lauantai 14. tammikuuta 2012

Toppatakkia etsimässä


Ihana talvi on tullut maahan menneen viikon aikana, mutta työviikko on imenyt niin tehokkaasti mehut tästä tädistä, ettei siitä ole jaksanut ulkoilmassa nauttia. Kerran kävin Vilman kanssa illalla puolijuoksua palauttamassa kirjan kirjastoon ennen sen sulkeutumista. Muina iltoina olen suosiolla nukkunut parin tunnin unet töistä tultua.Tänään kävin sauvakävelyllä kylmässä pohjoistuulessa. Vaikka nykyisin ei enää niin nökön nuukaa olekaan, miltä näyttää ulkoillessaan, niin kahdeksan vuotta vanha kevyttoppapukuni näytti tosi vanhanaikaiselta. Muistan, miten silloinkin piti tyytyä kompromissiin, kun kokoani ei löytynyt urheiluliikkeitten tangolta.  Puku löytyi Prismasta, missä ei ole mitään mainostamista. Ja se oli kuitenkin kokoa 42 eli ei mikään maailman lihavimman naisen vaate. Vuonna 2004 muoti oli väljää, joten takki on vieläkin liian iso, mutta housut sopivat.

Kävin päivällä muutamassa urheiluliikkeessa katselemassa toppatakkia.  Haluan ohuen kevyttoppatakin liikuntaan. Numero 42 kapeasta mallista ei mahtunut edes kiinni eikä sen isompaa kokoa ollut. Myyjä sanoi, että isompia kokoja tulee vain yksittäisiä kappaleita.

Kohta suurin osa suomalaisista on aika vanhoja, itse asiassa määrällisesti meitä 40-65 -vuotiaita on eniten. Nuoruusvuosien mittoihin pääseminen on vaikeaa, vaikka yritystä on. Meillä on rahaa ostaa vaatteita. Mitä meille on tarjolla?


Lohdutukseksi ostin Marimekosta mustavalkoisen pipon ja päätin, että tulevan takin on mätsättävä siihen.
12 kommenttia:

 1. Tuo on hermostuttava ilmiö. Tunnistan täysin.
  Olen saanut kerran uikkarikaupoilla iskun päin naamaani, kun nuori myyjätär totesi, että no teille meillä ei ole kyllä mitään, ja minä kun olen niin kesä-ja uikkari-ihminen ainakin kotipihassa. Noistakin ajoista lienee jo kymmenisen vuotta. No kenelle sitten on. Noille 14 vuotiaille on kaikkea ja heille kaikki käy ja kaikessa he näyttävät ah niin ihanilta ja äidit maksavat. (En ole lainkaan kade, annan tyttäreni näyttää kauniilta, sillä minä näytin jo tuolloin 14vuotiaana äidiltäni:(
  No joka tapauksessa 40-60v olisivat kyllä otollinen kohderyhmä sellaiselle, joka tohtisi meille jotakin suunnata. Minä tietenkin toivoisin, että vielä tehtäisiin jotakin värillistä. Parempia aikoja odotellessa minäkin kuljen vanhassa.

  VastaaPoista
 2. Oletko käynyt liikkeissä, jotka myyvät urheilukamppeita tai retkivaatteita? Niissä voisi olla, jos ulkoiluun tarttet. Kannattaa kysyä ominaisuuksista myyjältä. Omaan Fjällräven Tilda-takkiin olen muuten tyytyväinen, mutta kyllähän se hiostaa jos juoksee bussille, kun kerää kosteuden.

  Eikka

  VastaaPoista
 3. Meinasin ehdottaa, että mene Erätukkuun. Siellä saattaisi olla. Tai onkin. Ainakin ulkoiluvaatteita. Tosin aika nuorekkaita. Budget-Sport on kanssa tosi hyvä. Nuohan ovat molemmat jo nykyisin siellä, siis Seppälänkankaalla.

  VastaaPoista
 4. Itsekin hiihdän Prismasta ostetussa hiihto-lenkki-pyöräily-puvussa, jota olen käyttänyt ainakin viisi-kuusi vuotta ja takki on siinäkin mallia leveä. Olen nimittäin pitkäkätinen ja -jalkainen, joten normaalit vaatteet ovat auttamattomasti lyhyitä ulompien raajojen kohdalta.

