perjantai 8. helmikuuta 2013

Mieluummin vaikka laskiaispullia


On paljon asioita, joita en halua lainkaan ajatella. Vaikka sitä, että työyksikössäni ei oteta koko vuonna sijaisia määrärahojen puutteessa. Tehdään vaan kaikki työt, mutta puolet väestä on talvilomalla ja myöhemmin kesälomalla. Tai sitä, että yhteistä linjaa ei löydy siitä, mitä voidaan jättää tekemättä, vaan käytetään omaa harkintaa, mikä tarkoittaa   sitä, että yritetään vaan tehdä kaikki. 

Varsin työlään viikon jälkeen jään lomalle pariksi viikoksi. Tiiviiden työpäivien lomassa piti tehdä kaksi pientä verkkokurssia ja kolmas isompi jäi kotiin tehtäväksi. Tosin perehdyn asiaan paljon mieluummin kotisohvalla kaikessa rauhassa kuin pienissä pätkissä töissä kaiken muun keskellä.


Työnnän nyt kaiken tuon ahdistavan mielestäni ja ajattelen mieluummin  jotain mukavaa, vaikka laskiaispullia. Sunnuntainahan on laskiainen, mutta meillä syötiin pullat jo viime pyhänä. Koko viikon on tehnyt mieli jotain hyvää. Mitä raskaampi työpäivä, sitä enemmän tekee mieli palkita itseään hyvällä syötävällä. En vaan ehtinyt hankkia mitään. Mies kävi alkuviikosta kaupassa ja toi tarkasti vain listaan kirjoitetut tavarat. Ei mitään herkkuja! Papusopasta ei paljoa revitä. 


Viikonlopuksi on tulossa vieraita. Menemme teatteriin ja syömään ulos, joten pääsen helpolla. Tästä tulee hyvä viikonloppu, toivottavasti teilläkin!
17 kommenttia:

 1. No, nyt mulla sitten välähti! :) Voihan tosiaan laskiaispulliinkiin laittaa tomusokeria! Meillä oli kananmunat loppu kun voitelin pullia paistoa varten. Muistin, että voihan niitä voidella maidollakin, vaan eipä sitten kyllä raesokru oikein noissa pullissa pysynyt!

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, halusin tällä kertaa tehdä pieniä ja vähän erinäköisiä pullia ja hunnuttaa ne tomusokeripilvellä. Oli ne söpöjä, mutta piti tietysti jokaisen ottaa sitten kaksi!

   Liukasta laskiaista teille!

   Poista
 2. Ajattelin juuri, että ostan kaupasta kaksi mantelimassalla täytettyä laskiaispullaa ja syön itse molemmat! En ole syönyt vielä yhtään ja laskiainenhan jo kolkuttelee ovella.
  Nuo työpaikkojen priorisoinnit ovat juuri tuota: tehdään kuitenkin kaikki, kun ei ole yhteistä linjaa siitä, mikä jätetään vähemmälle.
  Mukavaa ja mielenkiintoista teatterireissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta johdon pitäisi ottaa johdonmukainen linja, että resurssien vähetessä mietitään, mitä jätetään tekemättä. Ei ihmiset veny pysyvästi kunnallisella puolella yhtään sen enempää kuin muuallakaan. Väliaikaiset venymiset on ihan toinen juttu.

   Poista
 3. Olen unohtanut koko laskiaisen. Laskiaispullia ei ole, mutta lähden leipomaan taateli-omenatorttua. Joulusta jäi yksi taatelipaketti ja sen kulutan nyt pois.
  Rentouttavaa lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä meilläkään laskiaista enää entiseen tapaan vietetä ulkona, mutta etukäteen tein hernesosekeiton pakasteherneitä ja se oli valtavan hyvää! Pullat päälle, niin johan oli tyytyväistä sakkia.
   Taateli-omenatorttu maistui varmasti hyvältä!

