perjantai 31. toukokuuta 2013

Tötteröllä


Lämpimän päivän päätteeksi hurautimme eilen illalla satamaan jäätelölle. Ja autolla tietysti, että koirakin pääsi mukaan. Jotenkin aurinko piiloutui juuri silloin pilvien taakse ja näytti hetken jopa siltä, että voisi alkaa sataa. Ei satanut, vaan satoi vasta tänään iltapäivällä, ja satoi jopa jonkin aikaa. 


Ostimme pienet tötteröt, joissa oli valtava pallo mango-melonijäätelöä. Mietin, mikähän se iso pallo olisi ollut, potkupallon kokoinen? Eikä tämä ole valitus, voisin nimittäin hyvin syödä sen potkupallonkin mangomelonia, niin ihanan kesäistä se on! Kävelimme sitten tötteröitämme nuoleskellen rannalla ja laitureilla. Siellä oli paljon muitakin nauttimassa lämpimästä illasta ja kaikki penkit olivat täynnä. Oli ihana nähdä niin paljon eloa ja kuhinaa ympärillä.


Matkalle varustautuminen on edennyt vain sen verran, että olen ostanut kaksi pientä Köpis-opaskirjasta, kummallekin oman. En ole edes avannut niitä vielä. Ehkä minusta tosiaan on tullut Helena Petäistön kuvailema heinäsirkka, kuten tavoitteeni on ollut. En halua lukea etukäteen kaikkea mahdollista ja tehdä listaa paikoista, joissa on ehdottomasti käytävä. Ja sitten tuli hännän alla rientää perillä. 

Olen huomannut, että yksi kohde päivässä riittää ja loppu aika vain nautitaan elämästä, ja no, kaupoista.



Hilja-line on suosikkini pienten laivojen joukosta. Se on niin sympaattinen paatti, että olisi kiva päästä joskus ajelemaan sillä. 


Potkurilla varustettuja saunoja ja kylpylöitä on useampikin.


Hyvää viikonloppua!

9 kommenttia:

  1. Kyllä tällä helteellä on mukava nauttia vedsen äärellä kesästä. Siellä ainakin hentoinen tuulenvire viriää ja parhaassa tapauksessa voi liruttaa jalkoja vedessä.
    Lomamatkoja ei kannata kovin tarkoin suunnitella , perillä kyllä löytää katsottavaa helposti ja liiankin kanssa.
    Köpiksessä on paljon liikkeitä täynnä tanskalaista hyvää muotoilua.
    Hyvää viikonloppua ja sadetta aamuöisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä muotoilua haluan katsella tosiaan ja sitähän keskustasta löytyy kyllä. Tanska on niin valtavan trendikäs paikka nykyään, trendikäs ja rento, sehän sinne vetääkin.

      Poista
  2. Mukavan näköisiä paatteja satamssa. Ja mukavan olonen paikka iltakävelylle muutenkin!Minulakaan ei ollut ensimmäistä kertaa elämässäni mukana minkäänlaistaopaskirjaa Antwerpenista eikä eds Belgista. Olen maassa muutaman kerrn kyllä käynyt mutta Antwerpen oli ihan uusi tuttavuus. Ystäväni oli nuorempana asunut siellä jonkin aikaa, mutta kaupunki oli paljon muuttunut.mehän vuokrasimme pyörät perillä ja poljimme ensimmäisen päivän aivan summiiatsiseti pitkin ja poikin kaupungin pyöräteitä Jatkosssa kyllä löysimme matkailutoimistosta kartan pyöräreiteistä ja niin rohkaistumme tekemään lenkkejä kaupungin ulkopuolellekin.Eikös muuten Tanskakin ole pyöräilijöiden paratiisi. Vallan linnakkeessakin Birgitta pyöräilee kapeassa hameessaan sujuvasti paikasta toiseen!Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin tuosta teidän pyöräilytempauksestanne ja ajattelin, että tytöillä on ollut hauskaa! Amsterdamissa oli paljon pyöräliikennettä omilla kaistoillaan ja vauhti välillä aika hurja, varsinkin työmatkaliikenteessä. Vallan linnakkeessa oli hauskaa, kun pääministerikin tuli välillä pyörällä töihin. Saas nähdä, minkälaista Köpiksessä on, edellisellä kerralla olin 17v ja vietin iltaa Tivolissa.

      Poista
    2. Voi hirvitys kun on paljon virheitä tuossa minun ylläolevassa kommentissa.Sen sitä saa kun yrittää kommentoida uudella lumialla:-(
      Minä olen käynyt Köpiksessä pari kertaa, mutta melko lyhyet visiitit tein molemmilla kertaa. Ja olin myös nuorempi silloin, en tajunnut vielä niin kaupunkiin tutustumisesta paljokaan. Jotenkin sitä aisti niin eri asioita. Taisi olla eniten mielessä silloiset matkakumppanit....
      Mukavaa reissua!

      Poista
  3. Aivan kuin ulkomailla olisi, kun sää näin lämmöllään hellii! Jäätelökin pääsee nyt oikein oikeuksiin. Eilen oli mahtava ilta viettää ystäväparin kanssa glilli-illallista ulkoterassilla. Alkavaan yöhön asti istuskeltiin ulkosalla.

    Ihana matka teillä edessä! Totta, ei ole hyvä liikaa lomamatkalle haalia velvoitteita ja suoritteita; käyntikohteita ja tapahtumia. Vuosien varrella on opittu, että yksi kunnon kulttuuritapahtuma ja sitten tehdään miltä tuntuu. Se toimii tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutenkin oman miehen kanssa on kehittynyt sellainen sopiva tapa edetä matkoilla, että molemmilla on hyvä mieli. Onneksi mieskin tykkää museoista ja vanhoista rakennuksista ja lähtee mielellään myös taidetta katsomaan. Ostoksilla tekee tiukkaa, mutta joskus hän menee oluelle lähimpään baariin.

      Poista
  4. Se iso on tosiaan oikeasti helkkarin iso. Ja mango on paras maku. Tuossa ekassa kuvassa näyttää kuin pääkalju ois virittämässä grilliä. Ettei vaan käynyt nii, että sinä Vilma jäitte jäätelölle ja kolmas kävi tuopposella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei käynyt, pääkalju ei tee mitään, mihin Vilma ei pääse mukaan!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...