sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Himobloggaajan sunnuntaikokkailut


Perjantaina piti keksiä nopeasti ennen kauppaan lähtöä, mitä sunnuntaina tarjotaan lounaalla. Tiesinhän lähteväni koko lauantaipäiväksi Tampereelle unelmoimaan taloista ja sisustuksista. Tartuin siis viimeisimpiin blogeista kopioituihin ruokiin ja osuin siinä ihan nappiin. Kaikki neljä pidimme kovasti näistä tarjoiluista. Ja muuten kaikissa on käytetty sitruunaa.

Mausteiset kanavartaat oli julkaissut Jokihaka, ja tätä   hänen mainiota marinadiaan aion käyttää vastakin. Kanafileet siis paloiteltiin aamupäivällä ja siirrettiin mausteitten kanssa Minigrip-pussissa maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Lopuksi paistettiin uunissa, vähän ohjeesta oikaisten. Helteessä kiinnostanut grillaaminen.

MAUSTEISET KANAVARTAAT 
4 kpl maustamattomia broilerin rintafileitä (n. 500 g)
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua kurkumaa
½-1 tl kuivattua minttua
½ tl mustapippuria rouhittuna
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
loraus oliiviöljyä
½ dl limen tai sitruunan mehua  -Ja miksei myös vähän hunajaa..? 
suolaa 
Leikkaa kanafileistä tasakokoisia 2 - 3 cm kuutioita. Heittele muovipussiin valkosipuli ja kuivat mausteet. Lisää reilu loraus oliiviöljyä ja limetin mehua. Sekoita mausteet ja lisää kanapalat joukkoon. Levittele mauste paloihin ja anna marinoitua viileässä muutama tunti. Nosta kanat ajoissa huoneenlämpöön ennen paistamista.  Jos käytät puisia tikkuja, laita ne ajoissa veteen likoamaan.  
Laita kananpalat varrastikkuihin ja mausta vielä reilulla ripauksella rouhittua suolaa. (Joku unohti tämän ja joutui heittämään suolat perään uuniin.)  Paista kuumalla pannulla tai grillissä kypsiksi. Voit myös paistaa vain pintavärin ja kypsentää vartaat lopuksi uunissa, 200 astetta, vajaa 10 minuuttia. TAI paistaa vain uunissa sen 10 minuuttia, jos haluat oikaista. Tarjoa  heti kuumina limelohkojen kera.

 Sitruunainen kesäkurpitsapasta on kotoisin ihanasta Sillä sipuli -blogista. Kermainen pasta ei tule ensimmäisenä mieleen kuumana päivänä, mutta tämä oli silti raikkaan makuinen ja sopi hyvin kesäpäivään. Ricotta oli sittenkin hyvää, vaikka etukäteen olin vähän ennakkoluuloinen. Minusta se ei aikaisemmin ole maistunut paljon miltään.

SITRUUNAINEN KESÄKURPITSAPASTA 
oliiviöljyä
2 kesäkurpitsaa, pienet ovat maukkaimpia ja näteimpiä
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia varsineen
1 sitruunan raastettu kuori +vähän mehua
neljä tupsua basilikaa = reilusti basilikanlehtiä
125 g ricottaa
suolaa
parmesaaniraastetta 
Iittalan kaupasta löytyi tosi kätevä sitruspuristin.
Suikaloi kesäkurpitsat ohuiksi kiekoiksi juustohöylällä. Paista kesäkurpitsaviipaleita muutamassa erässä oliiviöljyssä kunnes ne alkavat saada kaunista rusehtavaa väritystä.
Laita pannuun siivutetut valkosipulinkynnet ja siivutettu kevätsipuli ja anna kuullottua pari minuuttia. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehu, revityt basilikanlehdet ja ricotta. Tässä vaiheessa 
lisäsin vielä nesteeksi vähän kermaa ja pastan keitinvettä. 
Lisää paistetut kesäkurpitsat ja suola. Kaada pannuun keitetty, valutettu pasta ja sekoita. Tarkista suolaisuus.
Raasta päälle parmesaania ja tarjoile. 
Kuvaa ottaessani en ollut vielä muistanut tuoda pöytään parmesaania, mutta sen raastaminen pastan pinnalle oli aivan ehdotonta maun kannalta.


