Aamiainen on päivän paras ateria. Sen takia kannattaa herätä, jos ei vaikka muuten huvittaisi. Arkiaamuisin haluan rahkaa tai jogurttia, ja joskus mausteeksi vielä hilloa, nyt kun marjat on pakastimesta jo loppuneet.
Seitsemän jälkeen aamulla järven rannalla on vilakka tuuli ja ihanan syvänsininen vesi.
Pikkulaivat odottavat siellä jo kesäristeilijöitä. Koivut ovat juuri ja juuri vihreitä.
Aprikoosihillo on hirmu hyvää. Nyt olen löytänyt myös tyrnihillon, joka on yhtä hyvää, mutta kenties vielä terveellisempää.
VastaaPoistaTyrnihillokin on hirmu hyvää! Olen aina vieroksunut hilloja sen sokerimäärän takia, mutta nyt vähin äänin ottanut käyttöön.
PoistaMe yritämme täällä toipua siitä asiasta, että kaupasta on luonnonjogurtti loppu.Ei ole eikä näytä tulevan. Huomenna tehoisku pääkaupungin ruokakaupan kylmäosastolle, jossakin ne jogurtit on löydyttävä. Meillä suosikki on banaani ja mansikka, tuoreena.
VastaaPoistaPitääkö ruveta itse tekemään? Kerran olen tehnyt ystävältä saadulla resptillä ja siitä tuli tietenkin taivaallisen ihanaa. Oli myös niin helppoa, että täytyy ihmetellä, miksi kerta jäi ainoaksi. Valmiin litrahinta on aikamoinen. Maahanmuuttajat tekevät täällä ainakin itse, olen kuullut.
PoistaJos löytyy hyvä resepti, otetaan vastaan. Pääkaupungista ei löytynyt edes kunnollista voita, alan kohta huolestua mihin ollaan menossa..riisimurot maksavat 10 dollaria paketti.Ei naurata.
PoistaLähetin sähköpostilla sen vanhan reseptini. Siinä oli yllättäen desi sokeria, mikä selitti hyvää makuakin;)
PoistaSuosikkini on maustamaton turkkilainen jogurtti + marjat tai hedelmät. Päälle voi ripotella vähän mysliä, jos haluaa rapeutta.
VastaaPoistaOllin suosikki on tyhjän purkin puhtaaksi nuoleminen.
Ihanan sininen vesi järvessä! Meressä vesi ei ole ikinä noin sinistä.
Vilmankin pitää saada nuolla astia, muuten tulee sanomista.
PoistaRakastan mysliä, ja varsinkin rapeaa, mutta niin paljon, että syön siitä kaikki kuivatut hedelmät ja pähkinät vielä noukkimalla pussista. Ei siis voi ostaa.
Opettelen aamiaisen syömistä mutta huonolla menestyksellä. Tähän aina jämähdän: bulgarialainen jugurtti, maustamaton siis, ilman mitään tilpehöörejä ja iso kupillinen espressopohjaista maitokahvia. Jostain kummallisesta syystä aamiaisen syöminen hotelleissa onkin sitten helpompi ja ihan houkutteleva asia.
VastaaPoistaMies ja toinen poika ovat meillä sellaisia, etteivät ihan herättyään pysty syömään. Toinen poika ja minä nousemme ylös vain päästäksemme syömään aamiaista. Sama jako menee makkaransyömisessä ja jäätelössä:)
PoistaIlman aamiaista en suostu lähtemään minnekään. Kuvasi kyllä näyttivät pikkukuvassa kananmunilta ennen kuin tulin katsomaan tarkemmin : ) Muista kuvista tulee raikkaus tänne saakka.
VastaaPoistaReipas tuuli teki toukokuisesta aamusta tosi raikkaan. Järvikin näytti reippaalta;)
PoistaSyön työviikolla joka aamu jugurttia jonkin höysteen kanssa: marjojen, omena- tai appelsiinilohkojen, soijarouheen, myslin, hunajalusikan etc. kanssa. En kyllästy. Vain vapaapäivinä keitän kahvia ja syön jotain muuta. Usein silloinkin syön vähän jugurttia jälkiruuaksi.
VastaaPoistaJogurtti tuntuu ylelliseltä aamussa. Jotenkin tarvitsen sitä happamuuttakin, maitolasillinen ei ole sama asia.
PoistaVoisikin kokeilla itse tehdä laktoositonta jugurttia kun se on aika kallista. Hyvä idis!
VastaaPoistaMeri
Maidon kiehauttaminen on ainoa vaiva, muu hoituu itsestään. Suosittelen!
Poista