torstai 14. helmikuuta 2013

Noitarumpu


Sain monta viikkoa sitten uuden ompelukoneen. Entinenhän oli häälahja eli hirveän vanha ja painaa niin paljon, etten viitsi itse paljon nostella. Kanteen on vielä kirjoittamaan opetteleva kolmevuotias piirrellyt tussilla. Olen valittanut koneesta kauan, vaikka se toimii vielä sinänsä moitteettomasti. Huollettukin on vain kerran.

Joskus tammikuussa huomasimme kauppareissulla pinon jotain Singerin perusmalleja tarjouksessa satasella ja siitähän mies nosti kärryyn yhden paketin. Ja meillä oli uusi kone! Se odotteli ensin laatikossaan olohuoneessa viikosta toiseen, kunnes imurinkäyttäjä hermostui ja siirsi sen kodinhoitohuoneen lattialle. Liina poikineen odotti kääntämistä, mutta kuten olen sanonut, en ole mikään Karpaattien nero käsityöasioissa ja inhoan  koneella ompelua ja erityisesti farkunlahkeitten lyhennystä.


Löysin alkuviikosta tarjouspalan Marimekon Noitarumpu -kangasta ja päätin tehdä siitä kaksi uutta päällistä sohvatyynyihin. Tuota kangasta ei enää ole valikoimissa, luulisin, oli pieni jäännöspala laatikossa. Kangasta ei voi oikein keväisen heleäksi mainita, mutta se sopii meidän väreihin kuin nakutettu, eikö vaan?


Ei tuo ompelu nyt niin kamalaa ollut, oikeastaan mukavaa. Kone surrasi kuin unelma käyttöönoton jälkeen, ja oli ihan kiva tutustua uuteen masiinaan. Suoran ja siksakin lisäksi siinä on jousto-ompeleita, mitä kaipasin vähän edelliseen perusmalliin. Lisäksi uudessa on neulan langoitin, mutta sen käyttö on monimutkaisempaa kuin tökätä itse lanka neulansilmän läpi. Hurauttelen nyt sitten samantien kaikki ompelua odottaneet kankaat. Niitä riittää.


Heleyden huusholliin saa tuoda kimppu loistavia tulppaaneja. Kuvissa ne ovat vielä vähän nuupahtaneita, koska vesi oli päässyt kokonaan loppumaan. 


Ja hyvää ystävänpäivää kaikille teille blogiystäville!


8 kommenttia:

 1. Kivasti sopii tuo kangas sävyltään sohvallenne. Mulla on kans ikivanha Husqvarna, painava kuin mikä. Jotain häikkää on tikissä, mutta nykyään on vaikeaa löytää ompelukonehuoltajaa ja taitaisi olla korjaaminen kallista uuden hankintaan verrattuna. Harmi, en taida silti ostaa uutta?
  Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha kone saattaa osoittautua ikuiseksi, ainakin epäilen omani kohdalla. Kun on ostanut yksinkertaisen laitteen, siinä ei ole mitään hienouksia, jotka menisivät rikki. Muistelen että huolto tehtiin joskus vuonna -80 ja lienenkö sen jälkeen näyttänyt öljypulloakaan...Onhan niitä vielä erikoisliikkeitä, joissa varmaan huolletaankin koneita. Ei tarvitse sentään kotikäyntiä, kuten pesukoneet. Siitä meillä on paljon kokemusta.

   Poista
 2. Ompelukone on yksi vekottimistani, jonka seurassa lakkaavat tylsämieliset pikkumaitojunat kiertämästä päästäni.
  Minäkään en voi sietää housunlyhennyksiä, vanhojen vaatteiden korjailua, en työtakkien parsintaa enkä monia muitakaan hommia,
  joita varmaan hyvän vaimon kuuluisi vastaanottaa tehtäviksi.
  (Tässä talossa mies saa ommella itse kaikki nuo ikävyydet).
  Tyynyt, verhot, liinat, pussukat jne... niiden kanssa puuhailu virkistää ja ne tulevat kohtuu helpolla valmiiksi.
  Mieltähän toki ilahduttavat kaikki halvennuksessa olevat helposti ommeltavat kankaat.
  Noitarumpu on yksi minua virittävistä kuoseista,
  vaikka sitä keltapinkkiä en ole vielä halvennuksesta löytänytkään.

  Onnea ja iloa uudelle perheenjäsenelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltapinkin voin kuvitella olevan juuri sinunnäköisesi väritys kankaassa:)

   Kone jumitti tänään kunnolla, mutta yllättäen mieheni osasi korjata sen: öljyämällä.

   Poista
 3. Oranssit tulppaanit sopivat hyvin uusien tyynyjen väreihin.
  Hyvin sopivat lilan sävyt sohvallenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa oransseissa on kivan suipot terälehdet;)

   Poista
 4. Tosi ryhdikkäät ja napakan väriset uudet tyynyt! Hienoa oppia uusia taitoja tai verestää vanhoja.

  Itse bongasin rautakaupan katalogista akkokäyttöisen moottorisahan ja innostuin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moottorisaha ei ihan joka tytön unelmalistalla olekaan;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...