tiistai 3. tammikuuta 2012

Niukuutta tiedossa, varsinkin kahvipöydässä


 Joulun suklaa- ja leivontapippalot loppuu nyt, ikävä kyllä. Mitään ei ole jäljellä; kahvitkin saa juoda sellaisenaan, vaikka suu huutaa jotain hyvää. Ne kaikki kaksi kiloa, jotka tulivat joulun aikaan, ovat kuitenkin hävinneet jo tähän päivään mennessä. Se ei onneksi ollutkaan rasvaa, vaan täyttyneitä hiilihydraattivarastoja ja nestettä , kuten uumoilinkin.


Kävin eilen taas tapaamassa laihdutusvalmentajaani ja ostamassa pusseja. Vaikka homma järkevästi ajateltuna tuntuu kalliilta ja älyttömältä, kun osaan tehdä terveellistä ruokaa ja kuka tahansa voi syödä vaan vähemmän. Mutta niinhän se ei oikeassa elämässä mene. Jos tiedolla laihtuisi, ei tässä maassa olisi yhtään ylipainoista. Jos haluan pudottaa painoa, tämä on tällä hetkellä minulle se, millä se onnistuu. 

Iso pata kalkkunasta ja runsaasta määrästä vihanneksia, mm. lehtikaalia. Maustettu inkiväärillä ja valkosipulilla.

Tarkoitus on tietenkin lisätä vähitellen sen oikean ruoan osuutta ja jättää pusseja pois. Nyt syön edelleen kolmen pussin lisäksi yhden lautasmallin mukaisen aterian päivässä (siis puolet salaattia, neljäsosa lämpimiä juureksia ja neljäsosa kanaa/kalaa tai muuta proteiinia). Illalla voin nälkään syödä vielä purkillisen rahkaa marjojen kanssa. Tarkoitus on pitää edelleen kalorit alle 800:n ja hiidihydraatit reilussa 50 g:ssa. Pelkkää ruokaa syömällä tästä ei saisi mitenkään kaikkia tarpeellisia ravintoaineita. Nyt ei kolmessa ja puolessa kuukaudessa ole iho ja hiukset kärsineet yhtään, kun syön lisäksi pähkinöitä ja käytän rypsiöljyä.

Amaryllis lopun edellä

Innostuin jouluksi ostamaan tähden vessaankin.
Kevyttä ja letkeää alkuvuotta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kyllä mää sulle hattua nostan tuosta laihdutuksesta! Ei muuten todellakaan onnistu oikialla ruualla, ainakaan mulla. Olen aloittanut vuoden keveämmin, mutta melkein joka päivä se mässy iskee taas armottomana viimeistään illalla, yleensä töissä kolmen maissa. Vaan on se herkkujen syönti kuitenkin vähempää kuin joulukuussa, joten hyvä suunta :) Ja kunhan jokapäiväinen ja viikonlopun runsaampi liikunta jatkuu niin ainakin on terveemmällä pohjalla elämä.

  Onnea jo kahden kilon kadottamisesta! Sadoilla grammoilla edetään tällä mun systeemillä.. Mutta mukava on suunnitella jo loppiaisen retkeä maastoon, kun on kaverikin tulossa mukaan.

  eikka

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon kun olet päässyt joulun jälkeen taas vauhtiin!
  Parin päivän takaisessa postauksessa oli aivan järjettömän kauniit jälkiruoat, mustikoin koristellut rahka-annokset. Olisikin hyvä idea tehdä aina hivelevän kaunista ja vähäkalorista ruokaa, vähän.
  Hyvää vuodenalkua!
  Meri

  VastaaPoista
 3. Hienoa!
  Täällä vedettiin kanssa nyörit tiukalle. Ihan omin sosein tosin. Nestettä lähtee nyt aika rutkasti. Katsotaan miten käy ;)
  Puntari pitäisi käydä ostamassa.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Eikka, hyvä suunta on sullakin, ja helpompaa on nyt, kun kotona ei ole enää joka nurkalla herkkuja heikkoa houkuttelemassa. Miltä kuulostais mässytön tammikuu? Mulla se onnistu hyvin viime vuonna, kun J haastoi mukaan. Rupesin napsimaan manteleita 2 palaa Premium-suklaata päivällisen jälkeen ja illalla manteleita. Niitä ei tartte niin kovasti mättää.
  Ja hyvää maastoretkeä, kavereitten kanssa voi olla hauskaa!

  Meri, sinisissä astioissa ja Ikean tarjottimella tuli värit kohdalleen siinä jälkiruokakuvassa. Kiitos kehuista:)
  Onneksi nyt tuli talvi, jospa se innostaisi taas enemmän ulkoiluun, kun ei loppuvuodesta viitsinyt vesikeleissä.
  Miellyttävää vuodenalkua sullekin!

  Lepis, nesteenlähtö tsemppaa hyvin, onnea! Mulle ainakin puntarilla käynti on parasta motivointia ja hankin sitä varten uuden ja luotettavan. Entinen näytti mitä sattuu suunnilleen ilmansuunnan mukaan.
  D-vitamiinia otan ruokien lisäksi 20-40mg päivässä, sitä tarvitaan. Pirteää oloa ja onnea laihtumiseen!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...