Yksi oululaisten klassikkoleivonnainen on Katri Antellin omenahyve. Huikean ihanan näköinen ja raikas kakku, jossa täytteen omenakuutiot tuntuvat oikein suussa. Pintaan on pursotettu rapsakka marenki. Kahvilassa tämä herkku tarjotaan vielä vaniljakastikkeen kanssa.
Meidän mies viettää synttäreitään aina hiihtolomalla, joten kakkukahvit juodaan Oulussa. Lahjakirjan hän käy sitten valitsemassa Akateemisesta kirjakaupasta. Tällä kertaa Antellilta oli loppuneet omenakakut, joten jouduimme ostamaan kotiin raparperihyveen. Hyvvee oli sekin, mutta kyllä omena on parempaa!
Omenahyvettä voi leipoa itsekin Glorian vanhalla Anna-Maija Tantun ohjeella, siis täällä.
Oih, voih! Vaikka olen flunssassa niin tuo olisi nyt nannaa sanoo suu! Namksis..
VastaaPoistaFlunssainen voisi jopa parantua, jos joku toisi maisteltavaksi palan omenahyvettä ja vaniljakastiketta. Päälle vahvaa kahvia, niin johan kelpaisi. Nyt joudut itse hellimään itseäsi ja lepäämään itsesi terveeksi:)
PoistaOijoi, omenahyve ja vaniljakastike - taivaallista! Herkulliset kuvatkin (ja taustalla samoja Alt Luxemburgeja kuin minullakin).
VastaaPoistaAlt Luxemburgit ovat todella kauniita! Ne kaivetaan vanhempieni luona esiin vieraskahvipöytään ja niillä saadaan heti hienostunut ja arjen yläpuolelle nouseva tunnelma aikaiseksi.
PoistaOmenahyve on hyvää, vaikka en muista, koska olisin viimeksi maistanut. Tulee niin harvoin käytyä enää kahviloissa.
VastaaPoistaIsäni vei minut Kalevan taakse Antellin uuteen paikkaan, ja ostin sieltä maukkaita leipiä kotiin vietäväksikin. Ruis- ja monivilja-aamiaissämpylät olivat viedä kielen mennessään, varsinkin tällaiselta, joka on vältellyt leipää pitempään.
Poista