  Olen samaa mieltä, että vaateteollisuuden pitäisi alkaa vähitellen ajatella markkinoiden yhä kasvavaa ryhmää, ikääntyviä ihmisiä. Ja vaatteiden tulisi yhteensopia alkavien ja nyt jo olevien vaivojen kanssa :) Ei siis nivelrikkoiselle kovin vaikeita nauhoja ja nippeleitä...

  VastaaPoista
 5. Sama ilmiö minullakin. Vaatekoot ovat ihan metsästä! Toppatakkia minunkin on huomenna lähdettävä etsimään kun entisestä on vanut lytyssä vuosien pesun jäljiltä.
  Tietyt kriteerit takin pitää täyttää, huppu,polviin asti pituus, eikä Micelinoloa.. Kolme kovaa vaatimusta.
  Oiskohan Prismassa?

  VastaaPoista
 6. Rouva K., tavallisia talvitakkeja on onneksi tarjolla kaikenkokoisia. Hiukan ihmettelen sitäkin, miksi plus-kokoiset vaatteet täytyy kerätä erilliselle osastolleen. Eikö muitten puseroitten lähellä voisi olla rekki, jossa olisi merkintä 42+ tms.?

  Eikka, kiitos vinkistä, olen unohtanut ne kokonaan! Sieltä saa kunnon laatuakin, jos nyt sitten maksaa enemmän myös. Mutta pitkäikäisiä kamppeita ne on.

  Lepis, Seppälänkankaalle menenkin heti maanantaina. Menen sattumoisin sinnepäin muutenkin, ensiapukurssille nimittäin:) Eipä ole tullut niitäkään käytyä pariinkymmeneen vuoteen.

  Aikku, pukeutuisin mielelläni putiikkivaatteisiin, mutta niissä koot tahtovat loppua 40:en tai olla muuten hyvin niukkoja. Sen verran jenkkakahvaa näyttää olevan normaalipainoisillakin keski-ikäisillä, että nuorille tarkoitetut pintaa nuolevat vaatteet eivät näytä hyvältä, varsinkaan kinttanat jakut. Ulkoiluvaatteissa pitää olla pientä väljyyttä.

  Anna, onneksi vaate kuluu joskus joskus loppuun, muuten kulkisimme ikuisesti samassa takissa;D Sinulla on kovat vaatimukset takille, toivottavasti löydät etsimäsi.
  Huppu minullekin pitää olla ja
  siirrän aina uuteen takkiin yhdestä vanhasta toppatakista irrottamani pörheän turkisreunuksen. Se suojaa yllättävän hyvin naamaa viimassa, minulla turpoaa nimittäin iho pakkasviimasta.

  VastaaPoista
 7. Minä löysin Gudrun Sjödenin alennusmyynnistä (netistä) 300,- euron toppatakin 72 eurolla ja maiharinkin ostin jo ennen alennusta ja nyt saisi puoleen hintaan. Niissä riittää XL-kokoisellekin L-koko. - Ulla

  VastaaPoista
 8. Ulla, sulla kävi tuuri, kun löysit tuollaisen tarjouksen! Gudrunilta löytyy hauskoja vaatteita, varsinkin mekot kiinnostavat, kun niitä en juuri ole käyttänyt.

  VastaaPoista
 9. Tuo on tosiaan ärsyttävää ja vaatteiden valmistajien näkökulmasta lyhytnäköistä ja typerää. Luulisi, että kannattaisi valmistaa vaatteita niille, joilla on mahdollisesti varaa kuluttaa. Harva 14-vuotias kuitenkaan töissä käy. Höh.

  Mutta kauniita, kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 10. Kirjailijatar, tähtään kyllä takaisin kokoon 38, mutta en silloinkaan halua pukeutua ihan samaan kuin 14-vuotiaat. Tyylikästä, laadukasta, nuorekasta ja kivaa, kiitos!

  VastaaPoista
 11. Nyt on talvi kauneimmillaan ja aina vain paranee, kun saadaan kimallus kehiin ja auringonpaistetta taivaalle.

  VastaaPoista
 12. ARleena, viikot menevät niin nopeasti, että helmikuun hanget on täällä ihan kohta:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...