torstai 9. elokuuta 2012

Kesäkurpitsankukkia


Kesäkurpitsankukkia, ensimmäisiä näkemiäni! Sisko kasvattaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa näitä laatikossa etupihallaan. Aiemminhan mainitsin joskus, ettei meissä kenessäkään ole pahemmin ollut viljelijän vikaa, vaikka isäni alunperin maalta onkin kotoisin.

Kesäkurpitsa on yksi lempivihanneksiani, ei niinkään maultaan, vaan käytettävyydeltään. Onneksi niitä nyt on kaupoista alkanut saada myös pienenä. En ole muuten sattunut Italiassa koskaan syömään täytettyjä tai friteerattuja kesäkurpitsan kukkia. En osaa edes oikein kuvitella, miten ne syödään ja miltä maistuvat.

Osaako joku kertoa?

3 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsa on myös viljelijästävällinen, sato on aina taattu. Kesis ei todellakaan maistu miltään sinänsä, mutta on minunkin mielestäni oiva höyste täytteen alle tai wokin sekaan, ratatoulleen etc. Ja edullinen, esteettisyyttäkään unohtamatta.

    VastaaPoista
  2. Yhdyn edelliseen. Kesäkurpisa on todella helppo ja takuuvarma viljeltävä. Jo parikin tainta tuotta hyvän määrän kesäkurpitsoja!Minulla on muutaman vuoden tauon jälkeen pari kurpitsaa kasvamassa. Sadonkorjuu alkaa ihan näillä hetkillä.

    VastaaPoista
  3. Pitäisiköhän ensi kesänä istuttaa kukkalaatikoihin kesäkurpitsaa, onhan niissä näyttävät kukatkin:)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...