tiistai 5. heinäkuuta 2011

Suunnitelma selkiytyy


Tässä on meidän makkari vuonna 2006 maalattuine seinineen. Tuo sininen muuttuu pian muuksi, luultavasti grafiitinharmaaksi, kuten työhuoneessa. Vuoteen oikealla puolella on vaalea ikkunaseinä, kaksi isoa ikkunaa, ja valkoiset verhot.


Tämän kuvan olen joskus leikannut talteen, Glorian kodista luultavasti. Se on unelmieni makkarin näköispainos. Koska meillä on jo maitokahvin värinen sänky, yksi seinä ja pimennysverhot, ei sitä väriä voi tuoda samaan huoneeseen enempää. Tarvitaan terästystä.Tässä jokseenkin epämääräisen näköinen suunnitelmani. Kuvat olen leikannut lehdistä, mutta värit ja tyyli ovat samat kuin meillä. Takaseinästä voisi tulla harmaa, tehosteväreinä tyynyissä on nytkin syklaami ja violetti.Olohuone muuttuu vain takaseinän osalta sekin. Entinen sininen väri lähes koko seinän peittävän mustan kirjahyllyn takana saa muuttua harmaaksi.  Inspiraatiokuvat edustavat omaa tyyliäni, mutta eivät ole meiltä. 


Näin pitkälle olen päässyt tänään. Se vaati jo tuhdin annoksen jäätelöä ja loppuillan katsellen Sotaa ja rauhaa.

Joku meillä on onneksi täysin huoleton.


9 kommenttia:

 1. Grafiitinharmaa on upea väri! Kuulostaa upeilta värisuunnitelmilta.

  VastaaPoista
 2. Selkeä väri, grafiitinharmaa. Lila ja fuksia/syklaami sopivat tehosteina.
  Kotia on mukava uudistaa. Meilläkin pitäisi mennä kaikki seinät läpi pesten ja maalaten. Valikoisin nyt hieman lämpimmän valkoisen ehkä lumen.

  VastaaPoista
 3. Lepis, ei ole jäljellä enää kuin toteutus, ja minä olen maalari. Vaikein osa on tilan tyhjennys.

  Arleena, ajatukset ja aika muuttuvat, ja on kiva uudistaa kotia vastaamaan niitä pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
 4. Syklaami sopii ihanasti sekä maitokahvin että harmaan kanssa. Alemmista inspiskuvistasi jaan ihastuksen valkoiseen sohvaan - tai mieluiten kahteen vastakkain olevaan valkoiseen sohvaan. (Mikä ei ehkä kuitenkaan ole ideaaliratkaisu mustan koiran kotiin ;) )

  VastaaPoista
 5. Ina, ei ole valkoinen sohva meilläkään, vaan vaalea beige mikrokuitukangas. Sen voi helposti pyyhkiä puhtaaksi ja irtopäälliset pestä. Pienet mustat karvat tarttuvat kyllä siihenkin.

  VastaaPoista
 6. Hyvältähän nuo näyttävät, ihan sinulta :) Toivottavasti nautit sisustuksen suunnittelusta! Johan siihen vähän jäätelöä tarvitaan.. Ehkä enemmänkin jäätelöä -itse en omaa tuollaista suunnittelutaitoa ja koen sen kovin kuluttavana edes alkaa miettiä moisia. Jo yhden maton ostaminen teki tiukkaa. Harmaa käytävämatto lähti matkaan, helppo ratkaisu.

  eikka

  VastaaPoista
 7. Eikka, harmaa matto antaa ihmeesti ryhtiä tilalle, varmaan teilläkin. Mietin sitä väriä joskus tulevaisuudessa meille olohuoneeseen.

  Tikkurilan sivuilta saattoi ladata ohjelman, jolla voi vaihtaa esimerkkihuoneen kalusteitten, tekstiilien ja seinien väriä. Oli mielenkiintoista nähdä, miten paljon maton värikin vaikuttaa.

  VastaaPoista
 8. Toivottavsti makkarista tulee hieno. Pläntti sävyä seinään ennen koko seinän maalaamista tekee valinnan helpommaksi. Sisätilan värikokemukseen vaikuttaa todellakin harmillisen monta asiaa.

  VastaaPoista
 9. Päivi, kun maalasin aikoinaan eteistä ruusunpunaiseksi, piti sekoituttaa kolmekin eri punaista ennen kuin sopiva väri löytyi, syklaamia oikeastaan. Nyt pitäisi viitsiä tehdä sama harmaan kanssa. Kokeilin kyllä Tikkurilan ohjelmaa, jossa saattoi mallata erilaisia harmaita omanväriseen huoneeseen. Siitäkin näki, miten värit vaikuttavat toisiinsa. Väärä väri voi saada muut näyttämään likaiselta.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...