tiistai 27. syyskuuta 2011

Vilmun laikkari


Vilma-koira oli viime talvena aika komeassa kunnossa. Ruokintasysteemillämme sen paino oli noussut jo 13,3 kiloon ja eläinlääkäri kehotti vähentämään ruokaa. Neidin ruokahaluhan on pohjaton ja syömistyyli muistuttaa lähinnä imuria. Pari sekuntia ja kuppi on tyhjä. Sitten voi nuolla tyhjää kuppia ja toivoa, että siihen ilmestyisi vielä taianomaisesti jotakin.

Iso on Vilman emäkin, eikä emäntääkään voi laihaksi sanoa (vielä, odottakaa vaan!). Lunan vierellä huomaa, kuinka niillä on ihan erikokoiset päät ja tassut, jos nyt ovat erinäköisiä mäyräkoiriakin. Vilma on myös paljon korkeampi ja pitkäjalkaisempi kuin Luna. 

Mittasin huvikseni säkäkorkeuden, kun neiti sattui hyvin suosiollisesti suostumaan käsittelyyn: se on 27 cm. Rinnanympärykseksi sain peräti 53 cm, mutta silloin Vilma suostui vain istumaan. Mittasin koko pituudenkin, kirsusta hännänpäähän 106 cm. Onko muilla yhtä isoa mäykkyä?


Tässä kuvassa Vilma näyttää vähän pulskalta, vaikka siinäkin se oli jo laihtunut vähän. Nyt painoa on pudonnut lisää, yhteensä puolitoista kiloa siitä, mitä se oli talvella. Punnitsimme miehen kanssa kumpikin pari kertaa, kun ei meinattu uskoa. Nyt neiti painaa 11,8 kiloa ja kylkiluut näkyvät elegantisti kävellessä, samoin vyötärö. (Emäntä tähtää samaan.)

Ja on nälkäinen. Iltaruoka on vähitellen siirtynyt ensin kuudesta neljään, sitten vielä aikaisemmaksi, jos vain joku on kotona. Kahdelta koira alkaa jo kulkea sen näköisenä ja tuijottella silmiin, että ON AIKA. Kolmelta alkaa yninä, jos ei vieläkään olla ymmärtävinään yskää.

Mikäs hätä tässä enää on. Anto ne lopulta.


Ylin kuva on minun ottamani, kaksi alempaa on ottanut Ystävä Ylivieskasta.12 kommenttia:

 1. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä

  VastaaPoista
 2. Teuvo, tervetuloa! Kävin vastavierailullakin ihailemassa upeita syyskuviasi.

  VastaaPoista
 3. Mäyräkoira on aina nälkäinen...
  Olli on iso ja painaa noin 12 kiloa. Kylkiluut näkyy ja vyötärökin (meilläkin emäntä yrittää samaa huonoin tuloksin).

  Tämän päivän myrskyssä olisi kevyempi koira noussut lentoon!

  t. Aikku

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon molemmille painon pudotuksesta. En muistanutkaan puhelimessa kysyä miten laihkari on edistynyt.
  Oletko jo aloittanut syksyn käsityökauden? Siinähän se aika mukavasti kuluu.
  Meri

  VastaaPoista
 5. Aikku, Olli ja Vilma voi olla aikalailla samankokoisia. Vilma syö aamulla ja illalla 1½ dl koirapuuroa tai jos sitä ei ole, niin 1½ dl RCanin-raksuja ja illalla Cesar-lihapurkin. Ja sitten on se isäntä, jonka lähellä kannattaa olla, kun se on keittiössä.

  VastaaPoista
 6. Meri, juuri nyt paino junnaa paikoillaan, vaikka kuuri jatkuu. Tiedän ennestään, että roppani ei juuri saavutetuista eduistaan luovu. Kannan varmaan satojen nälänhätien muovaamia geenejä mukanani!
  Kyllä, eilen löysin Cittarista ihanaa lankaa ja aloitin kaulahuivin teon. Otin juuri kuvia seuraavaan postaukseen:)

  VastaaPoista
 7. Oletko kokeillut Vilmalle light ruokaa vaiko vain vähentänyt normiruoan annosta? Lightversiossahan on niitä hitaasti sulavia kuituja,jotka pitävät kylläisenä pidempään.

  Meillä on suunniteltu Taralle hankittavaksi sellaista hotkivan koiran kuppia, jolloin ruoan syömiseen joutuu väkisikin kuluttamaan enemmän aikaa.

  Herkkupaloiksi suosittelen Best Friendin/Racinelin Dental Sticksejä, joissa on vain 3% rasvaa, ovat siis ilmeisen keveitä kasvispohjaisia herkkuja.

  VastaaPoista
 8. Nelli, en ole kuullutkaan light-ruoasta, mutta osittain siksi olen keittänyt koirapuuroa. Siihen kun laittaa vähärasvaista jauhelihaa, täysjyväviljoja ja porkkanaa, on se varmasti kuitupitoistakin. Eläinlääkäri neuvoi antamaan kalaöljyä lisäksi, kun kutinakin on meillä vaivannut. Dental-stixin olen heittänyt aina lähtiessä, se on suurta herkkua. Toisaalta multa on unohtunut jatkuvasti Vilman hampaittenpesu.

  VastaaPoista
 9. Olli syö 4 dl Trovetin peura-perunanappulaa, arkena kerran päivässä. Viikonloppuna yleensä jaetaan kahteen annokseen.

  VastaaPoista
 10. Kyllä Ollikin siis syö aika paljon. Teillä tehdään varmaan pitempiä lenkkejäkin. Royal Caninin pikkukoira- tai mäykkyruoka saattaa olla rasvaisempaa kuin tuo Trovet, koska annoimme yhteen aikaan aamuin illoin 2 dl ja se oli liikaa.

  VastaaPoista
 11. Minä vaan ihailen tuota Vilman kauneutta, oli pientä pyöreyttä tai ei.. Turkki loistaa ja silmä on niin kirkas <3 :)

  VastaaPoista
 12. Kati, turkki kyllä loistaa, eikä siihen tartu edes punkit. Ainakaan en ole vielä koskaan nähnyt punkkia, vaikka naapureitten koirissakin niitä on ollut. Eikä nyt olla enää pyöreitäkään:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...