maanantai 28. tammikuuta 2013

Talviulkoilua


On minulla enemmänkin kukkakuvia, mutta otetaan välillä jotain muuta.  Vaikka siitä, miten päin honkia taskukamera valottaa lumimaisemat aurinkoisena päivänä. Aurinko tulee toistaiseksi vielä niin matalalta, että varjot ovat syviä ja tummia. Kamera-parka ei saa pähkäiltyä värejä kohdalleen millään, vaan kaikki on liian sinistä, varsinkin lumi.


Järjestelmäkamerassa tietäisin pari kikkaa, joilla värit saisi paremmin kohdalleen, mutta otan sitä harvoin mukaan koirakävelylle.  En halua humpsahtaa polulta hankeen järkkärin kanssa. Taskucanonissani ei ole erillistä lumi-asetusta, kuten joissakin pokkareissa. Näitä kuvia on vähän jo paranneltu, mutta ei kovin hyvällä menestyksellä.


Joku oli tehnyt metsän reunaan lintujen ruokintapaikan. Siellä on varmaan hyvä ottaa lintukuvia.


Vilma tykkää aivan erityisesti nuuskia lintujen jälkiä ja syödä lintujen ruokaa. Siksi annettiin vähän omia namuja taskusta, ja siksikin että sain pysymään koiran paikoillaan kuvan oton ajan. Tähän osui sen verran auringonvaloa, että värit toistuvat luonnollisina.


Niemen päässä oli jo ihan pilvinen sää ja ankea tunnelma.

4 kommenttia:

 1. Lumi...jotenkin en osaa kuvata sitä millään kameralla. Pitääkin katsoa on pokkarissa sille jokin valmis lumiasetusta! Kerro nyt ne vinkit järkkärillä! Jos minäkin oppisin! :) Yleensä vältän lunta ja kuvailenkin lintuja, oravia jne.

  Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Digikuva-lehdessä oli 2009 kerran artikkeli talvikuvauksesta. Hyvä konsti on tietysti lumi-asetus, jos sellainen on, mulla ei ole ollut missään kamerassa. Valotusta kannattaa säätää noin +1 asti, koska kameran automatiikka tekee muuten kuvista alivalottuneita. Histogrammia seuraamalla kannattaa kuulemma valottaa enemmän oikealle ja ottaa raw-kuvia, silloin jää enemmän liikkumavaraa jälkisäädössä. Valkotasapainoa kannattaa kokeilla, aurinkoinen-automaattinen-varjo-pilvinen: millä näistä lumi valottuu oikean väriseksi.
   Näitä vinkkejä täällä: http://www.maisemanlumo.fi/artikkelit/vinkkeja-maisemakuvaukseen-talvella/

   Polarisaatiosuodatinta kannattaa myös kokeilla:)

   Poista
 2. Kaunista on umpihanki, eipä ihana sinisyys haittaa. Taivas se vain peilailee itseään lumeen .
  Tänään oli aika synkeä päivä, lumi oli raskasta ja tahdasta. Ei kimaltanut missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ankeaa on nollakeli ja lumisade. Toisaalta oli mukavan leppeä ilma, nyt pitkien pakkasten jälkeen.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...