sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kuvakudoksia


Lauantain kunniaksi halusin ilahduttaa itseäni kunnon väripläjäyksellä. Lehdessä luki, että ARTapestry 3 -näyttely on museolla auki viimeistä viikonloppua. Olin aikonut käydä siellä jo pitkään sen jälkeen, kun Rouva Pioni postasi omasta käynnistään joitakin viikkoja sitten täällä

Ariadna Donner

Mennessä sanoin miehelle, että siellä on seinävaatteita ja ryijyjä. Kuulosti omissakin korvissa ihan blääh-osastolta, en nimittäin ole koskaan voinut oikein sietää kumpiakaan. Yksi ainoa perinteinen ryijy on ollut mieleeni ja sen raikas väritys ja suuri koko ystävien olohuoneen seinällä oli vaikuttava. He kuitenkin itse kyllästyivät siihen ja jättivät sen pois uudesta kodistaan. Kuvakudos kertoo jo sanana paljon enemmän, sitä ei ole tehty reen lämmittimeksi. Mies lähti kuitenkin sitten mukaan, kun pääsi OAJ:n kortilla ilmaiseksi ja minäkin omalla kortillani puoleen hintaan. 

Iveta Vegenane
Ylimmäisen kuvan Ariadna Donnerin teos on omaperäinen, naisellinen ja uskomattoman ihana, kuvista tuttu teos. Hieno on tämä latvialaisen Vegenanenkin työ.


Tekniikoista en tiedä mitään, mutta läheltä katsottuna nämä pinnat olivat kauniita, tasaisia, mutta kuitenkin eläviä, gobeliinin näköisiä. Tätini on tehnyt paljon erilaisia moderneja seinävaatteita poppanasta, mutta mikään näistä ei näyttänyt ihan samanlaiselta pinnalta.  

Brita Been
Tämä norjalainen näyttää ehkä eniten perinteiseltä seinävaatteelta, ja siksi miellyttää minua vähiten.  Taitavaa työtä se tietysti on, en vaan kestä  katsoa tuollaista säntillisyyttä. Minua alkaa ahdistaa, se on kuin vankila.
Nämä muut ovat vapaita, ilottelevia ja houkuttelevia.
Ihanin kaikista oli minusta tämä Inka Kivalon mestarillinen teos. Se näyttää siltä, kuin olisi maalattu öljyväreillä kankaalle. Tuollaisen ottaisin niin mielelläni kotiini, vaikka maalauksena. On ihan mieletöntä, että hän on sanut tehtyä tämän kutomalla.

Inka Kivalo


Pinta on uskomattoman hienoa läheltäkin katsottuna.


12 kommenttia:

 1. Voi kun sinä olet ihailtavan aktiivinen. Meillä ei ole otettu autoa tallista tänään eli ulkona on tehty vain pakolliset koiralenkit. Mies yritti houkutella hiihtoladulle, mutta noin -10° ja kylmä vinkka ei houkuta meren jäälle, vaikka hiihtoladut sinne onkin ajettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä ole aktiivinen! En ole käynyt ulkoilemassakaan koko viikonloppuna. Eilen lähdettiin iltapäivällä kauppareissulle ja katselemaan anopille 80-päivälahjaksi tv-tuolia. Samalla käytiin sitten museon näyttelyssä ja viereisessä Aalto-museossa kahvilla. Rouva Pionin jutusta tiesin, että minun on pakko saada nähdä tämä näyttely.

   Meillä on yleensä työkokoukset tuolla museon auditoriossa ja siksi tulee käytyä siellä aika säännöllisesti. Taidemuseo ja käsityömuseo taas ovat kävelykadulla ja niihin on helppo poiketa vapaapäivänä ihan muuten vaan ilokseen.

