linna jo noin tuhat vuotta.
-Mitenkähän muuten Brigittelle käy?

Tämä on varmaan raatihuone yhdeltä sivulta.


Vastustamattoman ihana rakennus.


Hiekkaveistoksia, jonkun kilpailun satoa.

Tätä sanoisin rumankauniiksi.


Ja takaisin lähtösatamaan. Kannattiko lähteä mukaan?

Opettelin uuden kamerani säätöjä pikaisesti viimeisenä iltana ennen matkaa. Kaikki kuvat otin sitten automaattisäädöillä, paitsi vastavaloon otetut siihen tarkoitetulla ohjelmalla. Olen kovin tyytyväinen kameran jälkeen, sillä saa selvästi parempia kuvia kuin pikku-Ixuksella.14 kommenttia:

 1. Kannatti, kiitos!!
  Olen jo kärsimättömänä odotellut, milloin matkakuviasi pääsee näkemään. Aivan mahtavia kuvia mahtavista maisemista/rakennuksista! Köpis on tosi houkutteleva matkakohde, jossa en ole koskaan käynyt, pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neljänsadan kuvan käsittely on aikamoinen homma ja olen tehnyt sitä pikkuhiljaa. Tosin näitä ei paljon tarvinnut käsitellä, muuta kuin pientä suoristusta ja rajausta. Itse kamera otti minusta hienolaatuista kuvaa, tarkkaa ja täyteläistä, vaikka laitoin ihan normaalisäädöt. Omaan silmääni näissä on yhtä hyvä laatu kuin järjestelmäkamerassa.

   Köpis on rento ja iloinen kaupunki, muistuttaa aika paljon Amsterdamia, mutta pohjoismaisella tavalla. Siellä on tyylikästä ja sekin rennosti ja kodikkaasti.

   Poista
 2. Kannatti odotella kuvasatoa, ihan mahtava kuvamatka! Tuo veden mukana olo toi mukaan laineen liplatuksen ja merellisen tuulen, sen saattoi aistia, mukavat erilaiset kuvakulmat myös kaupunkiin. Värikkyys ja vanhat rakennukset ovat hurmaavia. Hienot kuvat otit!

  Hassua miten tuo Borgen elää tosiaan mielessä noissa maisemissa.

  eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli samanlainen merellinen fiilis kuin silloin Venetsiassa! Siellä oli ihana tuuli aina kun kanavista tultiin merelle, muistatko?

   Minä jännitän jo nyt ensi viikon viimeistä jaksoa, miten Brigitten käy, uusiiko syöpä ja miten vaalit sujuvat. Ihan hassua, miten voi olla niin hyvä sarja politiikasta!

   Poista
 3. Kannatti katsella ihan uudesta näkökulmasta. Melkoisia pytinkejä on valtaosa noista merenrantarakennuksista. Nyhavn näkyy tietenkin suloisuudessaan postikorteissa, mutta siellähän on niin älyttömän somaa, valtavasti silmänruokaa ja mukava ruuantuoksuisen rento ilmapiiri.
  Jään odottamaan kuivanmaan kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo suuret ja vanhat pytingit ovat minusta ihan vastustamattomia. Kaupankäyntiin ne ovat aikanaan liittyneet, ja kenties vieläkin. Ei tullut pidettyä niin korvia auki oppaan monikieliselle selostukselle. Välillä herätti ärtymystä pari kiinalalaista ukkoa, jotka seisoivat kaikkien edessä ja kuvasivat kaiken iPadilla. Miksi ihmeessä kuljettaa sitä mukana?

   Sinähän keksithyvän vastineen hyggelle: somaa, sitä se juuri on!

   Poista
 4. Ihastelin tanskalaista vanhaa arkkitehtuuria ja värejä. Rakennusten ei tosiaankaan tarvitse olla betoninharmaita ja likaantuneita valkoisia. Kööpenhaminaa olen katsellut bussinikkunasta, mukava nähdä kaupunkia laivan kyydistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betoninharmaata on vaikea kestää, en voi ymmärtää sen tarkoitusta, paitsi että tulee halvaksi. Jo valkoiseksi maalattuna se olisi jotain ihan toista. No, nyt ei näkynyt sellaista.

   Poista
 5. Kiitoksia näyttävästä kuvallisesta Köpenhamina matkasta.
  Kaunista värikästä arkkitehtuuria siellä näkyy olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina kiva nähdä jotain erilaista kuin kotona, ja vielä nättiä!

   Poista
 6. Kiitos kuvakavalkadista! Kuvat näyttävät hyviltä ja tasapainoisilta.
  Hyvä idea katsella kaupunkia vesitse, näkee uudesta kulmasta ja paljon kerralla. Tämä pätee erityisen hyvin myös Helsinkiin. Jos kestää vaan nuo aasialaiset ja muut turistit, kannattaa nousta kauppatorilta risteilyalukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin ihan outoa, että Helsingissä ei ole tullut Korkeasaarta ja Suomenlinnaa enempää laiva-ajeluille lähdettyä. On kyllä ollut puhetta, joten ehkä se vielä toteutetaan. Täälläkin olen käynyt vain kerran Päijänne-risteilyllä ja kerran kanavaristeilyllä, molemmat hienoja kokemuksia, mutta eipä ole tullut uusittua.

   Poista
 7. Mahtavia kuvia :) Köpis on kaunis kaupunki. Helsingissä kannattaa ehdottomasti käydä laivaajeluilla, itse käyn joka kesä kunhan aikaa siunaantuu... Korkeasaaren ja Suomenlinnan lisäksi voin suositella ainakin Suomen saaristokuljetuksen risteilyjä. Ja vaikka menee hieman Offtopiciksi niin suosikkireissut olen tehnyt Turun Saaristossa, M/S Janina nimisellä aluksella, jota voin lämpimästi suositella. Sympaattinen pieni vesibussi joka lähtee Naantalista (http://www.vesibussi.com).

  Mutta kiitos vielä kerran mahtavista kuvista! Tuli oikein hyvä mieli tässä kesää odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Taidanpa ensi kesänä suunnata risteilylle ainakin Helsingissä:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...