lauantai 14. toukokuuta 2011

Vapaaviikon valitut


Hävisikö teiltä muiltakin eiliset tekstit ja kommentit kokonaan? Katselin tänään ihmeissäni, että ihan kuin olisin eilenkin kirjoitellut jotakin, en tietenkään enää muistanut, mitä se oli.  Picasa-albumista tarkistin, mitä kuvia olin eilen käyttänyt. Aikaisemmin ei sentään ole hävinnyt mitään. Sitä edellisestäkin postauksesta on hävinnyt osa kommenteista.

Teetin muutamasta valokuvasta suurennoksen ja vein  niistä kaksi tänään kehystettäväksi. Toinen on tuo leinikki. Pidän kuvan lämpimästä hehkusta ja valitsin siihen sopivansävyisen aukkopahvin ja tummanpuhuvan, kultaan sihtaavan kehyksen.  Valokuva näyttää kovin erilaiselta suurena, ja nyt odotan jännityksellä lopputulosta.

Olen luuhannut kaupungilla kolmena päivänä peräkkäin. Lempipuuhaani, ei siitä mihinkään pääse. On ihanaa polkea pyörällä aurinkoisena päivänä, mutta sopivan viileässä tuulessa. On ihanaa kuljeksia vapaana, ilman aikatauluja, ja tarjota itselleen jossakin kivassa paikassa lounassalaatti ja toisessa paikassa päiväkahvit.


             

Iloitsen siitä, että  nykyisin nuoret istuvat keskustassa portailla viettämässä aikaa, on katusoittajia, kojuja, kahvilaterasseja ja  elämää. Onneksi kävelykeskustaa laajennetaan edelleen.

On myös ihana löytää itsensä näköinen setti päälle yksiin tuleviin juhliin. Entisistä juhlavaateistani olen kasvanut ulos. Monikäyttöinen jakku ja toppi löytyi Sokokselta ihan sopuhinnalla. Kivan näyttävä Snö-koru löytyi kaulaan -ja sitten jo alkoikin kukkaronpohja häämöttää.


Mitäpä muuta sitä järki-ihminen hankkii kesäksi? Uudet Kuoma-kengät tietysti! Syksyllä ostetuissa mustissa olen kävellyt koko talven. Ne ovat ainoat kengät, joissa jalkani eivät kipeydy. No lukuunottamatta vaelluskenkiä, mutta niin järkevä en vielä ole. Nyt hankin siis jo kolmannet, beiget City-Walkerit. Pohja on ihanan pehmeä ja joustava ja ulkonäkö kohtuullinen. Kauppias kertoi, että niitä menee kuin kuumille kiville ja tehdas Suomessa painaa niitä, minkä ehtii.

Kaupungilla kuljeskelun varjopuoli on se, että kaikenlaista kivaa ja tarpeellista ja näkee ja hankkii. Jos on töissä tai kotona, rahaa ei kulu. Eniten olen silti tuhlannut kehystysliikkeeseen.


12 kommenttia:

 1. Huumaavia kuvia taas. Tuo leinikki on salaperäinen, siitä voisi päästä vaikka toiseen maailmaan.
  Edellisen postauksen Gardakuvat ovat myös ihania, vesi on kuin lasia. Matkalle tekee aina mieli, mutta kuvistasi päätellen katselet kyllä ihan tuorein silmin lähiympäristöäkin.
  Meri

  VastaaPoista
 2. Upea tuo alimmainen kuva!

  VastaaPoista
 3. Meri, kiitos! Garda-järven kirkasta vettä ja pohjan kivien kimaltelua aamu-auringossa jaksoi ihailla. Nyt odotan jo kuumeisesti Amsterdamia, edellisestä ulkomaanmatkasta kun on kulunut taas jo vuosi.

  Mayo, tykkään itsekin tuosta puusta. Näin sen Olavinlinnan sisäpihalla viime kesänä.

  VastaaPoista
 4. Bloggerilla on ollut ns turvallisuusongelma suomalaisopiskelijan murtautuessa bloggaajien hallintatietoihin. Sitä torstaina korjattiin ja samalla häipyivät sen päivän postaukset kommentteineen. No postaukset ovat palautuneet, mutta kommentit eivät.
  Sin ulta näyttää puuttuvan 12.5 postauksesi.

