perjantai 20. toukokuuta 2011

Kevätkesän ihanin väri ja tuoksu
Näitä kukkia odotan joka vuosi. Vaahteraan ei kesällä kiinnitä niin kovin huomiota, mutta alkukesästä ja syksyllä se on niitä eniten ilahduttavia puita. Pitkään kyllä puhuin tästä vaahterankukan  väristä lehmuksenvihreänä. Opin myöhemmin, että lehmuksen kukintahan on haalistuneen keltainen, eikä vihreä.

Tänä aamuna kävelin pienen metsikön ohi. Tunsin nenässä ihanan tuoksun, jotenkin etäisesti tutun. Siitä tuli mieleen kukat ja mehiläiset, mesi ja hunaja, mutta mikä ihme se oli... Kun olin kiertänyt päätä pari kierrosta, huomasin pienet tuomet täydessä kukassa. Siitä se tuttuakin tutumpi tuoksu! Mutta kuka sitä nyt talven jälkeen muistaa.
19 kommenttia:

 1. Juuri tänään näin alapihalta tuon saman vaahteran värin häivähdyksen. Huomenna menen tuomea tuoksuttamaan, jospa...

  Iisi

  VastaaPoista
 2. Kaunista, ihanat kukkaset ja niiden väri. Tuoksu on myös ihana, tässä lähellä ei ole paljoa vaahteria.
  Tämä kevät ihan huumaa nupin, tuoksuineen ja kukkasineen.

  VastaaPoista
 3. Just` nyt eletään juuri tätä ihanan hurmaavaa kevättuoksujen aikaa!
  Ja (piiiitkän) talven jälkeen (suositeltavaa) hurmaannutaan tästä kaikesta ihanuudesta.

  Kauniisti kuvasit värin ja kuvailit tuksun!

  VastaaPoista
 4. Rakastan tuota vihreää.
  Talveen se ei sovi,
  mutta nyt se hurmaa.

  VastaaPoista
 5. Olen oppinut näkemään nuo vaahterankukat vasta kun yhtenä keväänä täällä blogissasi näin kuviasi niistä. Aikaisemmin en ollut huomanutkaan niitä, kävellyt ohi vain. Näin kuvilla voi antaa ihmeellisiä lahjoja, opettaa toisiakin näkemään.
  Meri

  VastaaPoista
 6. Niin ja meiltä saa raparperia jos haluat.
  Meri

  VastaaPoista
 7. Kaunista, kaunista. Tuomi on myös lempikukkani, mutta täällä kaupungissa niitä ei paljon näe.
  Lapsena kerättiin kotiin, mutta niihin tuli sellaisia mustia pikkueläimiä.

  VastaaPoista
 8. Ihastuttavat kuvat, vaahterassa on kauniit kukinnot. Harmi, ettei meillä vaahterat oikein viihdy, pari taimea on kitunut jo vuosikaudet. Keskustassa sensijaan olisi kukkia, mutten koskaan muista ottaa kameraaa töihin.

  VastaaPoista
 9. Iisi, eiköhän kuki lempituomesi sielläkin ja pääset huumaan mukaan.

  Valokki, nyt juuri alkaa täälläkin olla kukkia, jopa metsässä. Se on parasta!

  Rita, jotenkin kevät oli salamannopea ja kesä tuli yllättäen sen piiitkän talven jälkeen.

  Rva Pioni, eri vuodenaikoihin sopivat tosiaan ihan eri tuoksut. Yritän aina selittää miehelleni, että nainen tarvitsee eri väriset vaatteet joka sesonkiin. Musta takki on ihanteellinen syystalvesta, mutta keväällä tarvitaan jo muuta väriä.

  Meri, ehkä huomasit, että nämä ovat juuri ne samat kuvat;) En viitsinyt ottaa uusia, kun näitä on jo aika paljon.
  Raparperia voisin kyllä ottaa taas, tykkään siitä kovasti. Nyt se on parhaimmillaan.

  Mayo, tuomen tuoksu on ulkona ihana, mutta sisällä minulle liian voimakas. Samoin syreeni, toisin niin mielelläni niitä joka kesä pöydällekin.

