sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Bataattiranskalaiset


Oletteko kokeilleet bataattiranskalaisia? En syö enkä tee yleensä koskaan ranskalaisia -eikä suinkaan siksi, etteivät ne olisi hyviä- mutta tämä bataattiversio näytti Pipsa Hurmerinnan  kirjassa niin houkuttelevalta, että piti kokeilla ainakin kerran. Siitä on jo muutama viikko aikaa, jäi vaan silloin postaamatta.

Valmistaminen oli helppoa uunissa, mutta en saanut ensiyrittämällä näistä niin rapeita kuin olisin toivonut. Väriä tuli ihan kivasti ja maku tietenkin oli  hyvä makean ja suolaisen liitto, mutta saatoin paistaa näitä suikaleita hetkisen liian pitkään, koska olivat vähän velttoja. Makuunhan se ei vaikuttanut.


Tässä vielä ohje: 
BATAATTIRANSKALAISET
Käännä uuni lämpiämään 250 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa pitkähköiksi suikaleiksi. Kuivaa suikaleet talouspaperilla ja laita ne uunipellille. Kaada bataattien päälle oliiviöljyä ja kääntele niitä käsin niin, että öljyä leviää joka kohtaan. Paista ranskalaisia uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman mustuneita päistä. Mausta suolalla ja syö heti.

Ei annettu yhtään, höh!

19 kommenttia:

  1. Olen syönyt raflassa, mutta uskon niiden olleen ihan rasvakeittimessä kärvennettyjä! Hyviähän ne! :) Väri on ihana. Voisi olla pääsiäisenä kiva tarjottava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatti-chipsit ovat välillä hyvä vaihtoehto paahdetuille perunoille ja uunijuureksille. Niitä meillä on usein sunnuntaisin.

      Poista
  2. En ole bataattia laittanut pitkään aikaan. Siinä on perunan lailla tärkkelystä, mutta makeahkona maistuvaa,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatissa on vielä enemmä hiilihydraatteja kuin perunassa, joten ei se kaikille sovi. Tunteehan sen ihanan makeasta maustakin:)

      Poista
  3. Hyviä ovat! Satuin kerran paikalle, kun siskoni oli niitä paistanut äidillä vieraillessaan. Sisko kertoi usein niitä laittavansa. Kylläpä nyt alkoi tekemään noita mieli ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maistuisi mullekin vaikka bataattiranskalaiset! Taas kerran tulin niin väsyneenä töistä, ettei tullut kuuloonkaan aterian valmistaminen. Onneksi löytyi vähän eilisiä.

      Poista
  4. No nyt tuli taas niin hyvä idea, että pakko tehdä. Eipä ole tullut mieleen, vaikka uunijuurekset ja veneperunat ovatkin herkkua. Viikonloppuna vois tehä, viikolla kun en tee ruokaa.

    eikka

    VastaaPoista
  5. Niin ja piti sanomani, että täällä blogipohjassa on kauniin näköistä :)

    eikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävis muuten hyvin hirvipaistin kanssa! Vieläkö teillä on pakastimessa jäljellä?
      Yritin eilen muistaa tehdä ison papusopan täksi viikoksi, mutta niin vaav unohtui. Viikko alkoi niin massiivisella työpläjäyksellä, että ilta menee sohvalla omassa rauhassa. Mukavaa iltaa sullekin!

      Poista
  6. Bataattiranskikset ovat hurhan hyviä! Adamsissa saa ainakin tosi hyviä. :P Itse en ole vielä tehnyt, nappaanpas reseptin talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataattiveneet on niin houkuttelevan näköisiä lautasella, että niitähän syö jo silmilläkin:)

      Poista
  7. Kerrankin jotain jota määkin oon kokeillu.
    Siis miten ne voikaan maistua niin makeilta.
    Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ne hiilarit, kuka niitä voisi vastustaa!

      Poista
  8. Hyvältä näyttävät, täytyypä kokeilla joku viikonloppu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkonäkö on houkutteleva, eikä paistettu bataatti petä maussakaan:)

      Poista
  9. Voi miten ihanasti koiran ja ranskisten värit sopivat yhteen. Niissä on aivan samat sävyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koira olisi mielellään hotkaissut ranskiksetkin, se on tosi nopea nappaamaan kaiken, mitä on saatavillla. Onneksi mäyräkoiralla on lyhyet jalat.

      Poista
  10. Hyviä oli, piti tehdä lisääkin, kun yllättäin maistui nuorisollekin. Toiseen satsiin heitin jo mukaan mausteitakin, sipulia ja valkosipulin kynsiä kuorineen. Hyväähän se oli, paljon tuli syötyä..

    Eikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, valkosipuli maustaa tätä varmaan ihanasti. Ja mihinpa se ei sopisi. Söin etanoita tässä yksi ilta ravintolassa ja niistä puuttui mun mielestä jotakin, valkosipuli siis.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...