perjantai 6. tammikuuta 2012

Vilmuska mallina


Sain Vilmasta taskukameralla eilen näin kivan kuvan, kun ulkona houkuttelin sitä namilla nousemaan penkkiä vasten. Tomeraa vaikutelmaa lisää pieni valon ja kontrastin lisäys Gimp-ohjelmalla. Vielä voisi vaalentaa hiukan naamaa, se jää kovin tummaksi. 

Gimpissä on selvästi sellaisia tarpeellisia ominaisuuksia, joita Picasassa ei ole, kuten mm. se kontrastin hallittu lisäys. (Olenhan kertonut, etten jaksanut yksin opetella käyttämään Photoshopia, joka oli edellisellä koneella, enkä nytkään halua ostaa kallista kuvankäsittelyohjelmaa. Gimpin saa ladata  netistä ilmaiseksi.)


Tätä kuvaa olen vain rajannut Picasalla ja muistaakseni lisännyt värikylläisyyttä. Ehkä kuva ei ole täysin terävä, mutta muutenkin eron edelliseeen huomaa kyllä. Kameran asetuksissa ei kuulemma kannata käyttää korostettua kontrastia tai värikylläisyyttä. On helpompi korjata kuvankäsittelyssä tähän suuntaan.


Vilma jatkaa: Kävellyllä löysin hankeen hautautuneen mäkkärin juomapurkin, hehe. Väänsin siitä nopeasti kannen irti ja latkin  limpparit, ennen kuin kukaan ehti estämään. Hangen alta löytyvät herkut ovat parasta!


Pikkupuistossa heittelin käpyä ympäriinsä että sain leikkiin mukaan emännänkin. Lopuksi nakertelin kävyn hiutaleiksi ja söin osan, kuten aina hyvän leikin päätteeksi. Kotona kävin ensimmäisenä tarkistamassa, olisiko ruokakuppiin ilmaantunut jotakin edellisen kierroksen jälkeen.


10 kommenttia:

 1. Hui! Valokuvaustaitosi ja tietämyksesi melkein mykistävät tämmöisen pokkarikuvaajan. Mutta Vilma on kyllä niin viehättäv,ä että hänestä taitaisi saada hyviä kuvia pokkarillakin.

  VastaaPoista
 2. Sinä onnellinen, kun on Vilman kaltainen ihana kaveri!

  Vilman mainiosta ennakkoluulottomuudesta, luottavaisuudesta ja rohkeudesta (nooleudestakin)kertoo tuo epäilyksettömyys nauttia matkan varrelta löydetyistä makupaloista.

  VastaaPoista
 3. Pirkko, luulen että kyse on siitä, kuinka paljon tykkää koneista. Minä vaan tykkään ja jaksan opetella, toisin kuin vaikka siskoni. Mutta miehiin verrattuna olen tietysti täysi tumpelo, paitsi omaan mieheeni;)

  Rita, Vilma on mahdoton rohmu ja ahmatti. Se yrittää syödä Lunan saamat herkut jopa sen suusta. Ei siis ihme, että maahan heitetyt ruokajämät saavat sen hulluksi:)

  VastaaPoista
 4. Tuula ja Riitu6.1.2012 22.30

  Moiskis taas Mikkelistä ja hyvää Loppiaista!

  Tuli tässä mieleen, että onko siskolikalla mitään räyhäämiskohteita? Meillä Riitulla mopot (luulen johtuvan siitä, että pojallani oli mopo ja kun poikaa rakastaa ylitse vuotavasti, niin yhdisti sen eroamiseen...) mutta että traktorit, ne ne vasta vihollisia onkin:((((

  Meillä on nyt varottu ylitse kaiken kaikkea ulkoa löytyvää syömistä, sillä on löytynyt täältä epämääräisiä ruokakökköjä. Onneksi Riitu tottelee irti käskyä ja antaa ilman vastarintaa kaivaa suutaan. Paljonko muuten Vilma painaa? Meillä on yritetty pysyä yhdeksän kilon tienoilla, mutta ostettiin (ahneuksissamme tai säästeliäisyyttämme 15 kg:n säkki maxi ruokaa ja kuitenkin tyhmyyttäämme annettiin se normi annos ja painohan nousi 1,5 kg että huiskis. Nyt lenkit tuplattu hankittu laihisruokaa, jota annettu puolet maxin kanssa, lenkkeilyä lisätty runsaasti ja tulos näkyy. Tuota koiraa vaan kun ei saa väsyneeksi millään, yhtenä päivänä lenkkeilyä yli viisi tuntia ja leikit päälle ja koira ei ollut moksiskaan.

  VastaaPoista
 5. Tuula ja Riitu, kiva kuulla teistä taas! Vilma räyhää isoille mustille koirille aina, paitsi jos ovat vielä pentuja, mistä lie sen haistaa matkan päästä. Nyttemmin kaikki ohikulkijat pitää haukkua, jos ikkunastakin kuuluu ääniä.

  Kovasti mekin yritetään varoa syömisiä ulkona, kun yhteen aikaan muutama koira kuoli myrkkyyn. Mutta kun se ehtii siinä välissä, kun katsoo muualle.
  Painoa on nyt 12 kg, eli reilu kilo tiputettiin viime vuonna ruokamääriä hiukan vähentämällä. Vilma on kuitenkin isokokoinen kaikenkaikkiaan, myös aika korkea. Se olisi kuitenkin varmaan yhtä nälkäinen, vaikka annos olisi kolminkertainen;)

  VastaaPoista
 6. Vilma onkin kekseliäs koira ja nopeus on aina valttia.

  Täytyypä katsastaa tuo gimp ohjelma, jos saisi siitä jotain parannusta aikaiseksi.

  VastaaPoista
 7. Arleena, sinulla on varmaan jo picasa tai joku muu käytössä kollaasien tekoon ja perusmuokkaukseen, ja silläkin pääsee pitkälle. Nythän picasan päivityksessä tuli ihania uusi mahdollisuuksia leikkiä kuvilla:)

  VastaaPoista
 8. Hienot lapaset, täytyypä kopsata malli! Aloin taas kutoa sukkaakin pitkästä aikaa. - Ulla

  VastaaPoista
 9. Enemmän Vilma-kuvia, sanoo Olli ja toivottaa hyvää viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 10. Ulla, tuommosia vanttuita teki ennen Annikk-täti, joten nämä on pitänyt ostaa joltakin. Minusta ei ole noin pikkutarkkaan työhön kutimilla:)

  Olli, tulossa on varsinainen mäyräkoirailotulitus, odotahan vain!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...