tiistai 31. heinäkuuta 2012

Messuilla vihertää

Viherseinä

Pussiviljelyä

Kaikkialla oli vihreää! Onhan asuntomessuilla ennenkin ollut pihaviritelmiä, mutta nyt oli Tampereella ihan selvänä uutuutena keittiöpuutarhainnostus muun viherryksen lisäksi. Idea on tosi hauska, vaikka suhtaudun hieman epäilevästi viljelyn jatkumiseen. Realistina epäilen, jaksavatko työelämässä tiiviisti pakertavat ihmiset kovin laajamittaista hyötypuutarhaa hoitaa. Minä en ainakaan jaksaisi, mutta enpä olekaan puutarhaihmisiä.

Keittiöpuutarha


Oma mansikkamaa


Tässä muutama isompi potager. Harvemmin niitä on yhdistänyt mielessään tuonnäköisiin taloihin. Kiva innostus silti. Meillä kotona ei ole viljelty ikinä mitään edes kesämökillä, kun ovat sijainneet kuivassa kangasmetsässä.


Vasta nyt ennätin katsoa ja käsitellä lauantaisia messukuvia. Huomaa kyllä, että kamerana oli mukana vain tasku-Canon, mutta en mistään hinnasta olisi viitsinyt kantaa helteessä isoa kameraa niskassa. Olisi pitänyt olla vielä painava putki ja salamalaite vastavaloa varten, joten nyt on tyytyminen  näihin.

Jatkan tästä messuaiheesta vielä myöhemmin vähän lisää, olin varsin innostunut. Onneksi on kaikenlaista mukavaa meininkiä kotonakin koko ajan, puhumattakaan ihanan kesäisestä säästä. Huomenna tulee poika avovaimonsa kanssa Helsingistä, toinen nuoripari huitelee länsirannikolla ja Luna on meillä hoidossa.


6 kommenttia:

 1. Ok. Mielenkiintoista! Mennään huomenna katsomaan näitä ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää matkaa, toivottavasti nautit yhtä paljon kuin minä:)

   Poista
 2. Taloissa ja puutarhoissa on selkeästi näitä muotivirtauksia. Nykyinen tyyli kummassakaan ei oikein puhuttele minua. Toisaalta on hyvä kun kuitenkin löytyy jokaiselle jotakin. Seuraan mielenkiinnolla uuden omakotitaloalueen pystytystä meidän "naapuriin" kilometrin päähän. Totaalinen yksilöllisyys puuttuu. Sitten kun alue on valmis, toki näyttää varmasti erilaiselta, mutta tällä hetkellä meinaan eksyä täsmälleen samantyylisten ja värisävyisten talojen viidakkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas pidän siitä, kun rakennetaan rivi samannäköisiä taloja:) Uudet tiheään rakennetut valkoiset pulpettikattotalot tuossa meidän lähellä ovat minusta kauniita, mutta yksilöllisyyttä niistä ei löydy. Monella on vielä samanlaista pylvästuijaa tai muuta vastaavaa pihalla. Vanhat talokorttelit taas ovat ihania juuri siksi, että jokainen talo on omanlaisensa ja puutarhan ympäröimä. Voisihan noissa uusissakin olla vaikka erivärinen ulko-ovi jokaisessa.

   Messualue taas on aika sekava: jokainen talotehdas on tehnyt omansa ja vain harvaa taloa voi mainita silmäähivelevän kauniiksi.

   Poista
 3. Kiitos hienoista kuvista ja messupostauksista. Ei se ole kamerasta kiinni vaan kuvaajasta.

  (Tänäkin kesänä jätän messut väliin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin itsekin, miten siinä tungoksessa onnistuin saamaan kunnon kuvakulmia ilman kenenkään olkapäätä tai hiuksia kuvannurkassa.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...