torstai 5. toukokuuta 2011

Oranssia energiaa viikonlopun alkajaisiksiOlen syönyt koko viikon töissä eväänä tonnikalaa ja pakastevihanneksia tai maksalaatikkoa. Samaa herkkua jaettiin miehen kanssa yksi pakkaus tänään vielä kotonakin, sentään porkkanaraasteella höystettynä. Täällä ei siis arkena herkuilla hehkutella, meikää ei kiinnosta ruoanlaitto taas pätkääkään. Eikä kyse ole mistään väsymyksestä, vaan siitä, että ei vaan huvita eikä ole pakko. 

Onneksi pyhänä on äitienpäivä eikä kukaan oletakaan minun kokkaavaan. Mies on luvannut viedä koko sakin vaihteeksi ulos syömään. Ajatteli kai ensin niitä kahta houkuttelevaa vaihtoehtoa, jotka on osannut valmistaa kahdeksankymmentäluvulta asti: nakkikeittoa ja makaronilaatikkoa.

Sitä buffettia odotellessa postaan muutaman herkullisen kukan.

12 kommenttia:

 1. Juuri tuo on kivaa: arjen yksinkertaisuus ja sitten kunnon kekkerit! Meillä äitienpäivää vietetään koko suurperheen pihapiknikillä nyyttykestiperiaatteella, mukana poikani floridalainen anoppi, joka varmaan ajattelee, että suomalaiset ovat kahjoja kun haluavat syödä ulkona vaikka lämpötila on mitä on.

  VastaaPoista
 2. Afrikantähdikistä saa kunnon energiapaukun. Kukka on aivan ihana ja kestää pitkää, mikäs sen parempi:)

  VastaaPoista
 3. Pirkko, pihapiknikki on loistoidea! Nythän on luvattu ihanan lämmintä sunnuntaita, vaikka ei se floridalaisen silmin varmaan siltä näytä;)

  Henrietta, tämä kukka on kestänyt jo kaksi viikkoa! Näin täysin auenneena en ole sitä ennen nähnytkään. Aikanaan minulla oli näitä valkoisena hääkimpussani, halusin silloin kokonaan valkoisen kimpun ruusuista ja näistä.

  VastaaPoista
 4. Meillä on lauantaina päivää-ennen-äitienpäivä-lounas pojan ja tämän morsiamen kanssa. Kuopus tulee la-su-yönä Roomasta, joten aamiaista saisi joskus kolmelta iltapäivällä, jos lapsen laittamaa odottaisi. Sunnuntaina katotaan, mitä tehdään.

  Ennen on mennyt näin: syödään aamiaista pöydässä ja sitten joku lapsista on sanonut, että nyt äiti voikin mennä laittamaan pyykkikoneen päälle. Ja sitten nauretaan. Ja minä olen mennyt laittamaan koneen päälle.

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita kukkasia, hyvin olet makroillut taas. Mies ei meillä osaa laittaa ruokaa eikä ole varaa mennä mihinkään syömään, joten...

  VastaaPoista
 6. Kyllä oranssit kauniit kukatkin hetkeksi saavat kylläisen olon, eikä kiloja tule lisää.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, kun on muitakin, joita ei aina ruoanlaitto kiinnosta. En ole pitkään aikaan edes ideoita etsinyt. Postin mukana tuli viime viikolla näytelehti nimeltä Ruoka & Matka, joka vähän liikautti.

  VastaaPoista
 8. Me käytiin tänään pizzalla, siinä se taisi olla, äitienpäivälounas :D

  Ostin pakkaseen mutakakkua, vadelmia ja jäätelöä, muuten jää äitienpäiväkakku saamatta.

  eikka

  VastaaPoista
 9. Oranssi on uskomaton energiapaukku..

  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 10. Aikku, aamiaiset kylässä olevan nuorison kanssa ovat yhtä juhlaa. Munat ja pekoni ovat must, samoin hyvät mehut ja vaalea paahtoleipä, eli kaikkea muulloin kiellettyä nautitaan silloin.

  Manteli, eka kertaa lähdetään meillä ulos äitienpäivälounaalle. Sitä ennen nuorempi poika on hoiteli aina ruoat pöytään. Mies osti sitten jonkun kuivakakun...

  Arleena, noita oransseja voisi vaikka syödä, lehdet näyttävät niin meheviltä kuvissa.

  Ianna, aina ei kokkaus innosta, se on totta. Hankin välillä surutta valmisruokaakin, maksalaatikko on herkkua, samoin keitot. Minä kävin ostamassa myös tuon Ruoka ja matkan, kun Fanni ja kanelissa sitä hehkutettiin:)

  Eikka, ehkä teidän nuorempi tytär yllättää. Ainakin jos avuksi vähän kailotat, että odotat äitienpäivänä valmista serviisiä aamiaisesta lähtien:)
  Toivottavasti yllätyt!

  Kati, oranssi säteilee energiaa, totta. Vaatevärinä se on hankala, mutta näin asuntomessuilla feng shui -asunnossa oranssit laskosverhot joka huoneessa ja ne olivat ihanat!

  VastaaPoista
 11. Eläköön oranssi - eläköön vapaus laittaa tai olla laittamatta ruokaa : )

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...