  Manteli, meidän pihassa on iso vaahtera. Tuntuu oudolta katsoa vanhoja kuvia, joissa se on vielä pikku ruikku ja nyt suuri puu.

  VastaaPoista
 10. Minäkin tykkään kukkivasta vaahterasta ja syksyllä kelta-punaiseksi värjäytyneestä vaahterasta.
  Ehkä tuo kevät on vielä herkullisempi, se kun on ensimmäisiä kukkivia puita.
  Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 11. Arleena, sinulla on kiva uusi profiilikuva:) Unohdan joka kerta mainita sen, kun kirjoitan kommenttia.

  VastaaPoista
 12. Noi on aivan ihania ja mulla oli kans niitä. Oikeestaan huomasin nyt vasta vaahteran kukat, mielestäni en ole ennen kiinnittänyt huomiota ja hämmästelin niiiden kauneutta että miten on mennyt ohi silmieni!!! Onneksi ei enään mene ja muistan joka kevät niitä nyt ihailla:)

  VastaaPoista
 13. Hienoja kuvia vaahterasta. Syksyllä se antaa väriä maisemaan.

  VastaaPoista
 14. Yksinkertaisesti sanottuna aivan ihania kuvia, siis aivan ihania.
  En ole koskaan katsonut vaahteraa tuolla silmällä vaan pahalla silmällä, koska naapurilla on kaksi vaahteraa tontin rajalla ja joka syksy puut pudottavat lehtensä meidän pihalle. Meillä ei olisi juuri mitään haravoitavaa, jos noita puita ei olisi.

  Pitäisikö käydä kokeilemassa, miten oma valokuvaus aiheesta onnistuisi. Miten oletkin saanut vihreän värin näin hyvin esiin?

  VastaaPoista
 15. Henrietta, ei vaahterakukkia kovin herkästi huomaa, kun ne ovat aina korkealla. Niitä ei saa näköetäisyydelle kuin zoomilla. Tuo väri iskee näköhermoihin suoraan näin kesän alussa:)

  Sirkka, syksyllä vaahteran seurailu on joka-aamuinen ilo. Avaan ikkunan ja tarkistan, minkä värisiä lehdet sinä aamuna ovat. Haravointi myöhemmin on sekin ihan kivaa, koska meillä mies tekee sen;)

  Aikku, olen ottanut nuo kuvat Panasonicin superzoomilla v,2008. Sillä kameralla sai hyviä kuvia ja se oli kevyt kuljettaa mukana. Panin sen sitten kiertoon, mutta jos olisi ylimääräistä, harkitsisin uuden superzoomin ostoa matka- ja ulkoilukäyttöön.
  Järjestelmäkameralla saa silti vielä parempia kuvia, varsinkin sisällä.
  jA kai tuossa vähän kuvankäsittelyä on:)

  VastaaPoista
 16. Oletpa saanut huikean teräviä kuvia noista kaunokaisista. Jotenkin tuntuu että ne aina heiluu, kun yritän lähestyä. Wow! Silmä lepää!

  VastaaPoista
 17. Kiitos Lepis! Kävi tuuri noita kuvia ottaessa. Varsinkin nyt on ärsyttävän tuulista, jokainen kasvi heiluu viimeistään silloin, kun aikoo laukaista kameran.

  VastaaPoista
 18. Enpä tietäisi, mitä nuo ovat, ilman näitä kuvia ja kun kerrot. Kesän tulo on ihanaa! Tuon tuomen tuoksun saa helposti nokkaansa, se on aina kuulunut kesään :)

  eikka

  VastaaPoista
 19. Eikka, kun se on yhtä hetken huumaa tää kesä. Pelkää koko ajan, että kohta se on ohi. Kun joku kukkii, siitä pitää yrittää ottaa mahdollisimman paljon irti kerralla, kun sekin on kohta ohi. Niin kuin tuomet, omenapuut ja sellaiset. On ohi jo toukokuun lopussa eikä virallinen kesä ole vielä edes alkanut!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...