torstai 18. elokuuta 2011

Sadepäivä kotona


Kaksi päivää on satanut taukoamatta. En silti valita, sillä naismuistiin eli koko kesänä täällä ei ollut yhtään kokonaista sadepäivää, ainoastaan virkistäviä kuuroja silloin tällöin.  Sain lopultakin luettua Siri Hustvedtin Kesä ilman miehiä, joka on odottanut jo pari viikkoa yöpöydällä koskemattomana. Se olikin yllättävän helposti sulateltava verrattuna suosittuun Kaikki mitä rakastin -kirjaan. Siitähän en saanut mitään otetta ja jätin kesken.


Ompelin eteisen penkille lopultakin harmaat päälliset.  Samalla ihmettelin, etten ole näin yksinkertaista ja oikeastaan itsestäänselvää ratkaisua tullut ennen ajatelleeksi. Etolasta hain palaset vaahtomuovia ja kangaskaupasta samettisen näköistä kangasta, joka on vesipestävää. Kertoivat liikkeessä kankaan olevan supersuosittua. Heillä oli pitkä lista varauksia.

Selkänojan virkaa toimittaa pieni höyhentyyny, joka on kuljeksinut toimettomana vähän siellä sun täällä.


Vilmalla on nyt oma pehmeä alusta vakiopaikassaan. Siellä kelpaa koisata. Unta onkin sateella riittänyt eikä ulkona ole voinut mennä viittä metriä kauemmas ovesta.

heti maalauksen jälkeen

Eteisestä tuli maalauksen jälkeen jotenkin väritön. Entiset mustavalkoiset taulut eivät näytä siellä oikein miltään, tai ainakin kaipaan väriä joukkoon. Tummanharmaa kangas kaipaa ehkä parikseen jotain tummaa, kun mattokin on vaalea. Vein yhden hyvin tumman taulun kehystettäväksi, se kun on odottanut vuosikausia oikeaa paikkaa. Saan sen ensi viikolla, saa nähdä, miten sopii.


Kokeilut lampun kanssa jatkuvat. Tässä harmaan nauhan päälle on kiedottu pellavanauhaa.


Eteisestä päin katsottuna nauhat ovatkin liikaa. Otan ne pois.


Televisioseinälle sain tehtyä eteisen kankaasta tummanharmaan tyynyn, jota se on kaivannut koko ajan. Nyt olen aika tyytyväinen väreihin. Tuoliin en ole enää yhtä tyytyväinen, mutta ainakin siinä on hyvä istua. Siis sitten kun on heitellyt kaikki tyynyt pois.

Tekee hyvää tällainen pysähtynyt olo sateella. Kun ei tarvitse mennä vielä töihin eikä tehdä mitään erityistä juuri nyt. Voin vain olla ja hissutella. Eilen keittelin ystävältä saatuja mustia ja punaisia viinimarjoja mehuksi. Oli niin perinteinen syksyolo!

Huomenna on taas ihan toinen meininki.


10 kommenttia:

 1. Mahtaa olla mukava tunne saada remontti valmiiksi ennen syyssateita. Saa huilata. Toivottavasti se vielä paistaakin siellä päin myös. Meillä äsken hieman jyrähteli, muuten ollut ihan kesäisen aurinkoista.

  VastaaPoista
 2. Hienosti Vilma sulautuu residenssinne muutenkin tavattoman tyylikkääseen kokonaisuuteen.

  iisi

  VastaaPoista
 3. Nyt Vilmalla on kiva oma kolo eteisessä. Nukkuessaankin voi tarkkailla tulevaa ja menevää liikennettä.

  t. Aikku

  ps. Mikä funktio on eteisen penkin hyllyllä olevalla valkoisella "laatikolla"? Siihen tilalle sopisi hyvin kankaisiin mätsäävät korit, varmaan pari matalaa koria vierekkäin. (kommentoijan oma mielipide)

  VastaaPoista
 4. Sinulla on olut touhukas loma. Olette saaneet paljon näkyvää ja tyylikästä aikaa. Oma eteiseni odottaa edelleen ideoiden toteuttamista... Helsingissä ei ole satanut kuin muutamia pyrskähdyksiä, muuten on kyllä jo niin syksyä, että voih. Vilma on kovin ilmeikäs koira.

  VastaaPoista
 5. Vilman nukkumapaikka on todella mainio, saa olla vähän kuin piilossa.
  Mukavahan penkistä tuli siinä on hyvä istahtaa vaikka kenkiä vetä'essä jalkaan ja jalasta pois.

  Tauluryhmä rytmittää mukavasti yhden seinän.
  Television takana olevat maalaukset tuovat mukavasti lämpöä olohuoneeseen.

  VastaaPoista
 6. Minultakin jäi Kaikki mitä rakastin kesken. Oikeastaan en ole tunnustanut tätä edes itselleni ennen kuin juuri nyt. Kirja makaa yöpöydälläni ja kuvittelen, että vielä joskus sen lukisin.
  Hyvää jatkoa hyvään syysoloon!

  VastaaPoista
 7. Lepis, työmies tuolla naputtelee, eli valmista on tulossa.

  Iisi, värit on tietysti valittu koiraan sopiviksi, vai menikö se sittenkin toisinpäin?

  Olllilla on varteenotettavia mielipiteitä sisustuksesta;) Valkoinen laatikosto on Ikeasta ja pitää sisällään kenkienhoitovälineitä ja kakkapusseja. Nyt kun sanoit, niin oikeankokoiset ja -väriset korilaatikot näyttäisivät paremmalta. Aiemmin siinä oli kaksi muovikoria ja välillä ei mitään muuta kuin roinat. Kamera paljastaa ihan eri tavalla kuin epäkohtiin tottunut oma katse.

  Päivi, tähtään siihen, että eteinen vastaisi nykyajan vaatimuksia. Se on harmittanut minua jo toistakymmentä vuotta.

  Arleena, haluamme kumpikin joskus istua kenkiä kenkiä pois ottaessa, eikä muualle mahdu tuolia. Joka seinällä on ovia tai oviaukkoja.
  Nuo maalaukset eivät ole yhtään mielivärejäni, mutta niin vain tykästyin ja siitä lähti värimuutos koko huoneeseen.

  Pirkko, tiedän monia, jotka eivät ole päässeet jyvälle tuosta kirjasta. En pitänyt kenestäkään ihmisestä siinä enkä tuntenut mitään halua saada tietää heistä enempää. Hyllyssä se odottaa, myöskin siinä toivossa, että joskus olisi oikea mielentila.

  VastaaPoista
 8. Anttilassa ja Kodin ykkösessä oli tosi halpoja mattoja vähän aikaa sitten. Muutama tuli silloin hankittua. Mikset vaihtaisi myös eteisen mattoa harmaaksi/tumman harmaaksi? Tosin ne alennukset taisi loppua, mutta tällainen tuli mieleen.

  On teillä kyllä ollut ja tulee olemaan viihtyisä ja kaunis koti.

  eikka

  VastaaPoista
 9. Eikka, harmaa kävisi hyvin tuohon eteiseen. Aika monet koiranpissat takavuosilta on jo tuossakin matossa enkä ole uskaltanut pesettää sitä. Eli ennen pitkää menee vaihtoon. Lumivyöry tämä muutos on!

  VastaaPoista
 10. Onpa loistava loikoilupaikka Vilmalle tehty!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...