sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Lapsuudenmaisemissa


Olipa mukava tulla Oulun auringonpaisteeseen. Eilen illalla perille päästyä valkoinen auto oli raparoiskeitten peitossa, kun sää alkoi lauhtua päivällä matkan edetessä. Onneksi tänään oli miinus viisi astetta ja mitä ihanin sää kaikenlaiseen ulkoiluun. Aikaa ei ollut lähteä meren äärelle, joten tyydyimme Vilman kanssa kävelemään lapsuuteni lempipaikoilla Oulujoen rannalla. Uimarannalla Vilmaa kiinnostivat lintujen ruokintapaikat ja kaikenlaiset uudet hajut. Minä otin kuvia täsmälleen samoista paikoista kuin joka kevät ja syksy. Yrittäkää kestää.

Vaari puolestaan kokosi paikalla olevat vävypoikansa ja vei heidät mökille lumitöihin. Katolle ei tarvinnut kenenkään tällä kertaa kivuta lumia pudottelemaan, mutta teitä saivat kaivaa hankeen käveltäväksi. Minä vein äidin teatteriin katsomaan Pirkko Saision vierailunäytelmää Kielletyt laulut. Pirkko Saisio, Jonna Järnefelt ja Janne Marja-aho loistivat laulajina, ja viimeksi mainittu myös tanssijana, mutta ihan yhtä tärkeä osa oli hienoilla muusikoilla ja kuulijaa ilahduttavalla sovituksella.

Itse laulut olivat minulle ennestään tuntemattomia, vaikka mainoksissa puhuttiin Vladimir Vysotskistakin. Kuulin kerran Vysotskin lauluja konsertissa ja olin aivan myyty, ja siksi tietenkään en voinut kuin nieleskellä pettymystä, kun en tuunistanut yhtään laulua. Olisikohan ollut jäykkyyttä tai alkukankeutta niin esiintyjien kuin yleisönkin puolelta, toisilleen ehkä ennestään tuntemattomia tai jotain muuta, mutta ihan sellaiseen lentoon ei esitys paria poikkeusta lukuunottamatta lähtenyt kuin mitä Helsingin arvosteluista nyt jälkeenpäin luin.

Ahkerassa käytössä olevat uimakopit: tällä kertaa näin kaksi uimaria.

Kesäkopit


Uusia hajuja

Penkan yli olikin töppöjaloilla punnertamista!

Miten täältä pääsee pois? Yritystä yrityksen perään ja onnistuu!

15 kommenttia:

 1. Komeasti tilaa uimareille, kun joki on paljon sulana. Täkäläinen avanto on max 5 metriä kanttiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihmeen suosittu avanto, ja yleensä auki laajalti juuri voimakkaan virtauksen takia. Kai siellä on lämmitetty koppi vieressä. Silti, vaatii kyllä pokkaa.

   Poista
 2. Näyttää jo valoisan keväiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanan aurinkoisia päiviä, onneksi ja lopultakin!

   Poista
 3. Sun kuvien kautta herää huomaamaan lähiympäristön hienouden. Tuolla ei tule nykyisin enää käytyä.

  Aurinko on kyllä pistänyt parastaan :) Myös katoilta on alkanut tippua jääpaakkuja, kevät tulee väkisinkin.

  Hyvää kotimatkaa, ehkä on jo sula tie.

  Eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä reissulla ei tullut käytyä ollenkaan pitemmillä kävelyillä tuolla joen ja meren rannoilla. Ennen on ollut melkein parasta käydä kameran kanssa katselemassa tuttuja maisemia.

   Poista
 4. Vastasin sinulle tuohon edelliseen hauskaan meikkipostaukseen, mutta vastaus taisi hävitä jonnekin bittien taivaalliseen sulatusuuniin?
  Mulla on paljon näköjään leikkikaluja: huulipunia ainakin yhtä paljon kuin sinulla, lankoja, kyniä, pensseleitä, värinappeja, kankaita... Mielipunani on Guerlain:n KissKiss baby - sävyt vähän lämpimämpiä kuin sinun punissasi, koska olen syksyn värinen, kait lähinnä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOo, olen laittanut yli kolme päivää vanhojen kirjoitusten kommentit hyväksynnän taakse. Muuten en huomaisi niitä ehkä ollenkaan. Minulle kätevää, mutta kommentoijille kenkkua, valitettavasti. Mutta tulee ne sitten sieltä, kun käyn koneella.

   Poista
 5. Terveisiä Ouluun... Se on kaunis kaupunki -talvellakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInä pidän eniten Oulun vanhoista rakennuksista, niistä keisarikunnan aikaisista. Meillä kun ei Jyväskylässä ole paljon mitään vanhaa.

   Poista
 6. Ihana, että olette saaneet nauttia auringostakin. Ja toivottavasti olette pysyneet pystyssä tämän päivän liukkailla. Itse laitoin talviulkoilu = koiranulkoilutuskengät työmatkalle, että pysyisin varmemmin pystyssä.

  Onko Oulusta löytynyt ostettavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti sinä pysyit pystyssä. Me ei jouduttu minkäänlaiseen liukkaaseen, ihmeteltiin vaan, mistä radiossa oikein puhutaan.

   Löysin taas takin Oulusta, kuten olen löytänyt kaksi edellistäkin talvitakkia. Nyt olin hakemassa vaaleaa villakangasulsteria kevääksi ja löysin Pukumiehestä Rilsin takin -60% alennuksella! Puoleenreiteen, väri ihan vaalea beessi, isot napit ja paikkataskut. Olen tosi iloinen, tällaista olen etsinyt vuosia. Väri on neutraali, mutta asusteillahan se korjataan mieleiseksi. Huiviarsenaali kasvoi heti grafiitinharmaalla.

   Poista
 7. Reipas hauva! Itse ulkoilutan lainacottonia ja silläkin on tekemistä lumikinosten ylittämisessä vaikka käpälät ovatkin huomattavasti pitemmät.

  ps. raitapaita siirtyi seikkailemaan instagramissa. Tervetuloa kurkistamaan ja myös mukaan instagramiin! Linkki blogissani.

  VastaaPoista
 8. No niin, sinähän siellä instagramissa olet ollut jo ennen minua. Nautin kuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni koira on innoissaan nyt, kun lumi kestää kiivetä korkeillekin kinoksille. Sieltä kelpaa tiirailla maailmaa kerrankin muita korkeammalta.

   Kuvista tykkäävälle Instagram on iso ilo! Tykkään katsella joka päivä uudet kuvat, sen sijaa omia tulee laitettua melko vähän. Jäin Instagram-palveluun ihan totaalikoukkuun heti, kun poikani tutustutti siihen.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...