torstai 8. maaliskuuta 2012

Panna cotta ja raparperihilloke


Panna cotta on aivan sairaan hyvää! Siinä on vain yksi vika: panna cotta tarkoittaa keitettyä kermaa, ja meitsihän laihduttaa melkein aina. On siis pitänyt kehitellä vähän vähemmän kermaisia versiota, jolloin lopputulos on saattanut olla hyydytettyä piimää. Mutta tämä ei ole, vaikka vähän kevennettyä onkin. Tämänkertainen syntyi näin:
Kevennetty panna cotta   4-6 annosta

3 dl maitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Halkaise vaniljatanko ja vedä siemenet veitsellä irti. Kiehauta maito, sokeri, vaniljatanko sekä siemenet. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Jäähdytä neste kattilassaan, joka on asetettu kylmällä vedellä täytetyn isomman kulhon päälle.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen maidon joukkoon.
Huuhtele kuusi kahvikuppia tai muuta sopivaa vuokaa kylmällä vedellä. Jaa massa kuppeihin. Kauho oikein pohjia myöten, että saat myös pohjaan painuneet vaniljansiemenet mukaan.
Anna sitten kuppien hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Kasta kupit sitten kuumaan veteen ja irrota hyytelön reunaa hiukan veitsellä yläosasta. Kumoa kupit lautaselle. Koristele jälkiruoka marjoilla ja kastikkeella.

Raparperihillokkeestani tuli vähän turhan hapanta. Keitin vajaan litran pussillisen pakasteraparperia ja desin sokeria. Olisi varmasti saanut olla enemmän sokeria. Maustoin kanelilla ja kardemummalla. Jäähdytettynä hillokkeesta tuli minusta raikkaan makuista, mutta kyllä siinä välillä naama välillä vähän vääntyi. Joku lempeä tuoremarjakastike olisi varmasti toiminut paremmin.



10 kommenttia:

  1. Kerman ja maidon liitto ei ole hullumpi ajatus. Voi syödä hyvällä omatunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli kyllä hyvän makuista, vaikka kerma korvattiinkin maidolla. Sokeria en nyt vaihtanut steviaan, kun en ole varma, erottaisiko sen maun tässä.

      Poista
  2. Näyttää ihan perjantaiherkulta, namskis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen neutraali jälkiruoka sopi minusta hyvin tuhdille pääruoalle. Ja on mietoa ja ihan lapsellisen hyvää:)

      Poista
  3. Muori teki viime kesänä raparperimarmeladia ja se on taivaallisen hyvää pähkinävoin kera. Mutta tämä pannacottasi vaikuttaa vievän sukat jaloista ja makunystyrät alkoivat paukkumaan jo reseptiä lukiessa.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperimarmeladi on varmasti ihanaa! Se vaatii aika paljon sokeria, mutta uusien raparperien maku on niin ihanan raikas.
      Hyvää viikonloppua sullekin!

      Poista
  4. Ooh... Näyttää niin ihanalta, ettei sanotuksi saa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään ite noista mustista lautasista kovasti, kun niin kauan on ollut vain yhdet valkoiset jälkiruoka- ja kakkulautaset.

      Poista
  5. Tuleepa tosiaan mamman lihapadat mieleen. Mmmm.
    Noita Oulun kuvia viime postauksissa on mukava katsoa, itsekin olisin halunnut vähän kuvata kaunista kotikaupunkia. Jäi kuvaamatta, mutta videoin sen sijaan muoria ja vaaria, sukutarinoista ja heidän lapsuusmuistoistaan.
    Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana, että videoit! Loistava idea, ja ihanaa että sinä olet kiinnostunut niistä tarinoista. Eilen viimeksi ajattelin asiaa ja harmittelin, etten ole koskaan kuunnellut ja kiinnostunut sukutarinoista. Mietin, miten sukupolvien ketjussa asiat tarinat hautautuvat ihmisten mukana, kun nykyään ei jää keneltäkään edes kirjeitä jälkipolville. Koneet uudistuvat sellaista vauhtia, ettei nettikirjoituksistakaan jää mitään todellista. Millä tutkitaan sadan tai kahdensadan vuoden päästä nyt eläneiden ihmisten yhteydenpitoa toisiinsa?

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...