tiistai 22. tammikuuta 2013

Keväthuumaa


Ihan pikkuisen piti kokeilla pitkällä valotusajalla kuvaamista sen taannoisen valokuvanäyttelyn innottamana. Kuvasin raakakuvia pitkästä aikaa ja huomasin, miten paljon mielenkiintoisempia ne ovat pakattuihin JPG-kuviin verrattuna. Tietysti myös paljon isompia tiedostokooltaan, joten niitä mahtuu kortille vähemmän. Valitsin siis kamerasta vaihtoehdon RAW+JPG.


Ihastuin itse näihin pastellisiin häivähdyksiin. Otin viikonloppuna kuvia olohuoneen ikkunan edessä päivänvalossa, siinä vähäisessä, mutta kuvista tuli kuitenkin näin vaaleita. Saatoin vaalentaa joitakin vähän, mutta muuten en käsitellyt.
Kuten tiedätte, olen ollut jo monta vuotta osa-aikatyössä. Nyt piti jäädä ensimmäistä kertaa sinä aikana sairauslomalle parantelemaan kohonnutta verenpainetta. Niin hyvin on stressi pysynyt pois tähän asti. Mistä lie nyt äitynyt, mitään erityistä syytä en keksi. Mutta se on tauti, näin olen ajatellut, ja sillä on oma tahtinsa. 
10 kommenttia:

 1. Paineet kyllä laskevat, kun harrastelet valossa
  noita ihanuuksia. Kauniita ovat.
  Voi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kuvaaminen on nautinnollista, kuten tiedät. Kuvien siirto ja käsittely taas on yhtä myrkkyä ja nostaa painetta aina, niin paljon kuin siitä tykkäänkin. Mutta ei tätä voi olla tekemättäkään!

   Poista
 2. Punainen nostaa verenpainetta. Näillä sävyillä varmasti rauhoittuu.. Aivan ihania pastelleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä muuten etsii tarvitessaan raunoittavia värejä. Ei tulisi mieleenkään pukeutua nyt punaiseen:)

   Poista
 3. Saat pitää oman taidenäyttelyn! Keväthuumaa, kepeää ja ilmavaa, todella kaunista.

  Paranemista!

  VastaaPoista
 4. Kuvat kuin maalauksia.
  Mielenkiintoista, kokeilen tuota kunhan saan Sonyn takuukorjauksesta takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilemalla löytää vaikka mitä kamerastaan. Käytin ISO-arvoa 400, että valoa riittäisi, ja melko suurta aukkoa. Käsisäädöt tietysti pitää olla, muuten ei onnistu. Alustavat säädöt saa tietää, kun katsoo, mitä kamera valitsee Aukon valinta -ohjelmalla, eli A-valinnan mukaan. Onnea kokeiluun!

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...