sunnuntai 7. elokuuta 2011

Syksy tulee, lehdet lakastuuSyksy tulee, lehdet lakastuu
ja sitten talvi ja alkaa pakastuu
kevät saapuu ja jengi rakastuu
kesä loppuu ja tuntuu ettei koskaan takas tuu.
Näin laulaa Paleface viime vuonna ilmestyneellä levyllään Helsinki - Shangri-La. Soitan sitä usein keittiössä ruokaa laittaessa. En välttämättä ole samaa mieltä kaikista asioista, mutta pidän levystä hirveästi. Olen pitänyt muistakin. Tässä vielä Karavaani kulkee.
Mutta meillä jatkuu vielä kesäloma, ja se tietää lisää tätä viimetipan remonttia. Eteinen on nyt tyhjennetty, iso seinäpeili, taulut ja naulakot irrotettu, seinät pesty...Ja nyt pitäisi tarttua kohta telaan ja pensseliin. 

Sitä ennen olen pessyt vaahdolla sohvasta Vilman lempipaikan kahteen kertaan ja valmistanut kolmen ruokalajin lounaan etukäteen. Mistä tämä tekemisen puuska on yhtäkkiä tullut? Olen tosin kerännyt voimia koko vuoden, niin että energiaa on kyllä, parinkymmenen kilon verran ylimääräistäkin. Ehkä se on vaan sitä, että muutos on pitkästä aikaa saatu liikkelle, iso pyörä pyörähtänyt käyntiin, kuten meillä töissä on tapana sanoa.

Saa nähdä, saanko maalauksen jälkeen eteisen muuten suunniteltua ja toteutettua sellaiseksi kuin haluan.


6 kommenttia:

 1. Jotenkin on haikea mieli, kun kesä on ollut niin kaunis ja ihana. Onnea remonttihommiin! Samaa tehdään täälläkin.

  VastaaPoista
 2. Kauheasti olette saaneetkin aikaan! Minäkin sain loppuviikoksi puhdin kaivettua jostain. Sisin kai tiesi, että huomenna alkaa työt... Hyvää loman jatkoa ja remonttihommien sujumista!

  VastaaPoista
 3. Ilona, haikeaa on, vaikka nyt on saatu yllin kyllin kaikkea kesäistä hyvää. Jos lämmin jatkuisi aina vaan, olisimme varmasti kohta lopen kyllästyneitä;)
  Intoa muutoksiin sullekin!

  Päivi, töitten alkamiseen osaa jo valmistautua, ei tule niin suurena muutoksena. Vaikka ensimmäinen päivä kokonaan istuen tuntuu kyllä selässä. Mukavaa työnaloitusta!

  VastaaPoista
 4. Upea krassikuva! Mietin tällä viikolla, että krassi on varmaan lempikukkani, oikean kesän symboli minulle! Ja hieno mystinen karmiininpunainen rikkaruoho, kyllä tuota kelpaa kuvata, mutta täällä ainakin on vielä ollut hellepäivä eikä syksystä tietoakaan!

  Ulla

  VastaaPoista
 5. Siellä ollaan hyvin puuhakkaita ja jälkeä kuulostaa syntyvän. Mukava piristys kesän lopussa on saada kotiin uutta ilmettä.

  VastaaPoista
 6. Ulla, krassi on tosi loistava väreiltään. Olen usein kylvänyt siemieniä kesäkukkalaatikoihin ja heinäkuun lopulla heittänyt kesäkukat pois. Krassi on päässyt kohahtamaan liekkeihin!

  Arleena, onneksi meni kerran tämä touhuvaihdekin päälle. Hellekesänä ei ole voinut tehdä paljon mitään. Viileistä ilmoistahan tämä tietysti johtuukin...

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...