torstai 11. elokuuta 2011

Puistossa ja kotona

Aika huikea penkki!
Jyväskylässä Lutakossa asuvilla on hieno puisto keskellä aluetta. Yksi ystäväni asuu puiston reunalla ja hänen olohuoneensa isosta ikkunasta aukeaa upea näkymä vihreään puistoon. Tai se sana voi olla harhaanjohtava, koska puita siellä ei juurikaan ole, vaan nurmikkoa, joka aaltoilee. Olin koirien kanssa liikkeellä, joten en yrittänytkään hahmottaa aluetta kokonaisuutena, vaan kuvasin muutamia silmää ilahduttavia yksityiskohtia.

Italialaista lasimosaiikkia

Taitelija Marja Kolun Rastatukkainen soffa -teos
Venetsialaista lasimosaiikkia

Marja Kolun Aatamin puraisu, ei vaan tullut kuvaan ihan kokonaan
Nuorempi poika muutti avovaimoineen alkukesästä tälle uudehkolle alueelle rautatien ja järven välissä. Koko 1900-luvun alueella toimi Wilh. Schaumanin faneritehdas. 2000-luvun alussa paikalle nousi uusia komeita kerrostaloja hienoilla järvinäköaloilla. Sinne hankkiutui asumaan moni vanhempi pariskunta omakotitalon jäätyä liian isoksi.

Innova-torni
Polku voi olla tämänkin näköinen
***

Täällä kotona hommat etenevät pikkuhiljaa. Olen sopinut sukulaismiehen kanssa eteisen naulakkorempasta, sähkömiehen kanssa pistorasioitten vaihtamisesta ja muutaman korjaamisestakin. Samalla teetän olohuoneen kattoon pistokkeen ruokapöydän yläpuolelle. Kynttiläkruunu on kiva, mutta sähkövalollekin voi olla jo käyttöä. Edellinen sähkömies pari vuotta sitten ei halunnut tehdä sitä, hänen mielestään johto olisi näyttänyt rumalta katossa. Siis reilu metri verholaudasta eteenpäin...

Jännittävää, miten muutoksen alkaessa se tuppaa jatkumaan lumivyöryn lailla. Hankin eteisen penkin päälle vaahtomuovin ja alakerrokseen koiralle ohuemman patjan. Päällystän ne, kunhan saan kankaat huomenna.

Tuunaaminen ei ole ollenkaan minun juttuni, mutta innostuin ostamaan 5m mustaa kanttinauhaa, ja kiedoin sitä spiraaliksi Ikean valkoiseen lampunvarjostimen ympärille. Se muttui heti tylsästä mielenkiintoiseksi.  Tosin harmaa olisi vähän lempeämpi väri, ei niin tiukkaa kontrastia, joten hankin ehkä sittenkin huomenna harmaata nauhaa.

Onneksi on lomaa. Olisi kauheaa olla töissä juuri nyt, kun on into päällä. Kerrankin!


16 kommenttia:

 1. Jotenkin tuli heti mieleen itävaltalaisen Hundertwasserhausin rakennustaide. Olisiko taiteilija saanut sieltä vaikutteita?

  Hienoa ja piristävää ja vaatii uskallusta. Kiva, että olet saanut kaikenlaista uutta ilmettä tehdyksi : )

  VastaaPoista
 2. Jopas siellä saadaan aikaan! Tulee varmasti hyvän näköistä. Paljon vaatii aikaansaamista ja vaivannäköä remontti, työn ohessa se on huh, ihan liikaa.

  Tuunaamalla saa yllättävän paljon muutosta aikaan. Eikös se kynttiläkruunukin ollut sun tuunaama?

  eikka

  VastaaPoista
 3. Mayo, Hundertwasserhausia en ole nähnyt, mutta kuvat on tuttuja, kun niitä netistä vilkaisin. Samaa tyyliä on paljon.

  Eikka, kauan tätä muutosaaltoa on odotettukin. Onneksi olemme olleet lomalla. Kynttiläkruunussa on vaan muutamia koristeita roikkumassa:)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa innostavalta nuo sinun puuhasi. remontteeraminen on toisaalta hauskaa mutta myös kyllä uuvuttavaakin jossain vaiheessa kun ei valmista tunnu syntyvän koskaan. Meilläkin olisi pienoista muutosta ilmassa kun bonustytär muutti opiskelijakämppään ja alakerrasta vapautui suurin makuuhuone vaatekomeroineen... jaksaiskohan sitä alkaa muuttopuuhiin... Toisaalta kun tietää että siinä käy juuri niinkuin sinulla, sillä alakertaahaan me EI olla vielä rempattu, yläkerta sen sijaan kokonaan!Yläkerta on meillä varsinainen asuinkerros ja siinne on myös käyninne on käynti ulkoakin, meillä on nimittäin rinnetalo! Mutta inspistä odotellessa seuraan sinun innostustasi!

  VastaaPoista
 5. Upeita penkkejä ja lasimosaiikkitöitä.
  Kyllä Suomessakin osataan ilhaduttaa puistotaiteella.

  Sinullehan on tulossa monenlaista mukavaa piristystä kotiin. Sopivasti syksyksi,

  VastaaPoista
 6. Kiva, kun laitoit nämä kuvat! Piti viimeksi käydä siellä katsomassa miten Päijänteen ylilyöntiaallot ovat pärjänneet. Viimeksi olen käynyt ihastelemassa niitä, kun puisto oli rakennusvaiheessa. Oli jopa Haloefektin kanssa puhetta, mutta niin se käynti vain unohtui. No, ensi kerralla.

