torstai 13. syyskuuta 2012

Iloinen päivä


Siinä missä työpäivinä puristaudun kuosiin ja hankkiudun töihin kahdeksaksi, alan vapaapäivinä heräillä vasta puoli kymmenen maissa. Lehdenluvun ja aamukahvin kanssa vierähtää tunti, minkä jälkeen täytyykin jo lampsia sohvalle tutkailemaan puhelimella sukulaisten kuulumisia naamakirjalta. Meillä onkin siellä nykyisin vilkasta.

Vilman kanssa lähdetään ulos puoliltapäivin, minkä jälkeen katselen taas jääkaappia sillä silmällä, että jotain ruokaa saisi olla. Jos siis aion mennä kaupungille, en ehdi millään ennen iltapäivää. Maanantaina teki tiukkaa, että ehdin puoli seitsemäksi kamerakurssille. Siis illalla.


Olen oppinut löysäilemään kotioloissa, ja ehkä on mennyt överiksikin. Meno on kuin satavuotiaalla, vaikka eläkeikään on vielä kahdeksan vuotta. Oikeat eläkeläisethän ovat kiireisiä, ainakin sanovat olevansa. Minulle kiireeksi riittää yksi meno päivässä.

Tänään kuitenkin laitoin iltapäivällä täyden tällingin päälle ja väänsin raudoilla tukan kiharoille. Läksin kävelemään bussipysäkille. Nappasin postilaatikosta kirjeet mukaani ja availin niitä kävellessä. Sain lopultakin tiedon, että voin jatkaa osa-aikatyössä pysyvästi. Tätä olin jännittänyt ja odottanut pitkään. Tuntui kuin aurinko olisi tullut pilvestä samantien, ja ehkä tulikin.

Juhlistin iloista uutista ostamalla kosmetiikkaa ja uudet kengät, kuinkas muuten. Sokoksen kauneusviikolle olin menossa muutenkin katsastamaan uutuuksia. Päädyin kuitenkin hyviksi havaittuihin Clarinsin Skin Illusion -meikkivoiteeseen ja Jolie Rouge -huulipunaan. Pari Lumenen valokynää lähti myös mukaan, kaikki sopuhintaan.


Mikään ei varsinaisesti muutu, työt jatkuvat samalla tahdilla kuin jo pari vuotta, mutta nyt ei tarvitse jatkuvasti väsätä hakemuksia ja jännittää jatkoa. Olen siis jäänyt osa-aikaeläkkeelle kymmenen vuotta ennen virallista eläkeikääni.


12 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Upea uutinen sinulle sitä kaivanneelle.
  Vapaapäivien viettäminen kotioloissa pitääkin olla stressitöntä nautiskelua. Hyvä meininki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikea uskoa todeksi, että saa tehdä pysyvästi puolta työaikaa ja verotus tulee kivasti vastaan rahassa.

   Poista
 2. Onneksi Olkoon, työn tekeminen on varmaan nyt anoisampaa tästä eteenpäin. Mukavia iloisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä on yhteinen sijainen toisen samanlaisessa tilanteessa olevan kollegan kanssa. Tämä sijainen sai siis nyt täyden toimen.

   Poista
 3. Helpotus ja onnea.
  Tuo päivärytmi sopii minullekin.
  Viikonloppuna ihan kiirettä pukkaa,
  jos pitäisi klo 17ksi ehtiä esim elokuviin;)
  Omassa verryttelyssä ja tupseeraamisessa
  kuluu aika niin mukavasti.
  Valokynä minultakin puuttuu.
  Cliniquella on ihania uusia värejä
  pehmeissä huulikynissään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että pää lepää, kun ei ole mitään pakkoja. Pari päivää menee alkuviikosta ihan huomaamatta, loppuviikosta jo ehtii jotain saada aikaankin. Ja työssä on taas ihana olla seuraavalla viikolla, ihmisten seurassa:)

   Poista
 4. Onnittelut mieluisasta päätöksestä. Hyvää viikonloppuakin!

  Minun varmaan tarvii tehdä töitä tuonne 75-vuoteen asti, että saa sellaisen eläkkeen joskus, että ei tarvi olla sossun luukulla. Niin siinä käy kun opiskelee kauan ja sitten synnyttää 4(5)lasta ja on niiden kanssa kotona ihan vaan muutaman vuoden ilman ansiotuloja välillä. Päivä kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea ei voi mitata rahassa. Enpä ole kuullut koskaan kenenkään katuneen sitä, että on viettänyt aikaa omien lastensa kanssa heidän ollessaan pieniä. Siitä ei makseta, mutta onhan se mittaamattoman arvokasta. Toisinpäin katujia kyllä on, minä muun muassa:)

   Poista
 5. Onneksi olkoon. Oma aika on tärkeää, eikä sen arvoa voi rahassa mitata. Englantilaiset sanovat tosin, että time is money, joten näin laskien palkkakaan ei osa-aikatyön takia lopulta edes pienene ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisellä on usein joko paljon aikaa tai paljon rahaa, mutta harvalla on molempia. Osa-aikatyössä on vähän molempia, vaikka minun alallani kokopäiväpalkkakaan ei päätä huimaan.

   Poista
 6. Onneksi olkoon mieluisasta uutisesta! :)

  Ihailin tässä näitä sun valokuvia.. Upea, seesteinen sarja.

  VastaaPoista
 7. Onnen, ilon ja kaiken hyvän toivotukset uudelle

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...