keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Valintoja


Maanantai meni hyvin. Tiistaikin meni vielä hyvin, mutta venyi yhdeksäntuntiseksi ja oli aivan liian pitkä kerta-annos aktiivista työaikaa meikäläiselle. Illalla piti vielä tehdä ruokaa ja lankesin säälimään itseäni. Hyvä etten kaivautunut sohvan alle niin kuin Luna.


Tänään osasin jo varoa. Tein töitä vain kolmeneljäsosateholla ja onnistuin siirtämään iltapäivän viimeisen tulijan toiselle päivälle itselleni parempaan aikaan.

Heinäkuussa teen puolittajanikin töitä hänen lomansa aikana. Tuntui nyt hyvältä tehdä valintoja, jotka auttavat itseäni jaksamaan paremmin. Ei se niin tavallista ole: ennen olisin vaan tehnyt sen, mitä pitää. Nyt lähdin kotiin aikaisemmin ja menin nukkumaan. 


16 kommenttia:

 1. On hvyä välillä ajatella itseä ja levätä kunnolla. Työelämä uuvuttaa niin nopeasti.
  Itse siirryin tekemään ns.samoja hommia kotoa käsin yrittäjänä, tilipussi hiukan pieneni, mutta elämä on helpompaa ja voin itse sanella työtahdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittäjänä on varmasti myös toisenlainen motivaatio. Kun tekee omaa työtään tavallaan itselleen. Onnea valinnallesi:)

   Poista
 2. Hyvä hyvä! Tuon kun aina muistaisi, niin selviäminen työelämän sokkeloista olisi helpompaa. Minä lähden tästä kokeilemaan miten käy. Voi olla tiukka päivä :( No, aikaisin herääminen ainakin onnistui.

  VastaaPoista
 3. Kun urhea valitsee pienemmän annoksen urheutta niin se vasta urhoollista onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai urhoollista...ainakin se vaatii pontta irrottautua omasta kaavamaisesta ajattelusta ja vanhasta työmoraalista:)

   Poista
 4. Hyvin ajateltu! Toivottavasti muistan tämän ensi viikolla kun itsellä työt alkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti sitä antaa työssä kaikkensa ja sitten on kotona ihan tyhjä. Joku tasapaino kun löytyisi, toivottavasti sinulla onnistuu!

   Poista
 5. Osasinpa ensi viikolla olla yhtä urhea kun sinä. Jo etukäteen ahdistaa pian edessä olevat työt ja kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä tuosta urheudesta;) Joskus kuitenkin tajuaa, että vähemmälläkin voi päästä perille. Ei työlle tarvitse aina antaa kaikkea, varsinkaan jos se kuluttaa ja tuntuu liian rasittavalta. Intohimo työhön ja työn imu on se, mikä kuluttaa. Jos siis ei ole kiirettä, kiire on kohtuutonta.

   Poista
 6. Ihailtavaa itsensä ajattelemista ja oman olon kuuntelemista. Sinusta ei voi muuta kuin ottaa mallia.

  VastaaPoista
 7. Kyllä tässä on itsekin alkanut miettiä omaa työssä jaksamistaan. Kun on tapana tehdä työ mahdollisimman valmiiksi ja loppuun, tulee pakostakin jatkuvasti ylitöitä ja työpäivän päätteeksi väsymys. Vaikka työstään tykkää pitäisi osata varoa tuota liiallista työn imua. Mielessäni olen jo pannut itselleni tavoitteen tehdä reilut pari vuotta täyspäiväisesti ja sitten keksiä jotain kevennystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä työasiat tuntuvat hyvin tärkeiltä ja ne tekee aina hyvin, kun on tottunut. Vähän vapaalla oltua ei työasiat näytä enää ollenkaan niin tähdellisiltä;) Mutta kun ollaan ihmisten kanssa tekemisissä, on jokainen kohtaaminen tärkeä eikä siinä voi fuskata.

   Poista
 8. Viime talvena epäilin omaa töissä jaksamistani, tosin kesän ylityövapaavikot- ja päivät lomien lisäksi ovat olleet aika kivoja... Toivottavasti osa-aikainen assarini jatkaa syksylläkin, muuten täytyy löytää pikaisesti joku tekemään kaikenlaista rutiinihommaa, johon en itse halua/voi käyttää aikaani.

  Ensi viikon töihinpaluu menee onneksi pakolla normaalipituislla päivillä, ohjelmassa on iltaisin mm. Tony Bennetin konsertti, kampaaja ja firman rapujuhlat, joten työpöydän äärestä on vääntäydyttävä pois ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kuluttavaa, jos pitää tehdä kaikenlaista ylimääräistä hommaa omien töiden lomassa, joka välissä. Viime viikolla taittelin pahvilaatikoita yhtä lähetystä varten ja ajattelin, että tämä voitaisiin ihan hyvin teettää jollakin Down-nuorella. Nyt sen tekee kalliisti (hm...tai ei) tai ainakin turhan korkeasti koulutettu ammattilainen.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...