keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Aamukahvilla, mutta ei keittiössä


Aamukahvi on tällä hetkellä ainoa kokkaus, mitä meillä voi kunnolla tehdä. Mikroruoanlaitto ei kiinnosta, sen sijaan kannoimme alkuviikosta kaupasta kotiin yhtä sun toista valmisruokaa, jota sitten on lämmitetty tarpeen mukaan. Onneksi sentään jääkaappi ja pakastin ovat keittiössä käytössä, vaikka kaikki muu onkin hajotettu.


Toin Ruotsista pari pakettia Nordqvistin Festivita-kahvia, sellaista extra  mörkrostia. Ainakaan Jyväskylästä en ole löytänyt sitä mistään, joten ehkä  sitä ei edes tuoda Suomeen, vaikka muita Nordqvistin kahveja tuodaankin. Kerran siskojen kanssa Haaparannassa käydessämme sain vinkin yhdeltä ystävältä, että kannattaa ostaa tätä ihanaa tummapaahtoista kahvia, sitä hänkin aina tuo ICA-marketista. 

Niinpä meilllä on juotu nyt vähän aikaa tosi hyvää kahvia aamulla ja päivällä. Mies sanoo, että tumma Presidentti sattuu mahaan ja siksi on pitänyt siirtyä vaaleaan, mutta tästä ei ole tullut vaivoja. Kuvassa muuten suuri lempikuppini, jonka löysin joskus Stockmannilta.


Keittiöremppa etenee hitaasti ja kestää vielä ainakin kaksi päivää. Seinien kittausta, tasoitusta, pesua ja maalausta on riittänyt meillekin. Kaksi iltaa on sitä puuhasteltu ja mies sopivasti on sairastanut flunssaa. Työpäivän jälkeen kaikenlainen töpöttely ja sutiminen on virkistänyt minua niin, ettei unesta ole ollut tietoakaan ennen puoltayötä. Ei tarvinne kertoa, millaista vireystasoa minulla on ollut esittää työpaikalla. 

Onneksi tuo kersantti Ärjylä on tänään jo suurimmaksi osaksi parantunut, noussut viltin alta ja liittynyt mukaan maalaustalkoisiin.



17 kommenttia:

  1. Tuota kahvia täytyy ostaa seuraavalla kerralla, kiitos vinkistä!

    Uskon, että kun keittiö on valmis, teillä ei hetkeen mikroruokia syödä... niihin kuulemma kyllästyy hetkessä. Miehen suvun yhteismökilläkin kokkaan joka päivä kunnon ruoat, vaikka kerran miehen serkku kertoi heidän perheensä syövän mikroruokia mökillä, kun ne on niin käteviä. Itse suosin enemmän tuoretta kalaa ja sen puutteessa sitten jotain kaupan einestä. Syksyisin saa aina sen verran sieniä, että sienikastikkeen pystyy tekemään. Nyt eksyin aiheesta...

    Onneksi keittiöremontti on kohta pelkkä muisto vain ja saatte nauttia uudesta keittiöstä. Työ tekijänsä palkitsee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä haen töissä lähikaupasta valmisruokaa silloin kun ei ole ollut kotona mitään evääksi otettavaa. Toisaalta töissä nyt syö muutenkin mitä tahansa, ruokaseura korvaa sen, mitä maussa menetetään:)

      Poista
  2. Kahvi piristää remontin keskellä. Antaa virtaa kai. Tosin minä en ole sitä huomannut itsessäni, muiden mielipide siis.
    Nopeastihan teillä on edistytty. Tuntuu mukavalta, kun saa vihdoin järjestää astiat kaappeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sormeni syyhyävät jo, varsinkin kun tämä venyy koko viikon mittaiseksi. Tänään remonttimies sanoi viimeistelevänsä homman lauantaina. Kovin on kiireinen mies ja monen homman loukussa, ehtineekö edes nukkumaan jossakin välissä.

      Poista
  3. Onnea remontille! Jos tykkäät tummapaahtokahvista niin saatat pitää Jacobs Krönung -kahvista. Sitä saa varmaan melkein mistä vain. Se on oma ehdoton suosikkini, paitsi nyt olen siirtynyt osittain kofeiinittomaan, joista Caffe Molinarin Essenza on minusta hyvää. Sitä saa ainakin Stockmannilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuuko kofeiiniton kahvi muuten mitenkään erilaiselta? En ole koskaan maistanut, ja toisaalta ne ovat muutenkin erimerkkisiä ja maistuvat varmaan siksikin vähän erilaisilta. Pitääpä kokeilla uudestaan tuota Jakobs Krönungia, joskus olen ostanut sitä, mutta en enää muista.