  VastaaPoista
 7. Makeet nuo mosaiikkiteokset ja hieno paikka asua.
  Sun lampputuunaukseksi kuulostaa mielenkiintoiselta, voisit vähän väläyttää kuvaa siitä;)

  VastaaPoista
 8. Maaretta, tuskastuttavan hitaasti kaikki etenee, ja siinä minulla riittää opettelemista vieläkin. Ehtii välissä muuttua suunnitelmatkin, ja sekin tekee hyvää: muuten meillä olisi vaihdettu lattiakin laminaattiin...
  Teillä on nyt yksi kerros kokonaan omassa käytössä, sehän on kivaa ja käytännöllistä. Onko alakerta vierashuoneina, vai ajattelitko siirtää sinne teidän makuuhuoneen?

  Arleena, tuo puisto näkyy lukemattomiin kerrostaloasuntoihin ympärillä, joten siihä ei tosiaan ole verorahoja tuhlattu, vaan käytetty ihan oikein. Alueesta on paljon iloa ihmisille.

  Lepis, Päijänteen aalloiltahan ne tosiaan näyttävät! En ole kuullut tuota nimitystä ennen, ihmetellyt vaan, mistä moinen idea. Jyväsjärven rantareitti on kaupungin helmiä, sinne on kaikkina vuodenaikoina kiva mennä pyöräilemään tai kävelemään.

  Henrietta, lampputuunaus naurattaa itseäni, kun se on ihan mulle vierasta aluetta. Otin silti tänään ehdotuksestasi kuvia ja postaan ne, kun ehdin:)

  VastaaPoista
 9. Onpa mielenkiiintoinen puisto. Jyväskylä on minulle ylipäätään hyvin vierasta seutua, niin myös tuo puistokin. Terävänurkkaisen talon suunnittelija ei ole kyllä perehtynyt feng shuin oppeihin ;)

  VastaaPoista
 10. Sähkövaloja tarvitaan pikemmin kuin huomaammekaan. Ilta illalla hämärtyy ja elokuun lopulla on jo pimeää. Ensi viikoksi on luvattu lämpimiä päiviä, toivottavasti myös hämyiset elokuun illat ovat lämpimiä.

  Sinulla on tosiaan sisustus- ja remonttidraivi päällä! Meillä takkaremontti on huonekaluja vaille valmis, joten mies purkaa jo vanhaa pihavarastoa. Uusi on tulossa tilalle.

  VastaaPoista
 11. Tähän asti vieraat ovat majaliieet alakerrassa. Se on kyllä ollut kätevää etenkin lapsiperheille! Mutta enimäkseenhän täällä ollaan me kaksin ja suurempi makuuhuone vaatehuoneineen kyllä houklttaa. Sitäpaitsi suihkutilatkin ovat alakerrassa. Ja miehen lempihuone eli takkahuone suurine taulutelkkareineen... No katsotaan miten käy! toisaalta myös olisi kiva kun yläkerta eli olohuone, keittiö ja ruokalutilat olisivat erikeseen ja makuutilat erikseen...Tälläisiä näemmä toisten rempoista lukeminen pistää liikkeelle!

  VastaaPoista
 12. Päivi, iso Innova-torni ei ole fengshui, mutta on muuten aika hauskannnäköinen erilaisuudessaan. Luulen että se on kaupungin korkein talo.

  Aikku, nytkin on myöhään illalla jo ihanan pimeää. Kumma miten eksoottiselta se osaa joka syksy tuntua. Sitten äkkiä sitä on ihan liikaa.
  Takkahuoneen sisustuspuoli on ilmeisesti sun vastuulla, joten intoa siihen:) Teillä mies on ilmeisesti samanlainen touhuaja kuin isäni, jolla pitää olla mökillä koko ajan joku projekti menossa. Äidilleni riittää terassilla istuskelu.

  Maaretta, on sekin kivaa, että voi valita makuuhuoneen. Ja on kätevää, että tarvittaessa kumpikin voi olla eri kerroksissa. Toisten blogeista saa kyllä hauskasti kimmoketta uusiin kokeiluihin. Eipähän olla jämähtäneitä!

  VastaaPoista
 13. Takkahuoneen sisustuspuoli vaatisi reissun Ikeaan, olen sieltä katsonut pelkistettyä, valkoista tv-tasoa. Nyt huoneessa on yksi tuoli ja kerron kaikille huoneen olevan mietiskelyhuone. Yksin omassa rauhassa voi istuskella koivumetsässä :) Ja niin, mieheni on sellainen työmuurahainen, joka puuhastelee koko ajan. Ensimmäinen mieheni ei tehnyt kotona ikinä mitään, toinen senkin edestä. Olen kuitenkin paljon tyytyväisempi tähän nykytilaan.

  VastaaPoista
 14. Meillekin on jäänyt pysyväksi Ikean musta tv-taso, kun en sopivan mittaista muuten löytänyt. Maksoi alle 50 euroa:D

  VastaaPoista
 15. Mahtava luomiskausi sinulla menossa! Anna palaa vaan!

  VastaaPoista
 16. Kiitos Rita! Joskus näinkin:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...