keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Aamulla varhain kun aurinko nousi



Aamiainen on päivän paras ateria. Sen takia kannattaa herätä, jos ei  vaikka muuten huvittaisi. Arkiaamuisin haluan rahkaa tai jogurttia, ja joskus mausteeksi vielä hilloa, nyt kun marjat on pakastimesta jo loppuneet. 


Seitsemän jälkeen aamulla järven rannalla on vilakka tuuli ja ihanan syvänsininen vesi. 


Pikkulaivat odottavat siellä jo kesäristeilijöitä. Koivut ovat juuri ja juuri vihreitä.




16 kommenttia:

  1. Aprikoosihillo on hirmu hyvää. Nyt olen löytänyt myös tyrnihillon, joka on yhtä hyvää, mutta kenties vielä terveellisempää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyrnihillokin on hirmu hyvää! Olen aina vieroksunut hilloja sen sokerimäärän takia, mutta nyt vähin äänin ottanut käyttöön.

      Poista
  2. Me yritämme täällä toipua siitä asiasta, että kaupasta on luonnonjogurtti loppu.Ei ole eikä näytä tulevan. Huomenna tehoisku pääkaupungin ruokakaupan kylmäosastolle, jossakin ne jogurtit on löydyttävä. Meillä suosikki on banaani ja mansikka, tuoreena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkö ruveta itse tekemään? Kerran olen tehnyt ystävältä saadulla resptillä ja siitä tuli tietenkin taivaallisen ihanaa. Oli myös niin helppoa, että täytyy ihmetellä, miksi kerta jäi ainoaksi. Valmiin litrahinta on aikamoinen. Maahanmuuttajat tekevät täällä ainakin itse, olen kuullut.

      Poista
    2. Jos löytyy hyvä resepti, otetaan vastaan. Pääkaupungista ei löytynyt edes kunnollista voita, alan kohta huolestua mihin ollaan menossa..riisimurot maksavat 10 dollaria paketti.Ei naurata.

      Poista
    3. Lähetin sähköpostilla sen vanhan reseptini. Siinä oli yllättäen desi sokeria, mikä selitti hyvää makuakin;)

      Poista
  3. Suosikkini on maustamaton turkkilainen jogurtti + marjat tai hedelmät. Päälle voi ripotella vähän mysliä, jos haluaa rapeutta.

    Ollin suosikki on tyhjän purkin puhtaaksi nuoleminen.

    Ihanan sininen vesi järvessä! Meressä vesi ei ole ikinä noin sinistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilmankin pitää saada nuolla astia, muuten tulee sanomista.
      Rakastan mysliä, ja varsinkin rapeaa, mutta niin paljon, että syön siitä kaikki kuivatut hedelmät ja pähkinät vielä noukkimalla pussista. Ei siis voi ostaa.

      Poista
  4. Opettelen aamiaisen syömistä mutta huonolla menestyksellä. Tähän aina jämähdän: bulgarialainen jugurtti, maustamaton siis, ilman mitään tilpehöörejä ja iso kupillinen espressopohjaista maitokahvia. Jostain kummallisesta syystä aamiaisen syöminen hotelleissa onkin sitten helpompi ja ihan houkutteleva asia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies ja toinen poika ovat meillä sellaisia, etteivät ihan herättyään pysty syömään. Toinen poika ja minä nousemme ylös vain päästäksemme syömään aamiaista. Sama jako menee makkaransyömisessä ja jäätelössä:)

      Poista
  5. Ilman aamiaista en suostu lähtemään minnekään. Kuvasi kyllä näyttivät pikkukuvassa kananmunilta ennen kuin tulin katsomaan tarkemmin : ) Muista kuvista tulee raikkaus tänne saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reipas tuuli teki toukokuisesta aamusta tosi raikkaan. Järvikin näytti reippaalta;)

      Poista
  6. Syön työviikolla joka aamu jugurttia jonkin höysteen kanssa: marjojen, omena- tai appelsiinilohkojen, soijarouheen, myslin, hunajalusikan etc. kanssa. En kyllästy. Vain vapaapäivinä keitän kahvia ja syön jotain muuta. Usein silloinkin syön vähän jugurttia jälkiruuaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jogurtti tuntuu ylelliseltä aamussa. Jotenkin tarvitsen sitä happamuuttakin, maitolasillinen ei ole sama asia.

      Poista
  7. Voisikin kokeilla itse tehdä laktoositonta jugurttia kun se on aika kallista. Hyvä idis!
    Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maidon kiehauttaminen on ainoa vaiva, muu hoituu itsestään. Suosittelen!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...