   Poista
 4. Olen miettinyt usein sitä, että muka ei voida palkata lisää työntekijöitä? En usko tuota. Rahat suunnataan vain muualle " tärkeimpiin " kohteisiin.. Jäljellä oleville työntekijöille pumpataan lisää töitä,mutta eikös rajansa kaikella kuitenkin ole? Ihmisen kestävyydellä? Tuo kertomasi arki kuulostaa melkoiselta prässiltä.Eihän tuota kukaan kestä pitkässä juoksussa. Hurraa siis edes lomat ja laskiaispullat!
  Oikein rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden lähimmän työkaverini kanssa olemme puskeneet yhdessä töitä kaksikymmentä vuotta. Olemme kaikki jättäytyneet osa-aikatyöhön terveyssyistä, siis sairastuneet liiasta työmäärästä. 90-luku oli kaikkein hurjinta aikaa, silloin saimme kaikki verenpainelääkkeet;)

   Poista
 5. Sitä se on. Kaiken saa tehdä eikä kukaan välitä jaksamisesta. Itsekin ahdan herkkuja stressiin. Tarkkana kuitenkin, ettei ala itse muistuttaa sitä, mitä syö : )

  Toivottavasti "palaudut" lomalla : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen ajattelin, että pitää 'liikkua henkensä edestä'. Kävin sauvakävelyllä tai jumpassa, että kroppa kestäisi päivän istumisen. Nyt kun olen lopettanut kaikki pakot ja annan itseni rauhoittua päivästä makaamalla sohvalla ja katsomalla televisiota, se kyllä näkyy ympärysmitoissa.

   Poista
 6. Kun miettii asiaa ihan työnantajan rahapussinkin kannalta, niin eikö olisi pidemmän päälle kannattavampaa pitää työntekijänsä mahdollisimman 'hyvässä iskussa'... liika stressi alentaa työtehoa ja lisää sairauspäivämäääriä ja siten tuo työnantajallekin lisääkustannuksia. Mutta taitaa tällainen 'vähän pidemmälle kuin omiin varpaisiin katsominen' olla kovin epäsuosittua työnantajien piirissä nykyään.

  Onneksi lomasi koittaa pian!
  Ja onneksi on laskiaispullat :) Jokapäiväinen herkku minullakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungillamme on isojen kuntaliitosten jälkeen alkanut mennä huonommin, mikä oli kyllä odotettavissa, kun lähikunnat konkurssikypsinä kaatuivat lopulta syliin. Liitos oli silti hyvä asia.

   Ihminen kestää työpaineita hyvin, jos ne ovat väliaikaisia. Pysyvänä olotilana niistä tosiaan sairastuu, ja sen jälkeen ei kestä enää sitäkään vähää. Niin minulle on käynyt.

   Poista
 7. Laskiaispullat vielä syömättä. En yhtään muistanut kaupassa käydessä, enkä itse leivo. Manteli-kerma täytteellä on suosikkini.

  Aika ristiriitaisissa tunteissa on nykyään työelämän suhteen. Riittämättömyys ja syyllisyys pukkaavat niin käsittömättömästi monen mieleen, minunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi vuotta kävin terapiassa, että oppisin suhtautumaan asioihin oikein, etten ottaisi turhia paineita. Mutta en siltikään oppinut puristamaan puolentoista päivän töitä kahdeksaan tuntiin. Onneksi välillä on rauhallisempiakin aikoja, joskaan ei lähikuukausina.

   Poista
 8. Onpa kauniita laskiaispullia.
  Eilen tein pakastepullista tytöille ja hyvin ne maistui, mutta pitää ostaa vielä kaupasta itselle mantelimassainen versio, nam.
  Jotenkin on niin tuttua tuo että miehet ostaa vain ruokalistalla olevat tavarat eikä mitään ylimääräistä herkkua.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tietää itse menevänsä kauppaan, listaan kirjoittaa vain erikoisemmat muistettavat. Tavalliset osaa aina ostaa ja sitten ne ylimääräiset pikkukivat, kuten tumma suklaa ja pähkinät. Ruokakin tulee mietittyä sen mukaan, mitä on tarjolla.

   Poista
  2. No just noin mäkin teen.
   Miehen mielestä maitokin pitää kirjoittaa kauppalistaan.
   Meillä käydään 2x viikossa kaupassa, joten maitoa tuodaan aina.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...