Jälkiruoka oli Lemon PossetTämä se vasta hyvää oli! Mitä muuta se voisikaan olla, kun on keitetty sokeria kuohukermassa ja maustettu se tuoreella sitruunalla. Siinä siis koko ohje. Järkyttävän rasvaista ja suunnattoman ihanaa. Ei ihme, että tämä on ollut ruokablogeissa suosittua. Oman ohjeeni löysin Soppakellarista, ja tein sen puolitettuna neljälle. Helppoa ja onnistuu kaikilta, kunhan muistaa aloittaa ajoissa.


LEMON POSSET 4:lle 
3,3 dl kuohukermaa (ne kuohukermapurkit sattuu olemaan 3,3dl)
1 dl sokeria
3/4 dl siivilöityä sitruunamehua eli yksi mehukas sitruuna
Tarjoiluun:
Tuoreita tai pakastettuja mansikoita, sitruunankuorta raastettuna, keksejä tai mitä vaan keksit

Kuumenna kerma ja sokeri kiehuvaksi, koko ajan sekoittaen. Keitä 2 minuuttia pienellä tulella koko ajan sekoittaen.
Poista liedeltä, lisää sitruunamehu, sekoita ja kaada tarjoiluastioihin.Kannattaa kaataa ensin kasarista kannuun, josta on helppo kaataa siististi. Anna jäähtyä ja jähmettyä viileässä kolme-neljä tuntia.
Koristele mansikoilla ja muulla kivalla. 

Lopuksi surautin kaikille Nespresson Ristretto -kahvit ja kiehautin mikrossa kahvimaitoa seuraksi. Tämä oli hyvä pieni lopetus aterialle, jonka kaloreita ei sunnuntain tapaan kestä laskea.





15 kommenttia:

  1. Herkullisia ruokia ja kauniita kattauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näitä ruokia kyllä kannatti kokeilla, suosittelen:)

      Poista
  2. Tulipa kauhea nälkä.. mutta ensimmäisenä menee kokeiluun tuo Posset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunainen jälkiruoka suorastaan sulaa suussa, tässäkin tavallista aineksista on saatu herkkua:)

      Poista
  3. Ihanat kuvat ja mahtavia reseptejä. Sitruunaa olen itsekin viime päivinä suosinut ruuissa muffinsseista pastaan - ja hyvää on! Näitä täytyy testata myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin sitruuna raikastaa kesäisiä makuja. Sitä paitsi Master Chefistä olen oppinut jotakin happojen lisäämisestä, kummasti se vaan muuttaa lopullista makua.

      Poista
  4. Lemon posse kuulostaaa ihanalta, kaikki sitruunainen on herkkuani!

    Tuo kanahan on on kuin oma persialainen kanani, reseptin olen löytänyt aikoinaan jostain keittokirjasta. Juustokuminaa olen itsekin siihen vielä lisäillyt http://lumolifestyle.blogspot.fi/2012/01/fast-food-my-way-persian-chicken.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä muistuttaakin persialaista kanaa! Olen kokannut sen joskus ja hyväksi havainnut, se on sivupalkissakin nimelläsi:)

      Poista
  5. Pistinpä toimeksi, yllättyneenä:)

    VastaaPoista
  6. Ihanat kuvat! Ja kauniita astioita sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ajan myötä astioita on kertynyt. Onneksi rajallinen kaappitila rajoittaa tehokkaasti hankintoja.

      Poista
  7. Ihanat kuvat, suosittelen lämpimästi kokeileman lime possettia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Minna! En ole koskaan oikein ajatellut, mitä eroa limen ja sitruunan maussa on, en ole vain tullut kokeilleeksi rinnakkain. Nyt tarjoankin seuraaville vieraille lime possetit:)

      Poista
  8. Kiitos! Tuli hyvä olo pelkästä lukemisesta ja kuvien katselusta. Tuo posset on taas aivan uusi tuttavuus, jota pitää kokeilla. Tiesitkö muuten, että sitruuna on emäksinen, toisin kuin muut sitrushedelmät, vaikka maku on hapan? Auttaa happo-emästasapainon säilyttämisessäkin. -Ulla-täti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti kroppa tietää, mitä se tarvitsee, kun sitruunaa tekee mieli:) Tein tänään aamiaiselle limetti-basilika-ananas -smoothien ja siitä tuli myös hyvää. Eloisaa elokuuta teille!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...