Tämä kakku ei sitten ole mikään täytekakku, vaikka vähän siltä näyttääkin. Eikä myöskään kosteanmehevä suklaakakku, vaikka näyttää vielä enemmän siltä, vaan kahvikakku. Kuivahko siis, mutta erittäin maukas ja vielä nopea tehdäkin. Ainakin jos lukee ohjetta kunnolla eikä tyri.
Bongasin tämän isänpäiväkakun muuten Maku-lehden Facebook-sivulta. Tässä alkuperäinen ohje.
Bongasin tämän isänpäiväkakun muuten Maku-lehden Facebook-sivulta. Tässä alkuperäinen ohje.
Kaapissa oli kolme irtopohjavuokaa. Piti olla 24-senttinen, mutta käteen tuli nyt kuitenkin näköjään 22-senttinen. Kakusta tuli siis korkea, mikä tarkoitti pidennettyä paistoaikaa, ja vielä toisenkin kerran pidennettyä. Meni ainakin puoli tuntia uunissa, vaikka ohjeessa luki 10 minuuttia! Ylipaistettu oli.
Appelsiininen mokkakakku
Voiteluun1 rkl voita tms. ja 1 rkl korppujauhojaPohja2 appelsiinia2 munaa1 1/2 dl sokeria4 dl vehnäjauhoja4 rkl kaakaojauhetta2 tl leivinjauhetta1 1/2 dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) tai sulatettua voita(ruokalusikallisen konjakkia tai sitruslikööriä) Laitoin Grand MarnieriaKuorrutus2 1/2 rkl voita[3 rkl kahvijuomaa] ei maistunut ollenkaan, lisäsin siis yhden espresso-annospussin ja ruokalusikallisen vielä sitä Grand Marnieria3 dl tomusokeria (kaakao)2 rkl kaakaojauhetta
Koristeluun 2 tl koristerakeita tai muuta koristetta
Kuumenna
uuni 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan
pohjalle. Voitele vuoka ja jauhota se.
Pese
appelsiinit hyvin. Raasta kuorta talteen 2 tl. Purista mehua 1½ dl.
Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakao- ja leivinjauhe sekä
appelsiininkuoriraaste.
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vuorotellen mehun ja
margariinin kanssa taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada
taikina vuokaan.
Paista
200 asteessa 10–15 minuuttia. Meillä ei kyllä riittänyt.
Jäähdytä
pohja ja siirrä se tarjoilulautaselle. Sulata kuorrutuksen rasva
kattilassa. Lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä
hetken aikaa. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele
nonparelleilla tai raastetulla suklaalla.
Nauti hyvässä seurassa kerma- tai vaniljavaahdon kanssa päiväkahvilla.
Taikina oli hyvää, voimakkaasti appelsiininmakuista. Kuorrutuksessa toimisi varmasti paremmin aito suklaa, mutta näitä aineita nyt on helposti kotona saatavissa.
Ai söinkö itse? Söin tietenkin, ja söin vielä pakastimesta tänäänkin. Luultavasti sieluni ei saa rauhaa ennen kuin kaikki on loppu.
Voihan suklaakakku, minkä sielunviettelyksen teit! Onneksi olen laiska leipomaan. Kävisi juuri noin, ei rauhaa ennen viimeisen murun katoamista parempiin suihin :)
VastaaPoistaPitää ruveta kuitenkin jouluksi miettimään suklaista kakkua, tuo Baileys- kakku se vois olla, mutta se ei kai käy autoileville eikä lapsille?
eikka
Eikka, koko kakkuun upotetaan vain 30 ml Baileys-likööriä, joten ei se tunnu autoilijan eikä edes pikkulapsen veressä missään, jos yhden palan kerrallaan syö. Mutta rasvan määrää ei passaa laskea, se on hirveä, maku taas järkyttävän ihana!
VastaaPoistaJOko on rauha sielullasi?
VastaaPoistaTuota on melkein pakko kokeilla,
tytär jätti kakkunsa leipomatta,
kun äiti huiteli ties missä. Joten...
Rouva K, jos teen tuota kakkua vielä uudelleen, teen sen ohuemmaksi isoon vuokaan ja paistan todella vähemän aikaa;)
VastaaPoista