   Poista
 2. Aivan megamakeita töitä, suosikit samat kuin sulla. Minäkään en kestä noita viivasuoria kuvioita, johtuu varmaan siitä kun en osaa niitä itsekkään tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ollaan sellaisia kurittomia kutojia molemmat. Olisi aika vaikeaa jaksaa virkata sata lappua täsmälleen samoilla väreillä, on paljon mukavampaa vaihdella niitä.

   Poista
 3. Onpa ihastuttavia ja värikkäitä töitä! Kiitos Metsä-näyttely -jutustasi; sen kävin katsomassa. Hassuinta on se, että käyn katsomassa sinun kotipaikan näyttelyjä useammin kuin omani. Teillä niihin on niin helppo piipahtaa.
  Aurinkoista ja värikästä kevättä! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollut kiva se Metsä-näyttely! JOnkun muun jutuista saa aina hyvän kimmokkeen lähteä katsomaan jotakin. Täkäläiset museot eivät juuri mainosta, epäilemättä pienen budjetin takia, joten jää ihan sattuman varaan, kuuleeko jostakin näyttelystä vai ei. Tämän postauksen näyttelystä en ole nähnyt yhtään mainintaa missään, vain Rouva Pionin postauksen ja sitten perjantain lehdessä jutun.

   Poista
 4. Täällä kuriton kutoja, joka ei myöskään pidä liian symmetrisistä ja täsmällistä mallikertaa toistavista kudelmista. Parhaita ovat minusta juuri kirjavat, usealla langalla rinnakkain toteutetut pinnat, ja varsinkin niiden vaihtelevuus, yllättäviltäkin tuntuvissa värivalinnoissa ihan lähekkäin. Siksi minusta oli nimenomaan mielenkiintoista katsella noita kudontatöitä läheltä. Kuvasi ovat hienoja, mutta tänä keväänä erityisesti olen tuntenut sisuskaluissani sen, miten mikään kuva lopulta, ei tee oikeutta varsinaisen työn/taiteen näkemiselle livenä. Niin kävi nähdessäni Marjatta Tapiolan, Hannu Väisäsen kuin Eero Järnefeltin töitä. Sama lienee musiikin kuuntelussakin. Kotoa lähteminen siis kannattaa, siksi minusta on erityisen mukava lukea katselu- ja kuunteluvinkkejä täältä blogeista. Kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, livenä elämys on ihan toista luokkaa kuin toistettuna. Maalauksen edessä kokemus voi olla joskus suorastaan fyysinen, teos voi mennä suoraan ihon alle tai alitajuntaan. Musiikki tekee sen vielä varmemmin. Ihmettelen aina, miksi en lähde konsertteihin useammin. Olen surkean huono lähtemään mihinkään yksin, ja sitten kärsin mielessäni. Oma vika kuitenkin.

   Poista
 5. Onpa nämä hienoja, erityisesti pidän ylimmästä ja alimmasta työstä. Äsken kävin ihmettelemässä tyttären ja kaverin uutta ruokablogia. Kyllä mää kotona ruokin lapsia ihan peruskotiruualla, mutta kauas ovat näköjään vierineet molemmat. Jos kiinnostaa, käy katsomassa, kun olet itsekin taitava kokkailija: http://namskis.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pojasta polvi paranee, samoin tyttärestä. Ensimmäisen sivun ruoista en ollut itse kokannut yhtään koskaan, eli ihan toiselle tasolle mentiin;D Mutta mielenkiintoisia ruokia, onneksi pääset joskus maistelemaan.

   Poista
 6. Tosi kauniita töitä upeissa väreissä. Samaa miletä olin myös siitä etteituo ruutujuttu ole minunkaan heiniäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin miettimään, missä tuollaista ruutuseinävaatetta pidettäisiin, se on valtavan suuri. Jossakin kirkkosalissa tai vastaavassa, mutta olisiko siinä riittävästi katsottavaa. Tuollainen säännöllinen kuvio sopii minusta paremmin villapaitaan tai sängynpeitteeseen kuin seinävaatteeseen.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...