sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäistä


Tähän mennessä pääsiäisenvietto on ollut ihan erilaista kuin tavallisesti. Nuoriso on omissa menoissaan, eikä sukulaisten kanssakaan ollut tällä kertaa sovittu mitään, joten meillä on oltu ihan hissukseen. Päätin jo etukäteen, etten tee erityisiä pääsiäisruokia enkä koristele kotiakaan sen kummemmin. Olin kai vähän väsynyt ja vapauden kaipuussa.

Paitsi perjantaina, kun olimme saaneet kyläkutsun miehen työkavereitten luokse naapurikaupunkiin. Olin odottanut sitä koko viikon, koska en ollut koskaan tavannut tätä pariskuntaa. Mies oli kyllä kehunut heitä kivoiksi ihmisiksi. Jostakin syystä emme kumpikaan ole seurustelleet työkavereittemme kanssa pariskuntina, vaikka kummallakin on töissä hyviä ystäviä. Kaikenkaikkiaan seuraelämämme on ollut minusta johtuen aika vähäistä jo vuosia.


Saimme viettää riemastuttavan illan herkullisten tarjonnaisten ja ihanan hersyvän pariskunnan luona. Samaan aikaan rock-henkistä nuoruutta ja opiskelijaelämää viettäneinä ja yhtä kauan naimisissa olleina humanisteina löysimme helposti yhteisen sävelen. Enkä muuten muistakaan ihan heti, milloin olisin viimeksi tanssinut Metallican tahtiin!


Kaivoin kännykän esiin ja otin muutaman kuvan ruokapöydässä, mutta maut veivät niin mennessään, että kuvaaminen jäi. Etanapannu -aah, kyllä te tiedätte, miltä se tuoksuu ja maistuu!  Näitä pannuja minulla ei muuten olekaan, vaikka tykkään syödä etanoita. Kotona ei ole tullut tehtyä etanoita kuin kerran. Pojilla kyllä on pannut molemmilla, kun ovat oikeita etanafriikkejä.


Pääruokana saimme roseeksi paistettua karitsanfileetä mustapippurikastikkeessa. Siinä ruoka, jota en ole kuunaan itse uskaltanut tehdä, enkä ehkä ole syönytkään. Liha oli mielettömän hyvää ja pehmeänmureaa ja kastike suussasulavaa. On kiva tulla yllätetyksi ja syödä jotain sellaista, mitä ei osaa tehdä itse. Vielä siis, tätäkin täytyy kokeilla: kaksi minuuttia molemmin puolin ja folioon vetäytymään.

Kuva tuli nyt kuitenkin napsaistua kreikkalaisesta salaatista.Kahvin kanssa nautittiin mehukasta Baileys-kakkua. Se oli tietysti viedä kielen mennessään, mutta yhtä paljon  kuolasin noitten mustavalkoisten kahvikuppien perään. Eikö ole ihana!  Emäntä oli ne tuonut matkoiltaan. Tämä pariskunta käy kaukomailla kolme kertaa vuodessa. 

En nyt mainitse mitään juomista, mutta joka tilanteeseen oli omansa. Ehkä määrä pysyi jotenkuten handussa, kun söimme koko ajan, enkä tällä kertaa kehittänyt minkäänlaista pelättyä päänsärkyä. Seuraava päivä meni kyllä aika lailla lepäillessä. Ja niin on mennyt tämä sunnuntaikin pitkään nukkuessa.


Katkoin muutamia pikkunarsisseja pulloihin. Sen verran pääsiäistä tuli tännekin.

Aurinkoinen sää on houkutellut kävelylle koirien kanssa. Muuten on ihanan rauhallista ja hiljaista. Ehkä huomenna jo voisi pestä keittiön ikkunat?


10 kommenttia:

 1. Helpottavaa kuulla, ettei muidenkaan seuraelämä ole aina kaikkein vilkkainta. Olen opiskeluvuosieni aikana ollut tekemisissä lähinnä ihanien samanikäisten ja -henkisten opiskeluystävien kanssa ja muut ihmissuhteet ovat jääneet ajanpuutteen vuoksi aivan rempalleen. Toivottavasti tuttavat ymmärtävät.

  Mutta toisaalta aikuisiällä on mukava tutustua uusiin ihmisiin. Viime kesänä tapaamamme motoristipariskunta ollaan tavattu jo kaksi kertaa reissun jälkeen, vaikka asumme aivan eri puolella maata. Samanhenkisiä ihmisiä löytäessään haluaa pitää huolta siitä, ettei yhteydenpito lopahda.

  Olen pessyt talvitakkeja varastoon ja reissaavan kuopuksen talvikengätkin pakkasin odottamaan ensi talvea. Kyllä sen keittiön ikkunankin voisi pestä täälläkin.

  Mukavaa toista pääsiäispäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vierailu oli siitä harvinainen, että se tuli miehen puolelta, tai siis hänen ystäviensä. Yleensä mies ei pane tikkua ristiin minkään asian eteen, vaan kaikki järjestäminen jää minulle. Siksikin varmaan olen ollut niin lopen kyllästynyt järjestelemään mitään. Sainpa sanottua; jostakin syystä tänään keljuttaa kaikki!

   Mutta siis uusiin ihmisiin tutustuminen on tosi kivaa, arvokasta ja aika harvinaistakin.

   Poista
 2. Hyvät oli eväät! Mukavaa ja rentoa pääsiäisen jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli pakko jo terästäytyä itsekin tekemään ruokaa. Aurinkoinen sää onneksi pelastaa paljon ja ulkoilu on mukavaa.

   Poista
 3. Mahtavaa päästä tuollaiseen valmiiseen, tosi hyvästä ruoasta nauttimaan sekä vielä hauskaa yhdessäoloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On yleensäkin ihanaa päästä valmiiseen pöytään, ja muitten tekemä ruoka maistuu aina hyvältä, mutta nyt oli superhyvää:)

   Poista
 4. Kuulostipa mukavalta vierailulta ja mahtavat tarjonnaiset! Menu ja astiat olisivat voineet olla sinun keittiöstäsi. Harvinaista on tosiaan näillä kymmenillä tutustuminen uusiin samanhenkisiin ihmisiin, harvinainen aarre suorastaan. Ihan oikein sinulle sellainen mukava päivä!
  Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoo olla niin vakiintunutta tämä meikäläisten meno tavallisesti, että oli siksikin niin virkistävää tutustua uusiin ihmisiin. Me ollaan oltu niin kauan samoissa työpaikoissa ja asuttu samassa talossa, ettei monikaan;)

   Poista
 5. Huisin kaunis se ensimmäinen narsissipulloasetelma, vau. Mutta olipa kivan ja kulinaristisen kuuloista teidän seuraelämätapahtuma. Oli isäntäväki valmistautunut huolella. Miksei kukaan kutsu minua tuollaisille kattauksille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkäsin itsekin noista pulloista. Heitin jo narsissit ja vedet pois ja jätin pullot ikkunalle. Ajattelin, että voisi sitä vähän keskittyä koriste-esineisiinkin, vaikka ne olisivat vain vanhoja viinapulloja;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...