keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Lukemisia laps...keski-ikäisille


Vihdoinkin on ollut vapaan viikon ensimmäinen vapaa päivä. Ei yhtään menoa tai merkintää kalenterissa. Nukkumista pitkään, lehtien lukemista, pyykinpesua, riittävä määrä haahuilua. Veden kantamista kuivaan tulppaanipenkkiin. Koiran ulkoiluttamista. Väsymystä.

Pääskyset kirkuvat jo taivaalla: kesän ihanin ääni. Aurinko lämmittää  kunnolla. Ensimmäiset tuomet kukkivat ihan näillä hetkillä. Ihmeellistä, kuten joka vuosi.

Luin päivällä uusinta Iiris-lehteä. Ensimmäinen numero ei ilmestyessään innostanut yhtään, ja  arvelinkin silloin lehden olevan tarkoitettu eläkeikäisille naisille. Mutta sitten näin toisen numeron töissä kahvipöydällä ja otin sen yölainaksi kotiin. Luin lehden kannesta kanteen ja pidin yllättäen lukemastani. 


Ei tämä kolmaskaan hassumpi ole, luin senkin lähes kokonaan. Sain siitä  muuten pari hyvää kirjavinkkiä. Joku ihasteli Katherine Pancolin kirjaa Krokotiilin keltaiset silmät. Klikkasin saman tien siitä varauksen kirjastoon ja tunnin päästä tuli jo tekstiviesti, että kirja on haettavissa. (Aivan loistava palvelu, jota käytän jatkuvasti. Maksaa 50c, että joku muu etsii kirjan ja se on varmasti paikalla, kun haen sen.) Käväisin sitten illansuussa noutamassa lukemista kesälomalle, joka alkaa parin viikon päästä. 

Toinen kirja, jota kehuttiin lehdessä estottomasti,  oli Diane Keatonin Nyt ja aina. Kirja ei kuulemma suinkaan kerro Keatonin elokuvaurasta, vaan hänen omasta elämästään, siitä kaikesta muusta.  Keaton yllättää olemalla maanläheinen käytännön ihminen. Jutun kirjoittaja Helena Ylänen sanoi kirjan luettuaan olevansa aivan rakastunut Keatoniin!

Varauksessa on nyt sekin, mutta toivottavasti ei tule ihan heti. Tuossa Krokotiilissa on lähes 700 sivua!

Kuva on toissavuodelta, tämä puu ei taida kukkia tänäkään vuonna.

Silti näistä kahdesta kilpailijasta, Evitasta ja Iiriksestä, tykkään toistaiseksi enemmän Evitasta. Ja uusi Gloriakin näkyy olevan kaupan hyllyssä, mitenkähän voin vastustaa kiusausta ostaa senkin. Anna-lehden ehdin vilkuilla läpi kirjastossa. Sarasta tykkäsin kaikista eniten, harmi kun  se lopetettiin!

Naistenlehtiriippuvuus  alkaa olla vakavaa.
10 kommenttia:

 1. Minulle tulee yleensä vuorotellen erilaisia "koti"-lehtiä, vasta nyttemmin olen myös vähän lueskellut noita 'naistenlehtiä' ja puutarhaa... Lehti kun lehti, niitä lojuu ympäriinsä! Kirjatkin koukuttaa tällä hetkellä, voisinkin tarttua tuohon Keatonin kirjaan. Juuri sain luettua Michael Monroen 500sivua.

  Kivat kukkakuvat, tuosta ensimmäisestä voisi sukeltaa lastenohjelman akvaarioon... ;)

  VastaaPoista
 2. Mike Monroe -kirja kuulostaa lupaavalta, pitäisiköhän ostaa se miehelle. Hämmästyin ihan, miten mukava hän oli Voicessa, kun en sen kummemmin ole häntä tuntenut. Paitsi siis muusikkona.

  VastaaPoista
 3. Melkoisia vierotusoireita on tullut, kun Anna ei enää tule torstaisin. Nykyisin en ole jaksanut sitä toisaalta lukeakaan, mutta siihen tottui kaikkina näinä vuosina lapsuudenkodista lähtien.

  Ihanat kukkakuvat! Omenapuu ei vielä kuki täällä, jännityksellä odotan myös tuleeko kukkia lainkaan viime vuoden ennätyskukinnan jälkeen.

  Kirjaston palveluista olen samaa mieltä, olemme suurkuluttajia ja varauksia lähtee tuppukylän kirjastoon, josta vaikka kaukolainaan. Katja Ketun Kätilön varauksissa olen sijalla 150, joten saan sen luettavaksi ehkä vuonna.. Hmm, ehkä en ;)

  Hyvää vapaaviikkoa!

  Eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten minusta tuntuu, että Annasta menee aina maku, jos tilaan sen? Lehdet ovat kaikista houkuttelevimpia kaupan hyllyssä. Toisaalta nyt on mennyt maku jo Greyn anatomiastakin, joten ihan hyvä, että se menee tauolle. Ehkä kesän tullen on hyvä vähentää.

   Poista
 4. Evitasta tilasin 3 kk:n jakson ja olen tykännyt. Jos sieltä tulee hyvä jatkotarjous, olen lähellä suostua. Aika paljon olen kuitenkin lainannut lehtiä kirjastosta, sköna hemistä kotilieteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastossa saa aikamoista säästöä aikaan, jos lukee lehdet siellä. Koko talven kävin ennen kamerakurssia lukemassa vartin verran Annaa ja Glorian kotia, että pääsin pahimmasta himosta;)

   Poista
 5. Kaunis puu ja tosi harmi jos ei ole kukkinu...miksi. Nuo on kauneinta mitä tiiän siis kukkivat omena/kirsikkapuut mutta saisivat kukkia ihan pikkasen kauemman aikaa:)

  VastaaPoista
 6. Tuo puu on suuri ja kohta nelkyt vuotta vanha, eikä sitä ole edes leikattu. Mutta kukkinut on silloin tällöin ja se on minustakin ihaninta alkukesässä:)

  VastaaPoista
 7. Naistenlehtitilanne on sellainen, että en ole ikuna päivänä kuullut mainitsemistasi lehdistä. Tämä tylsä tyyppi lukee vain jotain ammatillisia, jos muistaa.

  Diana Keaton on ollut aina naisnäyttelijöistä suurin suosikkini. Täytyypä hommata tuo kirja. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva kuulla, että kaikki eivät ole koukussa lehtien lukemiseen: siihen menee hirveästi aikaa, jonka voisi käyttää paremminkin. Kuuntelen joskus yhden nuoremman työkaverini tekemisiä ja ajattelen sitä aikaa, jota käytän joka päivä milloin minkäkin lukemiseen.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...