perjantai 28. kesäkuuta 2013

Ihastuksia


Nyt alkoi kesäloma! Halusin pitkästä aikaa lomani heinäkuuksi. Näin joka toinen viikko työssäkäyvälle sillä ei ole ollut aina niin väliä. Ja vaikka luulisi, ettei koko lomalla ole väliä osa-aikaiselle, niin kyllä sillä kuitenkin on. Viikon aikana ehtii vasta palautua tiiviistä työviikosta, kahden viikon jälkeen alkaa myös mieli olla vapaalla. 

Koska emme ole nyt lähdössä mihinkään reissuun, siis ulkomaille, lataan tähän vielä lisää alkukesän Köpis-kuvia. Siitä matkasta jäi niin mukava maku, mutta niinpä on jäänyt kaikista muistakin. 
Nämä kuvat ovat Marmorikirkosta Amalienborgin linnan läheltä. Upean kupolin esikuvana on kuulemma ollut Rooman Pietarinkirkko. Se on kyllä nähtävä jo lähivuosina, jos nimittäin aion kävellä tällä polvella...


Sisustusliikkeet jäivät harmillisen vähäiselle tutustumiselle. Tämän kuvan otin yhdestä avoimesta ovesta. Ehdin sentään käydä Illums Bolighusissa, joka oli Tukholman-matkalla kiinni, kun yritin sinne yhtenä iltana. Nyt kiersin nautiskellen kaksi kerrosta, kolmanteen oli rullaportaat korjauksessa. Juuri siellä olisi ollut huonekalu- ja valaisinosasto, joita olisin kaikkein eniten halunnut nähdä. Katsoin portaitten jyrkkyyttä ja ajattelin polveani: ylös aina pääsee, mutta alastulo sattuu. Jätin sitten menemättä. 


Kun otin kuvia näistä kuppikakuista, myyjä antoi maistiaisia yhdestä suklaisesta: oli ihanan mehukasta, paljon parempaa kuin olisin osannut kuvitellakaan. Vältin kiusauksen nippa nappa, mikä harmitti heti jälkeenpäin. Lomalla kannattaisi langeta.
Ihanaa vanhaa!Hauskannäköinen pubi veti puoleensa, sinne menimme kevyelle lounaalle ja juomaan kylmää olutta. Smörrebrödit ei ehkä olleet sitä tasoa, mitä on joskus muualla saatu, mutta auringossa kylmän juoman kera kolme pientä leipää maistui hyvin.Pyöräilijöitä oli samalla tavalla kuin Amsterdamissa, ja muutenkin nämä kaksi kaupunkia muistuttavat hämmästyttävän paljon toisiaan.
Tässä oli myös niin nätti pieni kahvila, että ihan pakko oli pysähtyä   lounaalle. Iso kuppi hyvää kahvia ja suuri sämpylä oman valinnan mukaan oli ihan kohtuuhintainen. Sämpylän sai täyttää itse mielensä mukaan sisällä salaattipöydästä. Armas mieheni haukkaa kuvassa juuri omaansa.


Alemmassa kuvassa on pieni kollaasi hotellin sisäpihan terassilta. Minusta oli kiva idea käyttää valaistuja pikkupöytiä! Valoisassa kesäillassakin oli kaikkiin lyhtyihin sytytetty kynttilät. Se on juuri sitä tanskalaista hyggeä. He todellakin osaavat sisustaa ja tehdä tiloista kutsuvan näköisiä. Aamiaisella paloi joka pöydässä tuikkukynttilä ja vastaanoton tiskillä iso kynttiläryhmä ympäri vuorokauden. Se toi yllättävää lämpöä muuten vaaleaan ja modeniin ympäristöön!


16 kommenttia:

 1. Rentoa ja virkistävää lomaa sinulle Katriina!

  VastaaPoista
 2. Ihana kultasadepuu.
  Näyttää upealta. Paljon näkemistä ja kokemista siellä on.
  Sisustusliikkeitä olisin kiertänyt myös valikoidusti, en jaksa liikkua liikkeissä kuin määrätyn määrän verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tiesit tuon kultasadepuun! En keksinyt itse millään, mikä se voisi olla, enkä ole täällä Suomessa niitä nähnytkään.

   Poista
 3. Voi että oli taas mukava kuvamatka. Loma on kyllä ihmisen parasta aikaa :)

  Rentoa lomaa sinulle! Minä peruin mökkivaraukset tuleville lomapätkille, koska ahdisti valmiiksi suunniteltu loma ja kun on epävarma se leikkausajankohta. Liian suunniteltu ei ole minusta lomaa vaan se vapaus, että voi tehdä mitä huvittaa.

  deikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä siitä, että parasta lomaa on sellainen aika, jolloin voi tehdä, mitä mieleen juolahtaa. Se on mahdollista vain lomalla. Ja hauskaa voi olla missä vaan.

   Poista
 4. Kiehtovan näköistä kaupunkikuvaa, kauniiden talojen katselu virkistää aina.
  Ja mukava kun miehestäkin näkyi nyt itäsiipi ;)

  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla niin viehättävän erinäköistä oli, että muisteltavaa riittää.
   Mieheltä kysäisin, saako puoli naamaa näkyä. Ei vastustanut:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tähän asti on ollut hyvä kesä, ja se alkoikin jo toukokuussa. Toivottavasti sielläkin on aurinkoista!

   Poista
 6. Köpis on ihana. Hetki harkittiin sinne lähtemistä (oltiin marraskuussa), mutta päädyttiinkin menemään Berliiniin myöhemmin heinäkuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini on varmasti hyvä kohde, kaikki sitä kehuvat, mutta ei ole tullut vielä käytyä.

   Poista
 7. Ihana postaus! Kyllä niin tekisi jo mieli päästä tuollaisiin paikkoihin. Heinäkuun viimeisellä viikolla vastaa loma alkaa. Oikein iloista ja nautinnollista lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, heinäkuu kokonaan lomalla on ihan superia. Se on mukavaa aikaa kyllä töissäkin, ainakin meillä on rennompi tunnelma silloin, ei jakseta pingottaa senkään vertaa kuin muulloin.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...