keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Keskellä viikkoa olisi jo hyvä herätä

Jalat ovat ystäväni Ullan jalat äitinsä mökin terassilla


Lamppu on hänen entisessä mummolassaan


Antaa mennä vielä viikonlopun kuvilla, täällä kotona kun ei mitään suurempia tapahdu. Vesisateessa ei edes Vilma suostu juuri kotikulmia kauemmaksi lähtemään. Siispä on emännän pitänyt ryhdistäytyä ja tehdä muutama kotityö pois pitkäksi venyneeltä rästilistalta. Aloitin yrttikasvattamon pesulla, mikä pitäisi tehdä kolmen viikon välein, nyt venähti kaksinkertaiseksi.

Iltapäivällä pyöräytin hyvin maustetun kanakeiton kahdelle kolmeksi päiväksi: broileria ja paljon vihanneksia, kookosmaitoa ja mausteita. Tein myös tiikerikakun äitini vanhalla reseptillä. Miksei muuten enää paisteta kuivakakkuja? Maistui hyvältä  päiväkahvilla ja riittää ainakin pari päivää.

Samoin entinen navetta
10 kommenttia:

 1. Iloisen raikkaat kuvat sinulla täällä! Ihan kun olisi iltasadun itselleen lukenut kun niitä katseli! Nyt hyvillä mielin nukkumaan!;)

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, paikka oli kaunis, vanha talokin ja sen ympäristö, vaikka kukaan ei siellä vakituisesti edes asu. Oman lapsuudenperheeni kesämökit ovat olleet enemmän Ryysyranta-tyylisiä;)

   Poista
 2. Luonnon helmassa on mukavaa ja rentouttavaa. Kostea sääkään ei haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa luonto pani parastaan, reilu kymmenasteinen aurinko ja tuuli tuntui todella ihanalta:)

   Poista
 3. Syysrauhaa ja lämpöä!

  VastaaPoista
 4. Töissä meillä on aina inside-joke, että tarjolla kahvia ja kuivaa kakkua.
  Teen kuivakakkua aika usein, tiikerikakkua, piimäkakkua tai suklaakakkua, joka on kyllä kaukana "kuivasta" kakusta, vaikka perinteisessä rengasvuoassa paistetaankin. Parin päivän päästä jäädään miehen kanssa kahdestaan (+Olli), joten voi kuivakakkukin kestää viikon. Ainahan sitä jotain makeaa pitää iltateellä olla, nyt on meheviä muffinsseja. Ne on kyllä niin isoja, että puolikas riittää.

  Olli on nauttinut aurinkoisista päivistä ja minä olen laittanut kesäkalusteiden pehmusteita pyykin kautta säilöön. Liekö se sadealue tulossa tännepäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin ollut kiitettävästi kakkuja esillä, aika monia olen perässä kokeillutkin. Sitä suklaakakkua meillä ei unohdeta, oli suklaistakin suklaisempaa! Tai ei sitä kyllä rengasvuoassa paistettu, se oli vissiin toinen.

   Totanoin, meidän kakku loppui jo tänä iltana, kun mies vetäisi viimeiset palat. Tästä syystä leivon vain erityistilanteisiin. Eilen oli sellainen, siis sadepäivä.

   Poista
 5. Kauniin kuulaita kuvia, erityisesti nuo kuusi- ja käpykuvat.

  Kuivakakut ovat minunkin mielestäni hyvä perinne, mutta liian harvoin tulee kakkuja tehtyjä. Viimeksi tein kesällä pähkinäkakun ja se hupeni äkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivakakkujen suosion huomaa juhlissa: ne jäävät koskemattomiksi. Niistä on tullut arkikamaa, kuten pullasta. Työläänä sitäkin tulee tehtyä vain pari kertaa vuodessa. Toivottavasti anoppi on leiponut kuitenkin, kun huomenna lähdemme sinne:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...