perjantai 11. tammikuuta 2013

Tulppaaneja tulvillaan


Nyt löysin itselleni taiteellisen esikuvan! Pääsin tänään jo puoliltapäivin  töistä ja kävelin suoraan Galleria Beckeriin, Jyväskylän taiteilijaseuran galleriaan. Olin lehdestä nähnyt, että siellä on mielenkiintoinen näyttely, kuvataiteilija ja valokuvaaja Virpi Leinosen KAIKEN, valokuvia tulpaaneista. Tarvitseeko kertoakaan, että olin täysin myyty.


Kollaasin olen koonnut itse vain tähän

Tämä oli minusta yksi ihanimpia kuvia 
Miten ihmeessä hän on kameraansa heiluttanut...? Tämä kolmen kuvan sarja iski minuun voimakkaimmin. Niin syötävän ihania ja silti herkkiä värejä ja muotoja!Leinonen ei käytä kuvissaan kuvankäsittelyä, vaan tekee kuvat valmiiksi kameralla jo ottovaiheessa. Omalla pokkarillani talletin niitä, eivätkä värit  toistu kaikessa loistossaan, mutta jonkinlaisen kuvan niistä kyllä saa. Suosittelen näyttelyä lämpimästi!

Ainoa kritiikki tulee ripustuksesta: miksi ihmeessä hyvälle paperille tulostetut kuvat on näpsäytetty vain yläreunasta kiinni? Onhan selvää, että paperi käpristyy. Olisi edes kiinnitetty valkoisiin pahvikehyksiin; nyt tuli kumman halju tunne väliaikaisuudesta ja välinpitämättömyydestä, kun kuvat itsessään olivat ylimaallisen ihania.

Näyttelytilassa soiva 1500-luvun nokkahuilumusiikki ei minun korvaani ollut  kotoisin ollenkaan samasta maailmasta kuvien kanssa. Näitten kuvien ilmavuus ja keväinen keveys olisi hyötynyt uudemmasta äänimaailmasta. Täysin makuasia tosin, ja taiteilijan nimenomainen valinta. 

Kuvien hinnat näkyivät olevan 500-700 euroa. -Tarkistin, hinnat olivat siis 250-800 euroa.


Tässä vielä uudelleen linkit:
Virpi Leinonen
Galleria Becker


18 kommenttia:

 1. Heh, esikuva minullekin tuli mieleen kun jutun näyttelystä luin. Näyttelyyn asti en ole päässyt mutta kuvasi nähtyäni, on aihetta mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Becker on kiva käyntipaikka muutenkin, kunhan muistaa talon. Ei nimittäin ollut minkäänlaista kylttiä tai merkkiä, oli kuulemma mennyt rikki. Ja kun sisään käydään vielä pihan puolelta, sinne tosiaan eksyvät vain aikaisemminkin käyneet. Mutta kannattaa!

   Poista
 2. Piti kahteen kertaan lukea juttusi, kun ekalla kerralla luine, että pääsit puoliltaÖIN töistä.... Ajattelin, että onpas nuo Galleriat myöhään auki ja siitä lähti heti mielenkiintoinen ajatuskuvio liikkeelle vaihtoehtoisesta tavasta viettää vaikka perjantai-iltaa ulkona :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti lukiessa saa hauskoja elämyksiä, joille voi itsekseen naureskella. Minä luen usein mitä sattuu:)

   Poista
 3. Kertakaikkisen upeita kuvia! Näyttely on täältä katsottuna vähän liian kaukana, joten kiitos kun sain nähdä edes kurkistusia siitä täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompikokoisen kuvan liikkeeseen silmä ja mieli lähtee mukaan, mutta näkeehän sitä pikkukuvastakin:)

   Poista
 4. Nuo ovat maalauksia. Havitsen myös teidän kahden ilmaisun välillä selvää sukulaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leinonen onkin myös kuvataiteilija ja se kyllä näkyy näissä. Voi kamerallakin maalailla, kun osaa näin hyvin kuin Leinonen. Tällaiseen ilmaisuun kovasti haluaisin itsekin päästä, ehkä sitten kymmenen vuoden päästä:)

   Poista
 5. Kun avasin blogisi ja näin ensimmäisen kuvan ajattelin että wau, nyt Katriina on alkanut tehdä kuvistaan valokuvavedoksia....Eli kyseessä on ilmeisestikin sinun sukulaissielusi tulppaanitaiteilijana, niin paljon löysin kuvistanne samoja tunnelmia. Että nuo tulppaanit ovat kuvauksellisia, Näissä kuvissa on mukana värien lisäksi tuo uskomaton liike. Samaa minäkin mietin , etenkin kun kerroit ettei kuvia ole käsitelty muuten kuin kamerassa,eli että miten ihmeessä tuollaisia kuvia syntyykään? Hieno näyttely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos mukavsta virheestä!
   Yllättävän voimakkaat värit näissä kuvissa on ilman käsittelyä, täytyy olla jo kamerasta valittuna korostetut värit. Pitkä valotusaika tarvitaan ainakin, mutta minkälainen linssi (makro?), aukko, valaistus...? Paljon on kokeiltavaa ja opeteltavaa, mutta onneksi on valoisammat ajat tulossa.

   Poista
 6. Maalauksellisen kauniita tulppaanikuvia.
  Ymmärrän, miksi taiteilija ei ole kehystänyt kuvia. Ostajilla on vapaus valita pasmat ja kehykset, kukin tyyliinsä sopivina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle oli kyllä ensimmäinen kerta, kun näin tällä tavalla ripustetun näyttelyn. Valkoisen paspiksen olisi voinut laittaa pitämään kuvat suorassa, onhan siinä valkoinen reunus muutenkin.

   Toisaalta joskus kauan sitten valokuvat ripustettiin kehityksen jälkeen kuivumaan narulle pyykkipojilla...

   Poista
 7. Kuvista tulee mieleen vedenalainen maailma ja tuli, kevät ja ilo. Hyvä olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, nyt kun katson kuvia, ne tosiaan voisivat liikkua veden virtauksessa:)

   Poista
 8. Tavoistani poiketen olen vastannut pitkästä aikaa haasteeseen. heitän haasteen sinullekin , ota tai jätä, molemmat ihan ok!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten hassumpi haaste olekaan, katsotaan mitä saan aikaiseksi;)

   Poista
 9. Katriina, sinun näyttelyäsi odottelen, sellaiseen olisi jo materiaalia. Mutta kiva nähdä sinun postauksiasi eri näyttelyistä, itsellä kun ei tule juurikaan käytyä. Olisi käymisen arvoisia, elämyksiä. Kuten tämäkin. Sinun kuvissasi pidän myös tummemmista kuihtuvan kukan sävyistä.

  Eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuulostaa hienolta kuulla sun sanovan noin! Tuskinpa minä sinne asti koskaan pääsen, tai uskallan. Mutta näyttelyissä on kiva käydä. Kävin perjantaina tosiaan kahdessa hyvin antoisassa valokuvanäyttelyssä, jotka jäivät pitkäksi aikaa vaikuttamaan päähän. Postaan toisesta vähän myöhemmin.

   Sulla taitaa työajat mennä aika lailla yksiin taidemuseoitten aukiolon kanssa;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...