perjantai 10. helmikuuta 2012

Värikästä viikonloppua!



Olen hulluna astioihin, kuten varmaan te muutkin ruudun toisella puolella. Mieleiset astiat tuovat iloa ateriahetkiin. Mies haluaa aamukahvinsa ihan erilaiseen kuppiin kuin minä, ja haluan vielä eri aamuina erilaiseen. Lasiin en kahvia osaa millään mieltää. Minusta se ei voi maistua oikealta kahvilta lasista tai läpinäkyvästä kupista nautittuna. Tottumiskysymys,  tietysti. Samasta syystä en tykkää syödä lasilautaselta, jos sen alla ei ole toista lautasta. Tuntuu muuten kuin söisi suoraan pöydältä.

Noita KoKo-sarjan pikkulautasia olen ostanut useammankin värisenä, vaikka niitä tulee käytettyä lähinnä sitruunanpuolikkaan säilyttämiseen. En vaan voi vastustaa niitä. Nyt oli ihan pakko saada KoKon uusi tummansininen jälkiruokamalja: se on valtavan kaunis! Ehkä alan hankkia niitä nyt erivärisinä, että saan aamiaiselle aina fiiliksenmukaisen jogurttiastian. Tähän asti olemme käyttäneet uskollisesti parhailta ystäviltämme häälahjaksi saatuja vaaleansinisiä kiinalaisia posliinimaljoja.

Muuten olen aina ollut askeettisen valkoisen Teeman ystävä. En lakkaa iloitsemasta sen yksinkertaistakin yksinkertaisemmasta eleettömästä kauneudesta.


Täällä siivotaan ja valmistaudutaan viikonloppuvieraitten tuloon. Aamulla leivon vielä päärynäpiirakan ja tuoreet patongit lounaskeiton seuraksi. Kiva päivä tiedossa, toivottavasti teilläkin!






11 kommenttia:

  1. Sinun blogissasi käy nykyisin piristymässä, niin ihania värejä, muotoja sommitelmia täätä usein löytää.Me piristyttiin teatterissa tänään, mies yllätti ensi-ltalipuilla!Ja siivous on sitten edessä vasta huomenna kun Kuusenkerkkä tulee jälleen yökylään ja sunnuntaina sitten on lounasvieraita tulossa meillekin! Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maaretta! Käy kuitenkin niin, että kun intoilee vain kuvilla, ei tule montaa kommenttia;) Syyllistyn siihen tosin itsekin.

    Teatteriyllätys oli varmasti toimiva ja ilta ihana. Viikonloppuna talonne on taas täynnä elämää!

    VastaaPoista
  3. Silmänruoka on parasta! Minäkin sorruin juuri apteekissa käydessäni viereiseen Tiimariin ja ostin sieltä iloisen värisiä lautasliinoja; ruudullisia. Kevättä pukkaa.

    VastaaPoista
  4. Juuri nyt värikkäillä astioilla on merkitystä, kun ulkona ei ole kuin jäänkylmää väriä.
    Hedelmät ja marjat ovat myös piristäviä ei vain maultaan vaan myös väreiltään.

    VastaaPoista
  5. Valkoinen teema on hyvä perusastiasto. Ilmettä ruokapöytään saa serveteillä, liinoilla ja tietenkin ruoalla. Siitä huolimatta on kiva myös leikitellä erivärisillä astioilla. Meillä on keltaista teemaa, koska jostain kumman syystä olen tykästynyt siihen aikoinaan ja tykkään edelleenkin. Nyt aion hankkia lisää valkoista, joka sopii tuon keltaisen kanssa ihan hyvin. Ja mustan kanssa.

    Koko-sarjan kupit ovat kivanmuotoisia ja -kokoisia. Ystävällä on niitä joka väriä ja ihailen niitä hänellä. Itse yritän lopettaa astioiden hamstraamisen...

    VastaaPoista
  6. Kauniit värit kollaaseissasi!
    Täällä on toinen astioiden ystävä. Maailmassa vain on niin paljon kauniita astioita, etteivät mitkään kaappitilat riitä ;(

    VastaaPoista
  7. Niin kaunista täällä, että ihan!

    Taidan itsekin olla astiafriikki, ja nautin eriparisten ja eriväristen astioiden yhdistelystä. KoKossa on niin kauniita värejä, että olen hiljalleen hankkinut joitakin erivärisiä kulhoja ja lautasia, ja mieli tekee lisää.

    Juuri eilen hypistelin granaattiomenoita kaupassa, mutta jäivät sinne, kun en ollut varma niiden kypsyydestä. Olisin silti voinut ostaa pelkästään niiden kauneuden tähden.

    VastaaPoista
  8. Lumoavaa, selkeää kauneutta!

    VastaaPoista
  9. Mayo, on kiva, kun voi ilahduttaa itseään pienillä kikoilla, ja siinä samalla muitakin:)

    Arleena, se värinkaipuu tulee heti helmikuussa. Väriä ruokiinkin tosiaan!

    Aikku, Teemassa onkin parasta sekoittelu. Kummitädilläni oli aikanaan keltaista ja vihreää Kiltaa, joten niitä en halua itselleni. Mutta tekisi hirveästi mieli punaisia Teema-mukeja. Täällä on yhdessä kahvilassa punaiset ja keltaiset mukit ja ne ovat varsinainen ilopilleri silmälle:)

    Ina, aina välillä pitää yrittää antaa astioita lasten mukaan ja ne, jotka eivät kelpaa, vien SPR:n kirpparille. Muutta eihän kaikesta voi luopuakaan!

    Pirkko, minusta on suorastaan pitkäveteistä, jos kaikki samaa sarjaa. Kartio-laseja on vaikka minkä värisenä, ja viinilasit eri käyttöön ovat kaikki erimerkkisiä. Olisi kiva hankkia käytettynä yksittäisiä kauniita laseja, kun vaan viitsisi kulkea silmät auki (ja jonnekin mahtuisi vielä jotakin).

    Kiitos Kati! Harmaan taustakartongin hankkiminen innoitti näihin kuvauksiin:)

    VastaaPoista
  10. Kauniita asetelmia, siniharmaa tausta on tehokas.
    Mulla on naapurissa Iittalan outlet - ihan kauheita houkutuksia... Mullakin on noita koko:n erivärisiä pikkuasetteja. Käytän niitä mm. teepussien alusina. Pidän myös origo-raitakipoista. Niitäkin on erivärisiä, kun ostelen poistoeriä.

    VastaaPoista
  11. Päivi, Iittalan muotokieli on niin hyvin suomalaisen silmään sopivaa. Origot ovat ihania, vanhemman pojan luona ihailen aina niitä.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...