      Miehelle iskee kitupiikkivaihe päälle kahvihyllyllä, kuten monelle muullekin. On ihan outoa, miksi kahvin pitäisi olla marketin halvinta merkkiä, kun yksi laatuolut tai kananfileet saattaa maksaa samanverran kuin vähän kalliimpi kahvipaketti.

      Poista
    2. Noissa kofeiinittomissa tuntuu olevan isoja eroja. Molinarin Essenza ei paljonkaan poikkea hyvästä tummapaahtokahvista, mutta esimerkiksi K-lähikaupasta ostamani Cafe Hag Klassisch mild oli suorastaan pahaa, juuri sellaista kuin huono kahvi on. Taitaa jäädä juomatta. Kahvissa pätee sama kuin kaiksessa muussakin: laatu maksaa. Halpaa tai kallista, tärkeintä on ostaa sellaista mistä pitää, vaikka sitten vähemmän.

      Poista
  4. Kahvilla on väliä. Sen pitää olla hyvää. Maku tosin saattaa muuttuakin ajan mittaan, ennen en esim. tykännyt pannukahvista, nyt tilanne toinen ;D

    Taisi mies saada tartunnan meiltä, kova tauti on ollutkin, sympat hälle! Toivottavasti ei tartu sinuun.

    Muuten taannoin mainitsemasi pinaattimuhennos oli pakko ottaa ruokalistalle se maistui hyvältä uusien pottujen kanssa.

    Kärsivällisyyttä loppuremonttiin!

    Eikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun tarjoamat nokipannukahvit mökillä maistuivat tosi hyvältä! Asiaan kuuluu tietysti, että ne nautitaan ulkona. Tunnelma maistuu mukana:)

      Olihan siellä muitakin flunssaisia ja sitä on nyt paljon liikkeellä. H. muuttuu vähänkin kipeänä aina pahantuuliseksi ja raivostuttavaksi marttyyriksi. Ja meidän tarvitsee todellakin hoitaa vain seinät ja katto kuntoon itse.

      Poista
  5. Remonttikin piristää, sitten kun se on valmis :) Tuo kahvi vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Upeita sävyjä orvokeissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Remontti ja varsinkin valmis lopputulos todellakin piristää. Ihmettelin jo välillä, miksi innostuin kuluttamaan yhtäkkiä näin paljon rahaa keittiöön, mutta tulin siihen tulokseen, että halusin vaihtelua elämääni. Ja sehän pyörii aika paljon keittiössä.

      Poista
  6. Aika nopeastihan tuo remontti kuulostaa edistyvän. Malttamattomana odotan lopputulosta. Saas nähdä, millaisia uuden köökin luomuksia esittelet, kun tähänkin asti kokkaukset ovat näyttäneet aivan täydellisiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se kyllä nopeasti edisty! Alkuun luvattiin liikkeessä kahta päivää, homman levittyä kolmea. Nyt alkaa huomenna viides täysi päivä -ja menee kuulemma iltaan asti- ja vasta maanantaina saan uunin ja liesitason sekä sähköpistokkeet sähkömiehen myötä käyttöön. En uskalla ajatella herrojen laskun loppusummaa.

      Poista
  7. Tsemppiä remontin loppuvirittelyyn! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivon huomenillalla pääseväni pesemään pintoja ja täyttämään vähitellen kaappeja. Tähän asti lopputulos kyllä näyttää ainakin hyvältä. Ehkä ei tarvitse sittenkään katua mitään valintoja.

      Poista
  8. Ennen Nespressoon siirtymistä keitin kahvit mutteripannulla Parisiennesta, en vaan ole tullut tarkastaneeksi, onko sitä enää edes olemassa. Sääli, jos ei, sillä ainakin minusta se oli ihan kelvollista jos tykkää tummapaahtoisesta.

    En tiedä onko saamani oppi paikkansapitävä, mutta nimenomaan tummapaahtoisen pitäisi olla vatsalle ystävällistä, koska siitä ovat ehtinyt häipyä kaikki pahiten herkkävatsaisia ärsyttävät komponentit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Parisiennea vielä saa, ostin juuri yhden paketin ennen tuota ruotsalaista. Tuli ihana tuttu tuoksu nenään, kun avasi sen paketin. Parisiennesta saa tosi hyvät aamukahvit!

      Olen lukenut saman tuosta tumman kahvin mahaystävällisyydestä. Kunhan keitttiö tästä valmistuu, hankin kohta sen Nespresson meillekin:)

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...