sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Terveisiä kortemetsästä

 Klikkaa isommaksi

Tervetuloa metsään. Tämmöistä meillä täällä on. Aina välillä tästä tallustaa ohi joku hirmulisko, mutta me ollaan totuttu toisiimme. Tämä kaupunginosahan on peräisin liitukaudelta, mistä elävimpänä todisteena on jäljellä koulu tuossa metsän vieressä. Ostoskeskus näyttää siltä, että sitä ei ole liitukauden jälkeen juuri remontoitu, eikä olekaan, minkä takia siellä ei käy kukaan. Paitsi dinosaurukset.

MetsäkorteNämä ovat sellaisia puolitoista-kaksi metriä korkeita ja välissä hyppelee jättiläissammakoita.


Muuna kasvillisuutena on metsän laidassa jättimäisiä ohdakkeita. Kylmät väreet kulkevat lehtiä katsellessa, pelkkiä piikkejä.


On meillä täällä muutakin, vaikka pahkasikoja. Ainakin luulen niin, koska puissa kasvaa pieniä pahkoja juuri kärsän korkeudella. Niitä varten on ostarilla oma ravintolakin.


Rentukka on paikallinen opiskelijaravintola, josta minutkin aikoinaan joku pitkätukkainen ja -partainen räävitön hippi raahasi tukasta luolaansa. En muista kyllä panneeni yhtään vastaan, mutta näin kuulostaa paremmalta. The Byrdsin huumaavan musiikin siivittämänä tutustuimme savuisessa luolassa toisiimme ja kolme vuotta myöhemmin oltiin jo naimisissa. Hippi kyllä väitti joutuneensa vastoin tahtoaan naimisiin. Kyllä siltä kysyttiin, sanon minä, ja se vastasi tahdon.


Aurinko paistaa risukasaankin, ja tänään se on paistanut tasapuolisesti kaikille. Jatkan kuitenkin edelleen asuntopörssin selailua. Jos löytyisi vähän myöhemmältä aikakaudelta mukava, vajaa sataneliöinen rivitalo, yhdessä tasossa ja kivalla paikalla. Toimiva pohjaratkaisu pitää olla, eikä saa saa maksaa kovin paljon enempää kuin nykyinen. Ei ihme, että on ollut hakusassa jo kauan.

10 kommenttia:

 1. Hassuja paikkoja nuo kortemetsät tähän aikaan vuodesta. Kävin myös sellaisessa tässä päivänä eräänä. Kuvasato jäi tosi vaatimattomaksi. Onneksi täältä löytyy!

  VastaaPoista
 2. Lepis, ei näittenkään kohdalla voi laadulla kehuskella. Kirkas aurinko häikäisi ja kävelysauvat kainalossa kyykin ja pidin taskukameraa yhdellä kädellä. Mutta kortteista tykkään.

  VastaaPoista
 3. Salaperäisessä metsässä on paljon nähtävää ja jos vielä ne dinosauruksetkin vastaan hyppelevät pahkasioista puhumattakaan.

  VastaaPoista
 4. Tämän aamun piristys!:)Vai uutta hippiluolaa etsitte, toivottavasti löytyy.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kevätmetsää!
  Muuttopuuhissa?

  VastaaPoista
 6. Arleena, kortteet on ihan oikeasti hirveän vanhaa perua. Kuulemma hiilikaudella kortemetsät vajosivat meren alle ja muodostivat siten maailman kivihiilivarat. Tuolla metsässä tulee siksi niin alkukantainen olo.

  Ianna, viimeiset kymmenen vuotta olen jo katsellut uutta. Riittäisi yksi huone vähemmän ja ja uudemmasta yhtiöstä. Mies taas ei halua, hän vastustaa kaikkia muutoksia. Minun pitää siis yksin junailla kaikki muutokset ja kammeta mies väkisin mukaan. Huh.

  Rita, saa nähdä, nytkään mitään aikaiseksi. Meillä on ihan kivat sisätilat, mutta haluaisin isomman pihan ja vähemmän remonttia kaipaavan yhtiön. Muutos tekisi NIIN hyvää, kun on asunut melkein koko aikuisikänsä samassa paikassa. Ostimme tämän asunnon aikoinaan vanhemmiltani.

  VastaaPoista
 7. Mahtavan kortemetsän löysit, kyllä kortteet ovatkin kauniita, vielä syksylläkin, kun väri muuttuu kellastuneeksi.
  Pahkasiatkin ovat kauniita eivätkä ole kärsineet kärsänkorkeudessa kasvamisesta:))
  Onnea asunnon etsintään!

  VastaaPoista
 8. Manteli, mitä lähemmäksi järveä tältä meidän rinteeltä laskeutuu, sitä enemmän on kortteita joka puolella. Voisin kyllä jo vaihtaa maisemaa;)

  VastaaPoista
 9. Iihania metsäkuvia, saako laittaa näytönsäästäjäksi?

  VastaaPoista
 10. Veela. saa laittaa:) Kannattaa vaan ensin tallentaa omalle koneelle; jos laittaa tästä suoraan, se hidastaa tämän blogin toimintaa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...