lauantai 10. maaliskuuta 2012

Merenrannalla


Nallikarin uimarannalla pitää aina joskus päästä käymään, niin kesällä kuin talvellakin. Pitkä ja matala ranta on lapselle maailman ihanin leikkipaikka, mutta aikuisen pitää kahlata tosi pitkälle, ennen kuin pääsee uimaan. Toisaalta takaisin tullessa voi lillua käsipohjaa niin pitkälle, että vatsa ottaa kiinni. Nyt onkin ehtinyt vierähtää muutama vuosi, kun viimeksi olen ollut täällä kesällä uimassa.


 Mäkisessä Keski-Suomessa asuvana tämä merenrannan tasaisuus näyttää minusta ihanalta. Tuolla on varmaan kiva hiihtääkin, kun ei tarvitse pelätä mäkiä.Lumilinnaan ei nyt ehtinyt lähteä tutustumaan.Turisteja tulilla. Olisiko lumikengät pystyssä hangessa.Minähän olin Oulun Edenissä kuntoremonttilomalla elokuussa 2007. Piti ihan tarkistaa Omenapuun alta,  minne siitä silloin kirjoitin. Lämpiminä kesäpäivinä merenranta ei ole ollenkaan hullumpi paikka. Illatkin olivat aurinkoisia ja lämpimiä. Ja se runsas liikunta oli ihanaa, paitsi kävelytestit, joista en tykkää ollenkaan. Saan aina penikkataudin jalkaan.


Voiko söpömpiä uimakoppeja ollakaan!


11 kommenttia:

 1. Kauniita talvikuvia. Siniset uimakopit valkoisella hangella sinitaivasta vasten ovat raikkaat, ja horisontti on aina kiehtovaa katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivaansininen on Oulun uimakopeissa mainio väri:)

   Poista
 2. Hienoa merimaisemaa! Ihania sinisävyjä kuvissasi. Meilläkin on tuollaista upeaa hiekkarantaa kilometreittäin Vattajalla. Nyt alkaakin olla sitä aikaa, mennä tuonne merenjäälle sivakoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun mökkikuvistasi tuleekin aina Nallikari mieleeni:)

   Poista
 3. Nallikariin ollaan tekemässä myös huvipuistoa! Täytyy ensi kesänä yrittää päästä käymään tuolla. Muistan lapsena minä myöskin ihanan hiekkarannan ja lämpimän meriveden (kun oli niin matalaa) Ja aina kesällä paistoi aurinko : )

  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nallikarissa oli aina lämmin vesi, toisin kuin Oulujoen rannoilla. Ja siellä oli lapselle ihana tunnelma, myös kiva paviljonki.

   Poista
 4. Hiekkaranta lumisena on talvellakin kaunista. Ihana sininen väritys uimakoppeja myöten, ne ovat just maisemaan sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meri tekee vaikutuksen vaikka jäässäkin!

   Poista
 5. Lehtitietojen mukaan rantaa ruopataan käyttäjäystävällisemmäksi.

  http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/nallikarissa-aloitetaan-ruoppaustyot/570455/

  Nallikari on kyllä yksi Oulun kesän ykköspaikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ehkä on aika tehdä jotakin rannalle, vai mitä mieltä itse oululaisena olet?

   Poista
 6. Kyllä kaikki paikat tarvitsevat huoltoa aika ajoin, en pidä yhtään pahana rannan kunnostusta. Vielä kun tuolta Hietasaaresta raivattaisiin pusikot puhtaiksi niin olisin tyytyväinen. Nyt kun siellä ulkoilee koiran kanssa, ei näe merta pusikoiden takaa, vaikka kävellään miltei rannassa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...