perjantai 1. heinäkuuta 2011

Aurinkoa, ruokaa ja -perjantai-ilta!

   Lapsia meren rannalla, Josef Israëls
Amsterdamin historiallinen museo.

Sopivan lyhyen työpäivän päätteeksi mies tuli hakemaan minut töistä kaupungille. Näin jo ovelta, että hän oli saanut uudet silmälasinsa. Näytti ihan siltä kuin autossa olisi istunut hänen nuorempi veljensä. Sangoissa oli paljon samaa kuin Johnny Deppillä, ja tiesin hänen siihen tähdänneenkin. Samalla hän sai kohtuuhintaan ensimmäiset aurinkolasinsa vahvuuksilla, nekin oikein pukevat.

Kävimme salaatilla ja hankkimassa tuliaiset ystäville, joitten luo lähdemme ajamaan huomenna. Kaupungilla ei ollut ollenkaan hassumpaa olla kolmenkymmenen asteen helteellä, kun isot liikkeet oli hyvin  ilmastoitu. Toisin kuin meillä töissä, jossa kostea lämpö alkoi tänään jo tuntua aika häiritsevästi.

Poika ja miniä ovat kohta tulossa viikonlopuksi kortteeriin, ystäviensä häihin. Valmistin iltapalaksi kevyen kesäkurpitsa-purjogratiinin Kodin kuvalehdestä. Sen kanssa aion tarjoilla Nellen postaamia kaneli-sahramitomaatteja ja hyvää leipää. Kuivatin juuri tomaatteja kolme tuntia uunissa. Viiniksi hankin Steiningerin Rieslingiä, jota keskustan Alkon myyjä kehui kovasti.

Tomaattien ohjeen Nelle oli löytänyt Ghillie Basanin marokkolaisesta keittokirjasta. Se kuulosti niin houkuttelevalta, että hain kirjan samantien kirjastosta. Pohjoisafrikkalainen ruoka kiinnostaa kovasti ja sopii hyvin kesäksikin.

Kuva: HS
Marokossakaan ei ole tullut koskaan käytyä...7 kommenttia:

 1. Kesäkurpitsa-purjogratiini kuulostaa hyvältä. Huomasin kaupassa tänään, että nyt oli myynnissä kotimaisia kesäkurpitsoja. Olin jo ottamassa niitä, mutta sitten ajattelin tekeväni ihan muuta.

  VastaaPoista
 2. Joskus nuorena tykkäsin nauttia viikonlopun viihteeksi pullon rieslingiä, lienee ollut unkarilaista, joka kuivatti syljen suusta.
  Vuosikymmeniä myöhemmin teimme makeaa ja maistuvaa kotiviiniä. Se harrastus loppui siihen, että se maistui liian hyvältä vierailijoilla ja jopa itselle.

  iisi

  VastaaPoista
 3. Olemme kulkeneet samoja katuja ja vierailleet samoissa paikoissa-näinköhän vielä samaan aikaan. Pidän silmäni auki jatkossa :).

  Kesäkurpitsat taisivat löytää tiensä nyt meidän tämän päivän ruoaksi..

  VastaaPoista
 4. Heippa! Täällä uusi lukijasi. Ihana blogi!!Tervetuloa myös romulyyli-blogiin visiitille toivottaa Riitta Sinikka.

  VastaaPoista
 5. Arleena, minäkin löysin pieniä ja erittäin maukkaita kotimaisia kesäkurpitsoja. Niitä olisi voinut syödä sellaisenaankin, mutta paistokseen voisi lisätä kyllä vaikka yrttejä vähän enemmän, tai currya.

  Iisi, silloin joskus ei paljon muuta ollutkaan tiedossa kuin Rizling. Oli nekin aikoja, kun tiskin takaa piti osata sanoa oikea viini ilman, että pääsi tutustumaan tavaraan. Kotiviinin teossa on monelle käynyt samalla tavalla;)

  Pikkujutut, olette siis täällä kesälomalla. Tiedä vaikka olisimmekin toistemme ohi kulkeneet:D Mukavia lomapäiviä teille!

  Riitta Sinikka, tervetuloa! Lähdenpä katselemaan, mitä sinulla on tarjolla.

  VastaaPoista
 6. Herkullisilta kuulostavia ohjeita. Kiitti, täytyypä kokeilla!

  VastaaPoista
 7. Päivi, tomaatit olivat ainakin kokeilemisen arvoisia jollekin mausteiselle lihalle esimerkiksi. Itse tykkäsin niistä kovasti, muut eivät maininneet mielipidettään;)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...