  Kauniita kuvia. Odottelen kuinka paspa ja kehyksetluovat kuvista hienot taulut.

  Nyt sataa - onneksi,sitä on jo odotettu.

  VastaaPoista
 5. Tuula ja Riitu14.5.2011 11.27

  Moi pitkästä aikaa täältä Mikkelistä!
  Kuka on valmistanut ne sinun kengät ja mistä hankit. Nimittäin itselläni on ongelmana että jalkani väsyy helposti pitkillä kävelyillä.

  Muuten, Vilmasta ja Riitusta on tullut tätejä:D Puppe on tehnyt pentuja, kaksi typykkää ja muistaakseni kolme jäpikkää!

  VastaaPoista
 6. Arleena, toivottavasti saivat ongelman hoidettua. Blogger on ollut niin ihanan helppo ja varma käyttää aikaisempaan Vuodatukseen verrattuna.
  Kehysten valinta on minusta ihanaa, katsoa sopivaa taulun henkeen ja toisaalta omaan kotiin. Nyt en enää hae yhtenäistä linjaa, vaan yritän pitää sisustuksen vähäeleisenä ja antaa seinien kukkia:)

  Tuula, vai viisi pentua sieltä tuli! Olisi ihana nähdä niitä, mutta ei ole nyt tilaisuutta lähteä sinne.
  Kenkiä valmistaa Kuomionkosken tehdas ja City-Walkerin hinta on vain 59e, täällä ne oli varmaan vuoden tarjouksessa 45e.

  VastaaPoista
 7. Jees, kaupungilla olo on kivaa :) Teillä on elävä keskusta, istuskeluun pitää olla paikkoja ja elämää ympärillä.

  Juhlavaatteiden löytäminen on vaikeaa, onneksi sulla lykästi!

  Kaupungilla luuhaamista tuli nyt sielun kyllyydestä harrastettua Helsingissä, keskiviikosta sunnuntaihin. Nautin täysin siemauksin, johan tuota suon laidalla istuskelu itsekseen on tullut ihan riittämiin :D Löysin Eccon sandaalit lenkkareiden tilalle, ja nyt on pikkuvarpaat rakoilla. Ehkä sitä kävelyäkin tuli aika reippaasti.

  Kesäisin tunnelmin, Eikka

  VastaaPoista
 8. Eikka, Helsingissä se nautinto yksin kulkiessa on vielä moninkertainen. Voi piipahtaa näyttelyissä ja kiinnostavissa kaupoissa niin paljon kuin pikkuvarpaat kestää. Istuskelu siellä on myös erilaista kuin kotona, kehtaa katsella ihmisiä ihan häpeilemättä:)

  Toivottavasti paluu suonlaidalle maistuu taas!

  VastaaPoista
 9. Tuollainen kaupungissa luuhailu on ihanaa ja sitä pitää saada kyllä aika ajoin tehdä.

  Kivat, omalta tuntuvat juhlatamineet ovat tärkeä osaa onnistunutta juhlatunnelmaa. Sitten vielä hiukset hyvin, oikeat korut ja tuoksut, niin olaa - juhlaan vaan!

  VastaaPoista
 10. Rita, sinähän kirjoitat myös joskus kaupungilla nautiskelusta, usein tyttären kanssa:) Minä kävin ennen äitini kanssa, kun tapasimme. Samanlaiset kiinnostuksen kohteet yhdistivät, ja saatiin aina hankittua hänelle jotakin uutta kivaa. Nyt hän ei jaksa enää kävellä niin paljon.

  Juhlaan valmistautuminen on tosiaan tärkeä osa omaa tunnelmaa. Kun on saanut ulkoasun mieleisekseen, voi sen unohtaa ja antautua juhlan vietäväksi.

  VastaaPoista
 11. Löysin tänne blogiisi,sisareni Kaarnikan blogin kautta. Täällähän on kaunista ja paljon mielenkiintoista. Saanhan jäädä seuraamaan? Lämmintä aurinkoista viikkoa sinule. -Valokki-

  VastaaPoista
 12. Tervetuloa Valokki! Mukava tavata täällä. Kävin heti katsomassa blogejasi ja löysin taitavan valokuvaajan. Jään myös seuraamaan:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...