keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Hankien keskellä


Lauha helmikuu on ollut tähän asti ihana ulkoilun kannalta. Vaatetta ei tarvita ylettömiä kerroksia ja ulkona tarkenee hyvin pitemmänkin aikaa. Takkini alle ei tosin mahtuisikaan mitään muuta yhden puuvillapaidan lisäksi. Viime talvena kun ostin punaisen takkini, olin kymmenen senttiä kapeampi. Toppahousut jäivät myös pieniksi, joten olen iloinen, kun tuulihousuilla tarkenee. Pikkukamera sentään mahtuu taskuun mukaan.


Tänään oli jotenkin erityisen leutoa, miinus kaksi astetta, lumi pehmeää ja ilmakin tuntui pehmeältä. Kiipesimme Vilman kanssa tien yli mäkeä pitkin  metsään. Sadan metrin päässä kotoa oli jo täysi hiljaisuus. Puut ja lumi eristivät ääntä niin hyvin, ettei kuulunut sen enempää autoja kuin kaupungin huminaakaan. Hiukan myöhemmin huomasin lintujen laulavan, tai oikeastaan piipittävän. 


Kun näkee tällaisia jälkiä, tulee ikävä omia suksia. Ne ovat varastossa,  olleet käyttämättömänä jo muutaman vuoden. Muistaakseni meillä ei ole hiihdetty sen jälkeen kun Vilma tuli taloon, ja samalla jäivät yhteiset pyöräretketkin kesällä. Täällä on ollut kiva polkea eri järvien ympäri, saa reippaan retken eväsrepun ja kameran kanssa, tai siis ennen sai. Onneksi löydettiin nämä koirapolut, sillä harmitti aikaisemmin, kun talvella ei  päässyt metsään muuten kuin suksilla. Kaikille tavallisille reiteille oli vedetty ladut. Vilman kanssa tuli nuuskittua ihan eri polkuja kuin aikaisemmin ja tuosta lähimetsästämme löytyi monta uutta reittiä.En enää uskalla päästää Vilmaa irti metsässä, kuten aina ennen. Viime keväänä se näki ensimmäisen kerran ison jäniksen niin läheltä, että päästi valtavan kimeän ajohaukun ja lähti vauhdilla perään. Onneksi sattui olemaan hihnassa silloinkin, mutta oli kyllä piteleminen. Olisi ihan väkisin mennyt perään, ja suoraan heikoille jäille, minne jänökin.


Reippaan ulkoilun jälkeen päätin pyöräyttää töistä tulevalle miehelle puolukkamuffinssit päiväkahville, ihan vaan talvipäivän kunniaksi. Joko mainitsin, että olen kolme viikkoa talvilomalla? Oikeasti siellä välissä on yksi viikko lomaa ja ympärillä kaksi normaalia luppoviikkoani. Ei paha. Jos olisi rahaa ja seuraa, voisin lähteä johonkin. Nyt ei ole kumpaakaan. 


9 kommenttia:

 1. Oikein aistii tuon talvimetsän. Aah, kuinka ihanasti kevät etenee. Vielä kun aurinkoa saatais niin talvilomasi olisi täydellistä Vilman kaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa ja pikkupakkasta toivoisin seuraavaksi kuukaudeksi. Nyt on ollut niin hyvä talvi, että se kruunaisi sen täydelliseksi minun silmissäni;)

   Poista
 2. Onpas sielläkin talviset tunnelmat! Kolmen viikon loma tuntuu tosi ylelliseltä, ehdit varmaan voimaantua kunnolla kevään koitoksiin. Minä kaipaan kovasti että saisin päivänvalossa lenkkeillä koiran kanssa, en ole vielä oikein voinut sitä tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nytosa-aikaisena pääsen usein päivällä ulkoilemaan, olen huomannut syksyllä kirkasvalolampunkin tarpeettomaksi. Kyllä päivänvalolla on vaikutusta, onhan töissäkin välillä kiva lepuuttaa silmiä katsomalla kirkkaaseen päivään ulos.

   Poista
 3. Totta on, että metsäpolut muuttuvat laduksi ja sekös harmittaa. Mettäsuksillakaan kun ei laduille mahu, on sen verta leveämmät. No, onneksi voi hyötyliikkua kaupungissa päivittäin :)

  Todella hurmaava lumimetsä siellä teillä, ihan satumetsämäinen tunnelma.

  Ihanaa lomaa kaiken hyvän parissa, nähdään lomalla! Tarjoan sulle juustokakkukahvit tai lounaan.

  Eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla ei ole yhtään huonot liikuntamaastot: Stockalle ja lounaalle ja torille ja välillä nokosille työhuoneelle. Vai miten se yrittäjän päivä nyt meneekään.

   Poista
  2. Juuri noin :D

   Lorvi-Eikka

   Poista
 4. Talven ihmemaassa!

  Vilma näyttää melkein uppoavan noihin kinoksiin...

  Hyvää ystävänpäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä talvena on tullut niin kivasti lunta, että melkein koko ajan on ollut puut valkoisena ja hanget kauniina. Vielä vähän aikaa ennen kevättä:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...